11:25:00 PM

COOL HIJAB RAHSIA KESEGARAN RAMBUT WANITA BERTUDUNG

by , in
Selain dari kecantikan kulit, wanita juga mementingkan kecantikan rambut. Yelah agak-agak kita sebagai kaum perempuan boleh duduk senang ke kalau rambut kelemumur, keguguran rambut, rambut berbau, rambut beruban atau lebih teruk lagi bila bertudung. Kepala rasa sakit dan panas.

Ida ada masalah ni. Ida perasan bila pergi majlis kenduri ke jalan-jalan, lebih-lebih lagi waktu panas. Rasa sakit sangat kepala ni, mula la rasa cam takde mood je. Dengan melayan kerenah anak-anak. Ida bila panas, nak menyusu kan anak pun jadi tak selesa. Malah Ida juga ada masalah rambut gugur. Kebetulan Ida ada dapat review satu produk serum untuk rambut.


MEMPERKENALKAN

COOL HIJAB RAHSIA KESEGARAN RAMBUT WANITA BERTUDUNG


CoolHijab sememangnya dicipta khas untuk wanita bertudung bagi melindungi rambut dan kulit kepala ketika lama bertudung. Sejuk, wangi dan sihat untuk rambut. Malah untuk memastikan wanita bertudung sentiasa dalam keadaan selesa dan berkeyakinan.

Memang tak di nafikan. Jumaat lepas Ida pergi kenduri kahwin kawan suami. Nama pun kenduri, mestila tengahari panas pula tu, Kebetulan Ida dah dapat produk CoolHijab ni, so Ida cuba la. Bila Ida gosok je pada rambut. Bau wangi sangat, segar dan sejuk je kepala ni. Best!! Kepala masa makan kenduri sejuk je.


KELEBIHAN COOLHIJAB 


  • Menyejukkan kepala dan rambut ketika bertudung. 
  • Menghilangkan bau hapak pada rambut 
  • Melembutkan rambut 
  • Mengurangkan kelemumur 
  • Mengelakkan kegatalan pada kulit kepala 
  • Memperbaiki rambut yang rosak dan bercabang 
  • Menggalakan pertumbuhan rambut baru 
  • Melegakan sakit kepala dan migrain 
  • Memberi kesegaran kepada minda dan stress 
  • Merawat kulit kepala yang berminyak atau kering 
  • Menguatkan akar rambut 
  • Mengelakkan tudung dari kotor berminyak



KANDUNGANNYA

ENRICH VIRGIN OLIVE OIL, JOJOBA OIL, ALOE VERA OIL, PEPPERMINT OIL, ALEURITES MOLUCCANA OIL, MELALEUCA LEUCANDENDRA OIL


Walaupun kandungan dia kebanyakan dari minyak tapi jangan risau, ia langsung tak melekit dan cepat menyerap pada kulit dan rambut. Kesan die boleh rasa dalam masa 15 saat je. Cepat kan? Bau wangi akan bertahan selama 8 jam malah sehingga 24 jam pun boleh.

Bila nak pakai mesti pastikan rambut dalam keadaan kering. Tips dari Ida, pastikan rambut dikeringkan secara semulajadi, elakkan bungkus dengan tuala.




Maaf saja buat gambar nampak old season

Harga sebotol CoolHijab hanya rm65 boleh tahan sehingga 120 kali semburan.

Cara nak dapatkan CoolHijab ?

Layari web: http://coolhijab.com/

Page official :https://www.facebook.com/CoolHijabOfficial

JOM DAPATKAN SEGERA!!!
3:00:00 PM

6 CARA ATASI RAMBUT BERUBAN DI USIA MUDA

by , in
Assalammualaikum,,

Cakap psal rambut beruban memang selalunya berlaku pada warga emas. Tapi warga muda pun tak kecuali tau. Semalam baru mak mertua Ida tegur suami kata nya, muda-muda dah ada rambut putih ( beruban ). Uban terjadi apabila ada gangguan pada sintesis protein dibahagian kulit rambut kepala. Dibawah kulit (skin eprdermis) ada satu sel yang dinama sel melanocyte yang berfungsi untuk menghasilkan pigment melanin, melanin adalah satu protein/bahan yang memberikan kulit dan rambut menjadi warna asal/semulajadi. Melanin juga memberikan warna kepada iris mata dan bulu. Dalam manusia, mereka yang mempunyai rambut dan kulit hitam dikatakan mempunyai pigment melanin yang tinggi.

3 faktor yang boleh menyebabkan terjadinya uban

1- Uban boleh terjadi disebabkan keturunan atau genetik

2- Gaya hidup ataupun life style sesetengah individu dimana faktor ini meransang terjadi uban dengan lebih cepat dari yang sepatutnya. Kurangnya pengambilan gizi makanan yang seimbang juga menyumbang kepada faktor terjadinya uban ini. Vitamin A dan juga serat amat penting untuk memastikan sel-sel kulit terutamanya melanin untuk terus menjalankan fungsinya. Tabiat merokok, minum alkohol dan juga stress antara faktor yang dikenalpasti menyumbang kepada tumbuh uban.

3- Umur adalah faktor yang normal, mereka yang berumur dalam lingkungan 45-50 tahun akan mengalami masalah uban, pada usia sebegini uban tumbuh merupakan perkara biasa. Ini kerana diusia ini sel-sel melanin mula merosot dan dan juga kulit mengalami proses penuan.

6 cara atasi masalah rambut beruban di usia muda

1. Mencegah stres

Tekanan yang sering dialami remaja pada zaman moden kini adalah salah satu penyebab munculnya uban kerana tekanan daripada pelajaran di sekolah atau di kolej. Dibebani dengan masalah-masalah tidak dapat menyiapkan bebanan tugasan kolej. Stres adalah faktor penyebab timbulnya penuaan pada rambut. Remaja perlulah lebih santai dalam mengatasi dengan itu dapat mencegah uban daripada terus timbul sebelum waktunya.

2. Menjaga kebersihan kulit kepala

Menggunakan syampu yang sesuai untuk rambut agar kulit kepala dan rambut lebih sihat. Penggunaan syampu anti penuaan dan limau purut mampu mengatasi masalah rambut beruban.

3. Corak pemakanan yang sihat

Malnutrisi adalah salah satu penyebab timbulnya uban atau penuaan pada rambut. Diet secara berlebihan mengakibatkan kurangnya kandungan gizi yang diperlukan dalam badan dan ini menyebabkan tumbuhnya uban pada rambut. Cuba aturkan pola pemakanan yang baik dan seimbang supaya dapat mencegah masalah rambut beruban ini dengan cepat.

4. Keperluan zat besi

Tubuh badan manusia memerlukan zat besi yang tinggi dan apabila kurangnya zat besi akan munculnya uban pada rambut. Zat besi membantu memberikan zat warna pada rambut lalu rambut akan tumbuh dengan subur dan kehitaman. Makanan yang seperti sayur bayam dan buah lemon membantu anda mendapatkan kandungan zat besi yang tinggi dalam badan.

5. Rawatan yang teratur

Tidak perlu ke salun kecantikan rambut untuk mendapatkan rawatan ini kerana dengan rawatan sendiri juga mampu mencegah rambut daripada penuaan. Usap campuran labu dan minyak kelapa pada rambut sekurang-kurangnya lebih satu jam pada rambut kemudian bilas. Lakukan secara teratur agar dapat mencegah terjadinya tumbuh uban pada rambut anda.

6. Rahsia penggunaan daun kari pada rambut
Orang India menggunakan daun kari untuk menjaga keindahan rambut mereka. Sebab itu bila kita lihat rambut masyarakat India tumbuh dengan sihat dan hitam bersinar. Gosokkan rambut dengan beberapa helaian daun kari dan campurkan sedikit dengan air suam lalu sapukan daun itu ke rambut anda akan dapat hasilnya yang memuaskan. Selamat mencuba!

Vivix Shaklee membantu mengatasi rambut beruban





kreadit utk Mommy Lyna

Saya membelikan ayah tercinta sebotol Vivix memandangkan beliau sering mengadu penat memandu jarak jauh (KB-KL) setiap bulan kerana menghadiri mesyuarat. Ya, perjalanan dari KB-KL-KB memang penat, mungkin kerana tiada lebuhraya.
Saya memberitahu ayah secara berseloroh “Ayah makan Vivix ni nanti ayah jadi muda balik, rambut pun hitam balik”, berdasarkan cerita yang saya dengar tentang rambut beruban menjadi hitam selpas mengambil Vivix .Pada mulanya saya pun tak berapa yakin bahawa Vivix boleh menghitamkan semula rambut ayah saya yang dah memutih sejak beliau muda lagi.

2 bulan kemudian ayah saya berkunjung ke rumah kami, dan saya perasan perubahan pada dirinya. Saya menegur Ayah “Rambut ayah dah nampak hitam-hitam lah!” Ayah sayatersengih dah berkata “Ayah bukan nak kata apa la.. tapi baru ni doktor ayah terkejut..” Terkejut apa pulak la ya. Setahu saya ayah saya tidak menghidap sebarang penyakit. Ayah saya menyambung “Ayah beritahu dia ‘Kalau nak buat program, tahun ini sajalah, sebab tahun depan saya dah pencen’. Dia tanya ‘Haji pencen umur 55 ya?’. Ayah kata ‘Bukan, tahun depan saya 58′. Doktor terkejut katanya Ayah tak macam umur 57 tahun pun” ujarnya dengan gembira.

Wah, sangat gembira sekali saya mendengarnya. Sebagai anak, siapa yang tak bahagia bila ibu bapa kita bahagia, lebih2 lagi ia datang dari benda pemberian kita.Jadi, Ayah saya yang mulanya tak berapa yakin juga dengan Vivix,kini pengguna Vivix yang konsisten.

Saya tak adalah mahukan ayah saya muda semula, tapi apa yang saya harapkan ialah beliau sentiasa sihat, gembira dan ceria.
.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
2:10:00 AM

PROMOSI SEMPENA HARI KEMERDEKAAN

by , in
Assalammualaikum..

Sempena Hari Kemerdekaan hari ini, Ida nak buat promosi skit, Promosi ni Ida lanjutkan sehingga bulan September sebab memandangkan bulan depan adalah birthday husband dan Asyraf. Ida akan bagi HARGA ISTIMEWA untuk korang.



Ini antara SET BAJET DAN SUPER HOT SELLING setiap bulan. So stok memang sentiasa ada dan cepat habis. Lebih-lebih lagi bila Shaklee buat promosi beli 6 percuma 1 setiap bulan. Memang berbaloi.

SET 1 (SET KURUS SECARA SIHAT)
Alfalfa+lecithin

SET 2 (SET MENYUSU/MILK BOOSTER)
ESP+alfalfa

SET 3 (SET SENDI TULANG)
Advanced Joint Health Tablet+ Ostematrix

SET 4 (SET KECANTIKAN)
Vita C Plus (500mg) + Vitamin E

SET 5 (SET IBU HAMIL)
Vitalea+B-complex

SET 6 (SET KESIHATAN KANAK-KANAK)
Mealshakes+omega

SET 7 (SET KESUBURAN SUAMI ISTERI)
GLA complex+ Zinc

SET 8 (SET KULIT JERAWAT)
ESP+GLA complex


Bagi yang nak dapatkan set-set ni dengan harga istimewa dari Ida. 

Boleh singgah ke page personal Ida https://www.facebook.com/nurulaqidah.azahar

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

12:42:00 AM

SEGMEN: Kapas Putih September Bloglist

by , in


SEGMEN: Kapas Putih September Bloglist



klik pada banner

Syarat senang wajib ikut:

Follow blog kapas-putih.blogspot.com
Buat entry dan letak banner kat atas dan backlink segmen
Tinggalkan URL segmen kat kotak komen

Segmen ni berakhir pada 7.59 am, 2 September 2014.

10:54:00 PM

GET CLEAN WATER PITCHER:PENAPIS AIR TERBAIK

by , in
Assalammualaikum..

Bercakap tentang air memang setiap surirumah risaukan kebersihan air yang disalurkan ke rumah kita. Walaupun air di Malaysia ini ditapis sebelum disalurkan ke rumah tapi kita tak dapat menjamin kebersihan dalam paip kita. Walaupun air kita telah mendidih, bendasing yang ada masih tak dapat dihilangkan. Ida perasan sebab setiap kali Ida masak air, Ida akan tuang ke dalam tong air. Keesokkan harinya bila Ida tengok dalam tong air mesti nampak cam habuk2 dalam tu walaupun tong air memang sentiasa ditutup.

Hari ini Ida nak memperkenalkan PENAPIS AIR TERBAIK DARI SHAKLEE


MEMPERKENALKAN 

GET CLEAN® WATER PITCHER



Get Clean® Water Pitcher merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water Pitcher menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water Pitcher merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. D isamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!

• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!

• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.

• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air

• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak

• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik

• Ringan dan mudah dibawa

• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Kelebihan dan keistimewaan Get Clean Water Pitcher

  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos dan tak perlu dimasak
  • Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  • menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar
TESTIMONI GET CLEAN WATER PITCHER


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
12:15:00 AM

CARA RAPATKAN DIRI DENGAN ANAK-ANAK

by , in
Assalammualaikum...

Bila cakap hubungan dengan anak-anak memang kita sebagai ibu bapa nak anak2 anggap kita sebagai kawan yang dapat meluahkan perasaan, berkongsi kisah dan saling sayang-menyayangi. Menjadi ibu bapa bukan semudah ABC. Semakin membesar anak, semakin banyak cabarannya. Hubungan yang erat dengan anak membantu kita lebih memahami karektor mereka. Ia sangat penting untuk membantu tumbesaran yang positif.

Kadang-kadang kita kurang bersama anak-anak lebih2 lagi semasa mereka sedang bermain. Lebih-lebih lagi bagi ibu bapa yang bekerja. Masa hujung minggu la masa yang sesuai. Ida sendiri walaupun surirumah sepenuh masa. Kadang-kadang bila badan rasa penat, nak tumpukan kerja tak juga main bersama-sama. Asyraf selalu ajak Ida main sama-sama dengan die. Ida tangguhkan kejap keje, main sekejap dengan die pun dah ok..sekurang2nya luang masa semasa 10 minit.



Ini beberapa faktor yang mungkin dapat ubah jadual kita agar lebih rapat dengan anak-anak. Artikel ini Ida amik dari majalah PAMA.

CARA RAPATKAN DIRI DENGAN ANAK-ANAK


Bertukar menjadi lebih keanak-anakan

Bagi kanak-kanak, dunia interaksi dan sosialisasi akan terasa kaku dan membosankan jika tidak ada alat permainan atau apa-apa yang boleh dijadikan permainan. Oleh itu jika hendak masuk ke dunia mereka, kita harus bersifat keanak-anakan dan cuba bermain bersama mereka.

Bersedia untuk keluar dari zon anda

Menjadi kawan kepada anak-anak bermakna anda harus membawa mereka berjalan ke tempat yang mereka suka seperti taman permainan, taman rekreasi dan sebagainya. Jangan cepat berasa bosan dengan suasana tempat tersebut jika anda ingin benar-benar ‘berkawan’ dengan anak.

Menjadi lebih sabar

Untuk mencuri hati dan perhatian daripada anak anda, tentu sahaja memerlukan masa yang panjang. Untuk menjadi kawan kepada anak, ibu ayah perlu mengikut proses yang membolehkan anda bermain bersama mereka dan melakukan perkara yang mereka suka.

Melihat dunia dari mata seorang anak kecil
Sudut pandang kanak-kanak memang berbeza dengan kita orang dewasa. Mereka mempunyai keunikan dan keistimewaan tersendiri. Jika benar ingin sentiasa dekat dengan anak anda, cuba lihat persekitaran anda melalui cara pandang dan persepsi mereka. Mungkin sesekali anda perlu ‘berpura-pura’ boleh melihat dunia yang dilihat oleh anak anda.

Sebenarnya untuk membina ikatan ‘kawan’ dengan anak-anak memerlukan satu proses yang tidak mudah. Tetapi apabila anda sudah berjaya mendapat ‘kepercayaan’ anak, anda pasti berasa lega dan bahagia kerana anak akan menjadikan ibu dan ayah sebagai kawan baiknya dalam semua hal.
12:47:00 AM

KACIP FATIMAH MODEN DAN BERKHASIAT

by , in
Assalammualaikum..

Bila cakap tentang perapat atau lebih kenali dengan kacip fatimah semestinya sinonim dengan wanita kan? Lebih-lebih lagi kaum ibu yang sudah berkahwin dan melahirkan anak.



Ida juga makan kacip fatimah moden dan berkhasiat sebab Ida memang tak berani makan jamu2 kampung. Tambahan Ida menyusukan anak, anak2 cepat panas. Kalau Asyraf dulu, sampai bintik-bintik merah naik. Aqil plak cirit-birit. Alfalfa Shaklee adalah jamu perapat Ida dari selepas bersalin.Memang Ida takde masalah makan. Walaupun Aqil ada cirit-birit masa makan mula2 dulu tapi Ida kurangkan dos, dah takde mslh. Ida memang suka makan Alfalfa sebab ia membantu membanyakkan susu Ida malah menghilangkan keputihan dan sembelit. Dekat rumah stok sentiasa ada.


Tahukah anda yang Alfalfa ni mempunyai 1001 khasiat, dan disebabkan itu lah ia digelar raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. 




Kelebihan Alfafa Shaklee

Mungkin anda pernah mendengar atau terjumpa produk Alfafa di mana-mana supermarket. Tapi, ianya tak sama dengan Shaklee kerana ianya adalah alfalfa sprout (biji cambah) dan mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Istimewanya Alfafa Shaklee, ianya diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. Dan seperti produk-produk Shaklee yang lain, Alfafa juga TIDAK mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet tambahan.

Manfaat utama ALFALFA

Mencuci hati, darah & usus
Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan , membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

Melawan alahan
Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut
Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity,ulser, gastrik, hepatitis dan sembelit

Menyingkirkan lemak dan kolesterol
Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok & darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol

Melawan tumor
Memakan 30-60 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

Melegakan keletihan
Melegakan keletihan & sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

Mencegah & merawat atritis
Mencegah sakit atritis dan melegakan kesakitan



TAPI...kena ingat!!!

  • Alfalfa tidak sesuai untuk orang yang sedang bertarung dengan kanser
  • Juga tidak sesuai utk pesakit Auto Immune Diseases seperti SLE.
  • Juga tidak sesuai untuk individu yang baru menjalani pemindahan organ terutama hati.
  • Tidak sesuai juga untuk pesakit Diabetes kerana boleh mengurangkan kandungan gula dalam darah (mungkin boleh pengsan)
  • Tidak sesuai juga untuk pesaki jantung kerana ia boleh memekatkan darah.Maknanya.. Alfalfa ini hanya bermanfaat pada segelintir orang sahaja..
Testimoni Alfalfa Shaklee



Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
3:51:00 PM

KEPERLUAN UNTUK MENJAYAKAN PENYUSUAN

by , in
Assalammuaaikum..

Bagi ibu-ibu mesti nak berikan khasiat terbaik untuk anak-anak mereka. Semua orang tahu SUSU IBU adalah SUSU TERBAIK bagi anak-anak. Dengan ekonomi dan keperluan hidup yang tinggi sekarang ni. Cara terbaik adalah dengan membuat simpanan susu lebih-lebih lagi bagi ibu-ibu yang ingin menjayakan susu ibu.

Ida juga saah seorang ibu yang sangat mengalakkan penyusuan susu ibu sehingga 2 tahun. Entry sebelum ni, Ida ada ceritakan pengalaman Ida menyusukan Asyraf sehingga 2 tahun dan sekarang giliran Aqil plak. Dalam usaha menjayakan penyusuan susu ibu, kita perlukan sokongan bukan sahaja daripada orang sekeliling tetapi juga produk kelengkapan penyusuan susu ibu. Lebih-lebih lagi jika seorang ibu yang berkerjaya.

Bagi ibu hamil dan berazam untuk memberikan susu ibu secara eksklusif kepada si anak, di sini Ida membuat senarai untuk menjayakan penyusuan susu ibu.





SENARAI KEPERLUAN PENYUSUAN

Pam payu dara

Terdapat banyak pilihan pam payu dara di pasaran, oleh itu ibu berkerjaya digalakkan untuk mendapatkan pam yang boleh melakukan operasi pengepamana secara berganda. Ini bagi membolehkan anda menjimatkan masa yang terhad di tempat kerja.

Bekas penyimpanan susu ibu

Tidak kira sama ada anda mahu memilih botol atau pun plastik penyimpanan susu ibu, pastikan ia bebas BPA. Dapatkan bekas yang mencukupi agar mampu menyimpan susu ibu perahan yang bakal dikumpul ketika di tempat kerja.

Beg pendingin

Saiz beg pilihan perlulah mampu membuatkan bekalan susu ibu perahan yang bakal dibawa pulang. Paling penting, ia mempunyai bahan penebat dingin agar dapat mengekalkan kualiti susu ibu perahan.

Beg menyusu
Beg yang praktikal perlu bagi membolehkan anda memuatkan semua kelengkapan penyusuan, malah muda dibawa ke tempat kerja.

Coli menyusu

Sekurang-kurangnya lima helai coli diperlukan sebagai permulaan. Selain coli biasa yang tidak mempunyai dawai, anda juga memerlukan sleep bra untuk kegunaan di rumah ketika tidur pada waktu malam.

Pelapik coli

Tidak kira sama ada pelapik coli boleh basuh atau boleh buang, ia diperlukan untuk menyerap lelehan susu ibu tanpa meninggalkan sebarang kesan tompokan pada baju yang dipakai.

Baju menyusu

Baju selesa yang mempunyai bukaan khas diperlukan agar memudahkan anda menyelak bukaan berkenaan ketika menyusukan bayi, mengepam atau memerah payu dara. Tidak kira apa jua reka bentuknya, paling penting utamakan baju yang dapat memberi keselesaan.


Di sini Ida juga sertakan TIPS BANYAKKAN SUSU

Jika anda ada masalah dalam penyusuan, boleh hubungi ida untuk supplement yang boleh membantu masalah penyusuan anda.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
10:14:00 AM

KULIT CANTIK DAN MUDA DENGAN B'VITE

by , in
Kita seorang wanita memang sentiasa inginkan kulit yang cantik, berseri dan sihat. Bab kata orang kulit nampak segar je walaupun tanpa makeup. Perkenalkan produk yang semakin popular keluaran LEGACY SECRET iaitu B'VITE. Sebagai seorang pengguna memang kita akan sentiasa titikberatkan kandungan yang terdapat dalam setiap produk walaupun produk kulit sekalipun.

Di sini Ida akan ceritakan dari A TO Z kandungan dan kebaikan B'VITE ini. Produk ini sememangnya dirumuskan untuk kecantikan kulit yang diimpikan oleh setiap wanita.





lihat la kandunagan dia ada 6x STEM CELL yang sememangnya untuk awet muda

Kandungan B'VITE ini dirumus dari 10 jenis herba semulaji antaranya ialah :


Pure Marine Collagen, Pomegranate, Goji Berry, Acerolla Cherry, Aloe Vera, Soursop Leaf, Bilberry, Psyllium Husk, Argan Stem Cell, Apple Stem Cell, Grape Stem Cell, Alp Rose Stem Cell, Comfrey Root Stem Cell, Tomato



Kelebihan produk B'Vite


1) Membantu meregenerasi , merevitalisasi dan memelihara sel kulit
agar selalu tampak awet muda.
2) Memperbaiki elastilasi, mengencangkan serta menguatkan struktur kulit.
3) Membuat kulit cerah seperti semula jadi
4) Mencegah kulit dari kusam
5) Menyamarkan garis halus
6) Membantu mencegah dan mengatasi masalah kulit seperti flek hitam akibat
sinaran matahari, jerawat, garis halus, dan luka.
7) Membantu menjaga kesihatan rambut, mata, kulit, sistem pencernaan, dan
sistem kardiovaskular
8) Menyamarkan kesan parut dan noda hitam.
9) Sebagai antioksidan alami serta anti kanser
10) Membantu melembapkan kulit secara natural dan menjaga kadar air
kulit agar terhindar dari masalah dehidrasi
11) Membantu detoksifikasi / pengeluaran racun tubuh
12) Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan infeksi
13) Membantu mengatasi gangguan pencernaan dan pernafasan
14) Membantu mengatasi kelelahan, letih, lesu serta kekejangan otot.




Cara cara menggunakannya
1) 2 sudu besar setiap pagi sebelum sarapan
2) Digalakkan untuk mengambil 2 kali sehari.
3) Boleh diminum terus atau dicampur dengan air.
4) Pastikan banyak minum air kosong untuk meningkatkan keberkesanannya.

HARGA:


RM 33.00 (WM)
RM 39.00 (EM)
BRD 18.00 (BRUNEI)
SGD 18.00 (SINGAPORE)

Harga dia berbaloi kan dengan kesan kebaikan yang ada? Kesannya akan nampak dalam masa 3 minggu. Nantikan testimoni dari Ida nanti. STAY TUNED!!

Nak tahu lebih lanjut, boleh la hubungi :

1) SECRET LAXING BY LEGACY SECRET
2) B'VITE OFFICIAL HQ
3) INFO MASALAH WANITA
4) WANITA PERFECT
5) LEGACY SECRET TRADING
6) HARUM MALAM HQ

11:28:00 PM

MENANG HADIAH GIVEAWAY TEKA WAJAH EDA EURUKA SEVEN

by , in
Assalammualaikum..

Petang tadi sampai parcel pos laju. Terfikir juga apa la plak yang Ida order ni ( nampak sangat kan Ida ni suka shopping online ). Rupa-rupanya parcel ni adalah hadiah yang Ida dapat untuk Segmen Giveaway Teka Wajah Eda by blogger Euruka Seven. Tengok, menang pun tak perasan.

Nasib baik dapat la sebab blogger Eda memang dah ade details tentang Ida, Sebelum ni, die ada beli ESP Shaklee dekat Ida. So lepas dari tu kitorang ade juga whatsapp sekali sekala.


Tengoklah..banyak kan hadiah yang Ida dapat. Murah hati blogger muda ni. Die pun masih baru dalam blogging ni tapi dah buat giveaway kira ok la tu kan.

So yang belum lagi follow blogger cik adik manis ni. JOM FOLLOW!!

5:36:00 PM

MENANG HADIAH GIVEAWAY MISS IKA BLOGGER

by , in
Assalammualaikum..

Actually hadiah yg sampai ni semalam tapi tak sempat nak update blog, Segmen ni Miss Ika jemput Ida join, Die msj Ida dalam facebook. So teruja la kan nak join sebab orang jemput kan..hehehe..Die memang amik job review produk kecantikan dan kulit.

Segmen die simpe, je. Follow blog, page dan instagram pastu komen je " I want Olederm Bar Soap" dan bagi link facebook kita.


Sabun ni sesuai untuk kulit yang kering dan sensitif selalunya ekzema la. Nanti boleh la try kat Asyraf. Die memang ada masalah kulit tapi dah ok bila masuk 1 tahun. Sekarang ni kadang-kadang akan naik juga merah-merah. Si Aqil pun sama tapi Ida tak berani pakaikan. Dari lahir sampai sekarang 7bulan lebih, Ida mandikan die tak pakai sabun pun. Mandikan air paip dan air suam je.

Anyway terima kasih pada blogger Miss Ika sebab jemput Ida. Jom korang follow blog die k..



11:53:00 PM

PENYAKIT BROKITIS DAN RAWATANNYA

by , in
Assalammualaikum..

Ramai kanak-kanak pada hari ini kerap mendapat jangkitan penyakit bronkitis. Bronkitis merupakan radang pada lapisan saluran udara yang menuju ke paru-paru. Jangkitan ini mungkin disusuli jangkitan selesema, demam atau sakit kerongkong.

Kanak-kanak yang mendapat serangan ini mungkin tidak akan berasa begitu sakit, tetapi dia mungkin mengalami kesukaran untuk tidur jika batuknya cenderung bertambah buruk pada waktu malam.

Antara gejalanya adalah:

  • Batuk bergemerencing.
  • Termengah-mengah sedikit.
  • Suhu agak tinggi.
  • Hidung berair.



Apa yang boleh dilakukan?
  • Bantu anak anda melegakan pernafasan termengah-mengahnya dan membersihkan paru-parunya semasa suatu serangan batuk. Baringkannya secara meniarap di atas riba anda dan tepuk belakangnya.
  • Ambil suhu anak anda dan jika suhunya tinggi, beri ubat parasetamol dan minum banyak air.
  • Tinggikan bantal anak anda ketika dia dalam posisi berbaring dan tidur.
  • Sebelum anak anda sihat, biarkan dia berada di dalam rumah, di dalam bilik yang hangat tetapi tidak terlalu panas dan sesak.
Dapatkan pertolongan kecemasan dengan segera sekiranya anak anda menunjukkan sebarang tanda kecemasan.

Rawatan yang dicadangkan

Omega Guard ini adalah sejenis minyak ikan omega yang merupakan sejenis asid lemak penting yang mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting dalam merangsang perkembangan memori dan penajaman minda. Namun begitu kedua-dua DHA dan EPA ni tidak mampu dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh badan kita. Ianya hanya boleh di dapati dari sumber lain dan sumber terbaik bagi DHA dan EPA ini adalah dari haiwan seperti ikan berbanding sumber makanan lain seperti sayuran. Ini kerana tumbuh-tumbuhan tidak boleh menukarkan enzim di dalam tubuh.

Antara manfaat utamanya ialah meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
Omega Guard dapat mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah/asma, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.


Nak order? sila klik


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com
11:53:00 PM

CARA HILANGKAN KESAN GRIS DENGAN MUDAH

by , in
Assalammualaikum..

Teruja Ida nak tulis entry psal ni. Tadi Ida baru dapat barang yang Ida order dari Shaklee. Ida restock brg2 kat umah yang dh habis dan Ida ade order Basic H. Actually dah lama nak try order, tapi asyik terlupa je. So kali ni, Ida order la sbb nak try hilangkan kesan minyak hitam di bontot kuali ku..wah memang ternyata excited sangat..




Ida try pada pemegang die dulu sebab time ni nak goreng ikan makan nasi.hehehe

Nampak tak? Mana Ida tak terujanya. Sebelum nya ade kesan kena sental tapi still tak hilang. Sampai lenguh tangan,kuku habis pecah. Selepas sental dengan Basic H dan span besi..terus hilang. Tak sampai 10 minit pun, tangan pun tak sakit. Memang esok, semua periuk belanga kena sental la dengan Basic H.

Malah sangat menjimatkan. Letak 3-4titis je dah berbuih. Nak mop 1 rumah pun boleh, letak 1 sudu besar dan air sebaldi mop la rumah. Lebihan tu g cuci lantai dan dinding bilik air plak.

Banyak kebaikan Basic H, jom lihat:

Untuk Kegunaan Peribadi:

  • Cucian tangan. Rendamkan kuku kotor anda (contoh selepas berkebun) di dalam semangkuk air yang dicampur Basic-H dan ia mampu menarik keluar kekotoran yang ada di celah kuku.
  • Sebagai mandian untuk melegakan masalah kulit seperti gatal dan kemerahan. Ada testimoni customer kami mengatakan kegatalan di bahagian alat sulit lega dengan cepat bila dibilas bersama air campuran Basic-H (tapi untuk cucian luaran sahaja yer)
  • Sesuai untuk bayi yang mengalami nappy rash atau eczema.
  • Sebagai pengganti Dettol untuk mencuci kesan luka dan melecur. Boleh digunakan untuk mencuci kawasan kulit yang berjerawat juga.
  • Sebagai syampu untuk mengurangkan kelemumur dan melegakan kulit kepala yang gatal. Ada customer yang menggunakan Basic-H untuk merawat masalah kutu pada kepala anak. 
  • Untuk tujuan shaving
  • Untuk berkebun. Siram pada tanaman anda untuk menyegarkannya.
  • Sebagai insect repellant.
  • Mencuci contact-lens
Untuk Kegunaan Rumah:
  • Cucian pinggan mangkuk, lantai, toilet, tingkap, akuarium dan segala benda yang anda teringin untuk cuci. Tidak perlu dibilas. Kelengkapan rumah anda akan bersih bersinar dan tidak akan dihampiri oleh serangga.
  • Cucian pakaian. Boleh menghilangkan kesan gris, lipstick, kopi, dakwat, etc.
  • Rendaman sayur, buah dan daging untuk membuang bau, ulat dan untuk menambah kesegaran
  • Boleh menanggalkan getah (gum) yang melekat pada kulit and pakaian dengan mudah dan cepat
  • Mencegah sinki tersumbat dengan penggunaan yang berterusan. Basic-H dapat memecahkan kesan gris yang menyebabkan sinki tersumbat.
  • Untuk cucian lampin (cloth diapers) dan pakaian bayi. Detergent biasa boleh menyebabkan alahan kulit pada bayi yang sensitif.
  • Sebagai humidifier
  • Membersihkan enjin kereta, terminal bateri dan radiator
See, betapa banyaknya kebaikan menyimpan Basic-H ni malah menyimatkan. Basic-H adalah phosphate-free, 100% organic, biodegradable, non-toxic, odor free, non detergent/soap, pH yang seimbang, dan tidak menyebabkan iritasi pada kulit, mata dan saluran pernafasan.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com
11:35:00 PM

"Giveaway Harry Potter Postcards from Germany!!

by , in
11:32:00 PM

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love

by , in
12:12:00 AM

KELEBIHAN SURAH YASSIN

by , in
Assalammualaikum..

Malam Jumaat memang selalunya kita akan baca surah Yassin kan. Tapi kita tahu tak kelebihan dan kehebatan surah Yassin ni? Kalau setiap hari tak dapat amalkan, amalkan la setiap minggu pun xpe. Bukan lama pun nak baca,,tak sampai sejam la. Malah Ida dah boleh hafal pun. Kalau masa sekolah asrama dulu, time baca Yassin tak bawa pun Al-Quran. Baca ramai2 kan, so dah memang hafal kita ikut je,,Alhamdullilah.


Surah ini juga dikenali sebagai ‘Rafi’ah Khafidah’, iaitu yang mengangkat darjat orang-orang yang beriman dan menurunkan darjat orang-orang yang ingkar (tidak beriman).


Allah SWT membacakan Surah Yassin dan Taha seribu tahun lamanya sebelum terciptanya langit dan bumi dan mendengarkan ini, para malaikat pun berkata,“Umat dimana Al-Quran diturunkan akan dirahmati, hati-hati yang memikulnya, iaitu yang menghafalnya akan dirahmati dan lidah-lidah yang membacanya akan juga dirahmati.”

Rasulullah SAW bersabda, “Hatiku menghendaki supaya Surah Yassin berada disetiap hati Ummatku.”

Rasulullah SAW juga bersabda:


"Sesiapa yang membaca surat Yasin pada malam hari, maka pagi harinya dia diampuni oleh Allah. Sesiapa yang membaca surat ad-Dukhan, maka dia diampuni oleh Allah."
(HR Abu Ya'la). 

Menurut al-Hafidz Ibn Katsir, hadits ini sanadnya jayyid (shahih). Komentar Ibn Katsir ini juga dikutip dan diakui oleh al-Imam asy-Syaukani dalam tafsimya Fath al-Qadir, bahwa sanad hadits tersebut jayyid, alias shahih.

Malah Rasulullah SAW juga bersabda:

"Sesiapa yang membaca surat Yasin pada malam hari kerana mencari redha Allah, maka Allah akan mengampuninya." 
(HR. Ibn Hibban dalam Shahihnya). 

Hadits ini dishahihkan oleh al-Imam Ibn Hibban dan diakui oleh al-Hafidz Ibn Katsir dalam Tafsirnya, al- Hafidz Jalahiddin as-Suyuthi dalam Tadrib ar-Rawi, dan al-Imam asy-Syaukani dalam tafsir Fath al-Qadir dan al-Fawaid al-Majmu’ah.

Asy-Syaukani berkata dalam al-Fawaid al- Majmu’ah sebagai berikut: "Hadits, "Sesiapa membaca surat Yasin kerana mencari redha Allah, maka Allah akan mengampuninya, diriwayatkan oleh al-Baihaqi dari Abu Humairah secara marfu’ dan sanadnya sesuai dengan kriteria hadits shahih. Hadits tersebut juga diriwayatkan oleh Abu Nu'aim dan al-Khathib. Sehingga tidak ada alasan menyebut hadits tersebut dalam kitab-kitab al-Maudhu’at (tidak benar menganggapnya sebagai hadits maudhu’)." (Asy-Syaukani, al-Fawaid al-Majmu’ah fi al-Ahadits al-Maudhu’ah halaman 302-303).

KEBERKATAN SURAH YASSIN

Rasulullah SAW telah bersabda: “Bacalah Surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan.“

Berikut adalah beberapa keberkatan dan kebaikan yang dimaksudkan:

1. Apabila orang lapar membaca surah Yassin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan
siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
4:03:00 PM

JOM SERTAI PERTANDINGAN TESTIMONI B'VITE

by , in
Assalammualaikum..

Terkejut Ida dengan bungkusan pos laju hantar tadi. Ingatkan apa, rupa-rupanya ada 2 botol B'Vite. Ida fikir dan pelik, rasanya takde plak Ida order minuman ni. Pas je tgk flyers rupaya sekarang ade Pertandingan Testimoni B'Vite. Wah..menarik. Teruja plak tibe2 ade pihak yang sponser. Anyway thankz kepada pihak Legacy Secret kerana menaja blogger baru cam saya ni. Paling menarik sekali hadiah die adalah :



RM1000 !!!

PEMENANG SAGUHATI PULA AKAN DAPAT SEBOTOL B'VITE SETIAP MINGGU!!

So Ida search la kebaikan B'vite ni. Okeh rupanya minuman ni untuk kecantikan dan kesihatan.






Kelebihan produk B’Vite dalam kecantikan dan kesihatan:

1. Membantu meregenerasi, merevitalisasi dan memelihara sel kulit agar selalu tampak awet muda

2. Memperbaiki elastilasi, mengencangkan serta menguatkan struktur kulit

3. Membuat kulit cerah seperti semulajadi

4. Mencegah kulit dari kusam

5. Menyamarkan garis halus
6. Membantu mencegah dan mengatasi masalah kulit seperti flek hitam akibat sinar matahari, jerawat, garis halus, luka dan sebagainya
7. Membantu menjaga kesihatan rambut, mata, kulit, sistem pencernaan dan sistem kardiovaskular
8. Menyamarkan kesan parut serta noda hitam
9. Sebagai antioksidan alami serta anti kanser
10. Membantu melembapkan kulit secara natural dan menjaga kadar air kulit agar terhindar dari masalah dehidrasi
11. Membantu detoksifikasi/ pengeluaran racun tubuh
12. Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan infeksi
13. Membantu mengatasi gangguan pencernaan dan pernafasan
14. Membantu mengatasi kelelahan, letih, lesu serta krem otot

Wah, tak sangka rupanya banyak manfaat produk B’Vite ni. Bukan hanya pada kecantikan kulit, malah produk kesihatan untuk kebaikan sistem badan.

Harga die rm33 ( sm )/rm35 ( ss ). Ida tengok kat page Legacy Secret sekarang ade promosi sampai 1hb september ni. Promosi beli 3 botol rm80 je..

CARA SERTAI:


Hantarkan testimoni untuk pengalaman anda dengan B'Vite ke email Legacynetwork769@gmail.com

Okeh buat masa ni, ni je yang Ida akan kongsikan, tgu testimoni dari Ida nanti ye.
12:08:00 AM

5 TIPS TINGKATKAN TENAGA

by , in
Assalammualaikum..

Bagi seorang ibu yang sibuk menguruskan rumahtangga memang kadang-kadang badan akan rasa letih dan kurang bertenga. Tambahan lagi bagi kaum ibu2 yang berkerjaya. Walaupun Ida sendiri peniaga online dan surirumah sepenuh masa, memang badan akan rasa penat dan stress tambahan dengan kerenah anak2.

Cara untuk mengatasi badan cepat letih, lesu dan tidak bermaya ni adalah dengan cara mengambil pemakanan yang sihat dan seimbang serta bersenam. Namun, dengan cara kehidupan kita sekarang ni yang makin sibuk, agak sukar untuk kita melakukan 2 perkara tersebut dengan konsisten setiap hari. 



5 TIPS TINGKATKAN TENAGA YANG MAKSIMUM

1. Bernafas dengan cara yang betul


* kebanyakkan kita “malas” bernafas
* orang yang rajin bernafas akan menarik nafas dalam-dalam sehingga kempis perut

2. Tidur malam yang mencukupi

* kenapa perkataan malam ditambah untuk poin ini?
* tidur 8 jam dari pukul 1 pagi hingga 9 pagi tidak sama dengan 10 malam hingga 6 pagi
* hormon pembaiki tisu dan otot badan berkerja sekitar pukul 11 malam hingga 1 pagi

3. Elakkan makanan yang menyerap tenaga

* kurang makanan berakli berbanding makanan berasid
* gula berlebihan
* kurang protin
* terlalu banyak kopi
* tidak cukup air

4. Peruntukkan masa 20 minit untuk diri anda sendiri

* ambil 20 minit dari masa bekerja untuk melakukan aktiviti sampingan seperti membaca buku, surat khabar, menikmati pemandangan dan lain-lain

5. Ambil produk supplement penambah tenaga

* multivitamin diketahui dapat meredakan stress dan menambahkan tenaga
* minuman penambah tenaga dan produk-produk lain

Shaklee Family Wellness Set merupakan set supplemen asas untuk kesihatan tubuh badan. Sesuai untuk semua peringkat umur dan sesiapa sahaja seperti mereka yang menjalani kehidupan aktif,mementingkan kesihatan, pelajar dan warga emas.

Set ini memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.


Kebaikan Shaklee Family Wellness Set

1. Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2. Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
3. Menguatkan sistem imun anda
4. Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com
11:15:00 PM

Dhiya's First Giveaway

by , in



klik pada banner

Syaratnya sangat mudah, kerana saya memang berniat untuk memberi sambil bersahabat. Wallahi :)

1) Tempoh kempen: 18 Ogos 2014- 31 Ogos 2014 ( jam 12 tengah malam)
2) Follow blog Dari Diri Dhiya dan nyatakan anda follower yang ke berapa
3) Post kan entri ini (copy and paste) sahaja di blog anda
4) Ajak rakan-rakan pembaca blog anda untuk menyertainya
5) Tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen entri ini
6) Pemenang akan dipilih secara rawak menggunakan random.org
7) Ada 7 pemenang bertuah akan dipilih! 7 tau!
12:32:00 AM

TIPS HAMIL:TINGKATKAN KESUBURAN WANITA DENGAN GLA COMPLEX

by , in
Assalammualaikum..

Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering diterima selepas berkali-kali mencuba tidak semestinya bermaksud anda tidak subur. Dulu Ida pernah alami keadaan ni. Memang stress sangat setiap kali check keputusan negatif. Ida selalu sunat hajat, baca mathurat, surah maryam dan makan acid folik..eh terlebih plak. Ni kisah sebelum Ida jumpe dengan Shaklee k..

Ida sekarang nak ceritakan tentang GLA COMPLEX yang mana famous untuk membantu meningkatkan kesuburan wanita yang ingin hamil.Ida ada baca 1 artikel di mana kebaikan Minyak Zaitun

  • Omega 3 memiliki kesan yang tinggi kepada peningkatan tahap kesuburan.
  • Omega 3 biasanya ditemui di dalam minyak zaitun
  • Kajian menunjukkan bahawa Omega 3 dapat membantu meningkatkan kuantiti, tidak kira sperma atau telur wanita, dan merupakan sebahagian diet yang penting dalam meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki, terutamanya mereka yang ingin hamil




GLA complex adalah asid lemak perlu jenis Omega-6 yang amat penting untuk meningkatkan kesuburan badan, terutama bagi pasangan yang telah berumahtangga yang inginkan cahayamata.

Badan kita tidak dapat menghasilkan Omega-6 ini, oleh itu untuk mereka yang bermasalah kesuburan, kita perlu mengambil sumber dari luar untuk membantu badan meningkatkan hormon kesuburan ini.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya sumber terbaik Omega-6. Ia digabungkan dgn minyak sunflower dan vitamin E utk tingkatkan keberkesanan dan kestabilan.

Bagaimana GLA complex membantu perbaiki KESUBURAN WANITA?

1. GLA complex mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.

2. GLA complex juga mampu mengecutkan CYST dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.

3. GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil 'cecair kesuburan' di dalam rahim. 'Cecair kesuburan' ini memberi 'ruang' untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.

4. GLA complex memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

5. GLA complex melambatkan menopause (putus haid)

Malah dengan pengambilan GLA COMPLEX ni korang akan dapat EXTRA BONUS

- KULIT GLOWING
- SENGUGUT HILANG
- BIBIR LEMBAP
- PIPI MCM PKAI BLUSHER
- JERAGAT HILANG


Jom dapatkan sekarang sebab tengah promosi beli 6 percuma 1..jangan risau, beli 1 je pun boleh..kalau beli pek promosi tak rugi pun, boleh je bagi en.hubby makan.

Nak order? sila klik


Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com
3:58:00 PM

6 JENIS MAKANAN YANG MENCERAHKAN KULIT

by , in
Assalammualaikum...

Bila bercakap tentang mencerahkan kulit ni, siapa yang tak nak kan? Kulit cerah, putih..malah banyak sekarang produk pengelupasan untuk mencerahkan kulit. Teringat kawan Ida, dulu kulit ni hitam manis je..pastu die ade pakai produk pengelupasan, Kulit die jadi merah-merah tapi memang selepas itu kulit die cerah. Nak cantik kena seksakan diri dulu? Memang Ida xnk la..so Ida xnk suka produk pencerahan ni, cukuplah dengan kulit Ida yang hitam manis ni..hehehhe..

Di sini Ida kongsikan beberapa makanan untuk mencerahkan kulit. Mana tahu korang makan ni je kulit boleh cerah tanpa produk pencerahan atau pengelupasan..





6 JENIS MAKANAN YANG MENCERAHKAN KULIT

Tomato

Hasil kajian menunjukkan bahawa responden yang mengambil puri tomato sebanyak lima sudu dalam tempoh tiga bulan memiliki perlindungan 25 peratus lebih banyak terhadap pancaran sinaran matahari. Selain kaya likopen, buah tomato juga merupakan makanan yang boleh menjadikan kulit memiliki lebih banyak kolagen untuk mencegah kulit menjadi kendur.

Strawberi

Segelas air strawberi mengandungi 130 peratus vitamin C, iaitu zat yang kuat untuk meningkatkan pengeluaran serat kolagen. Kolagen berfungsi untuk membantu kulit stabil dan lembut. Semakin banyak vitamin C yang diambil, semakin sedikit garis-garis halus muncul di kulit.

Salad

Setiap enam helai daun salad mengandungi 100 peratus vitamin A. Vitamin ini berfungsi untuk meremajakan kulit dengan cara meningkatkan penggantian sel. Di samping itu, salad juga mengandungi kalium yang dapat menambah zat kulit dan meningkatkan penyerapan oksigen dengan cara memperbaiki aliran darah.

Telur

Telur mengandungi lutein dan zeaxanthin, yang berfungsi untuk mencegah kerosakan kulit akibat sinar ultra lembayung. Di samping itu, telur juga dapat membuat kulit lebih lembut, tegang dan lembap.

Epal

Kulit buah epal banyak mengandungi quercetin, iaitu antioksida yang berfungsi untuk melindungi kulit dari pancaran sinar ultraviolet (penyebab berlakunya kanser kulit).

Soya

Soya adalah makanan yang kaya dengan isoflavon. Sebuah penyelidikan mendapati bahawa kedutan halus dan ketegangan kulit akan meningkat apabila wanita berusia 30 hingga 40 tahun. Oleh itu, banyakkan mengambil soya setiap hari.


#tukarkan pengambilan soya dengan ESP Shaklee kerana ia mengandungi soya NON-GMO..memag terbukti berkesan untuk kulit!!



Nak order? sila klik


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA: 

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Followers

social network

APDM SAPS