4:15:00 PM

"Awesome Giveaway by FatinDiana"

by , in
Assalammualaikum...

Alhamdullilah dimurahkan lagi rezeki korang untuk Ida jadi sponsor kali ni. Baru-baru ni Ida dah jadi sponsor anjuran Syira Lokman,alhamdullilah hadiah dah selamat sampai jauh nun Sarawak tu...

Jemput-jemputlah join giveaway ni k...



klik pada banner
3:52:00 PM

SYUKUR REZEKI CLOSING

by , in
Assalammualaikum....

Alhamdullilah syukur kerana masih lagi bertenaga untuk menaip entry walaupun sebenarnya mata ni dah mengantuk...huhuh..

Biasa la super 'sotong' macam Ida ni. Kerja 24jam...tidur pun kena berjaga sebab anak bangun nak susu. Nasib baik minum susu badan je..taknyah nak kena bancuh-bancuh.

Tadi baru je balik dari rumah mak mertua. Dia ajak datang rumah makan tengahari. Pak mertua Ida masak nasi dging arini. Alhamdullilah...

Nak balik rumah, adik ipar yang hantarkan sebab suami Ida kerja. Masa salam kereta die ada tanya psal Set kulit jerawat Shaklee. Pada mulanya Ida just nak bagi die sampel Vitamin C je dulu tapi bila sampai rumah. Citer punya citer die terus ambil full set kulit (ESP+Vitamin C+Vitamin E).


Syukur rezeki nak closing arini...

Insyaallah...tak susah pun nak cantik dalam masa yang sama nak jaga kesihatan diri..

Sapa berminat nak join bisnes Shaklee atau nak beli supplement jangan malu-malu nak pm Ida. Atau bagi orang-orang Kemaman boleh jumpe Ida sendiri untuk dapatkn best consultation...insyaallah Ida akan buat yang terbaik untuk korang.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
10:17:00 AM

UBAT TAHAN MENGANTUK,ELAK SUSAH NAK FOKUS MASA MEMANDU,BACA SINI

by , in
Assalammualaikum....

Keadaan cepat penat,mudah mengantuk, dan susah nak fokus selalu berlaku pada kita sebagai seorang surirumah sepenuh masa. Salah satu alternatif yang kita ambil sebagai ubat tahan mengantuk adalah pengambilan kafein atau kopi kan?




Tapi jangan katakan seorang surirumah orang lain yang bekerja juga mengalami benda yang sama. Memang selalu kalau rasa mengantuk mesti akan minum air kopi. Ibu-ibu mesti pernah alami situasi gambar di atas kan?hehehhe

Tak salah sebenarnya nak minum air kopi tapi kalau hari-hari minum benda yang sama, tak elok jugakan. Jangan bandingkan orang dulu dengan sekarang. Faktor pemakanan, persekitaran dan cuaca kena tahu jugak.

Sebab apa Ida cakap macamtu?

Ibu Ida sendiri pernah kata cmni..."dulu Ibu pun suka makan tapi takde la jadi keputihan teruk cmni." Sebab apa? sebab dulu keputihan Ida memang agak teruk. Ibu cakap sebab faktor pemakanan.


Contoh lain ketika memandu perjalanan jauh selalunya suami la yang akan bawa kan.Apa minuman yang selalu suami akan minum semasa memandu untuk tahan mengantuk? Mesti suami minum air nescafe atau redbull kan? Sebab suami Ida kalau memandu jauh mesti akan minum redbull.

Ida juga pernah buat untuk hilangkan rasa mengantuk minum nescafe tapi tu membuatkan Ida lebih mengantuk. Jika kita surirumah juga tak suka pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk, begitu juga dengan ibu ni.Bila terlalu mengantuk menyebabkan kita susah nak fokus.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Sebab apa ibu gorgeous ini sangat sukakan Cinch Energy Mix Shaklee?



Ini adalah salah satu jalan terbaik untuk gantikan kafein sebagai ubat tahan mengantuk korang.

Kandungan matcha green tea dan taurina merupakan ENERGY DAN METABOLISMA BOOSTER untuk korang. Betul no wonder ramai antara kami suka minum teh ni untuk update blog setiap malam.hehhehe..

Malah kandungan white tea membantu membakar lemak sebanyak 4x GANDA!! wow...ini boleh membantu untuk kuruskan badan.HEBAT!!

Ia juga bagus untuk pencernaan kerana terdapat rooibos red tea yang merupakan agen detox yang kuat.

So selepas ni apa kata gantikan air kafein dengan Cinch energy tea mix ni semasa suami membantu perjalanan jauh untuk die lebih fokus dan bertenaga. Malah korang pun boleh minum sama.

Penghantaran Ida akan lakukan segera untuk korang supaya selepas ni boleh kurangkan pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk. Teh ni akan sampai dalam masa 2-3hari bekerja,insyaallah...

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
12:51:00 AM

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

by , in
CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15
10:58:00 PM

REPEAT ORDER LAGI

by , in
Assalammualaikum...

Ida bukan sahaja nak membantu kesihatan korang akan lebih baik malah nak membantu diri Ida sendiri mahupun Ida atau anak-anak.

Dengan zaman sekarang,anak-anak terdedah dengan macam-macam jenis makanan. Kita sebagai ibu bapa mesti nak anak-anak dapatkan nutrisi yang sempurna untuk mereka.

Begitu juga dengan Ida....


Ida nak Asyraf dapatkan zat-zat yang penting untuk tumbesarannya. Dulu Ida tak bagi die makan tapi sekarang semakin membesar. Macam-macam benda die nak makan...So Ida berikan Mealshakes kat die..sebelum ni ada bagi makan Chewable Vitamin C tapi die tak berapa nak makan..So kalau bagi Mealshakes senang,letakkan je 1 sudu dalam susu die sekali setiap hari.


So stok dah habis Ida repeat order lagi. Termasuk untuk Ida sendiri yang jarang minum susu. Semestinya Ostematrix pilihan yang terbaik untuk pembentukan tulang dan gigi.

Ida suka makan Ostematrix ni sebab bila bangun setiap pagi tak rasa sakit-sakit badan.

Herbal blend ni Ida suka pakai sebab tumit Ida pecah dan merekah. Ida start gune sebab Aqil ada masalah kulit kering dah nampak cam kurap pun ada. Alhamdullillah masalah tu dah hilang sekarang. Tapi Ida still pakaikan sebab bau die wangi sangat walaupun bau macam methol tapi kandungan die semula jadi dan free paraben..

So sesiapa berminat nak order,cepat-cepatla cari Ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
2:43:00 PM

KEDAI EMAS HAFIZ

by , in
Assalammualaikum...

Entry kali ni Ida just nak tolong support bisnes adik ipar yang ada kedai emas sendiri di Kluang Johor. So orang-orang Kluang yang nak beli emas boleh la singgah di Kedai Emas Hafiz ni.




Senang je nak cari. Berhadapan dengan Kluang Mall sebelah CIMB Bank..Harga emas bergantung pada pasaran terkini la.Insyaallah korang akan berpuas hati..Kalau nak tengok design terkini boleh singgah ke laman fb Kedai Emas Hafiz

adik ipar yang bertudung hijau turqoise tu









SELAMAT MEMBELI!!
12:10:00 AM

GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE

by , in
2:19:00 PM

COD SET KOLESTROL TINGGI

by , in
Assalammualaikum...

Minggu lepas ada customer Ida telefon tanya Shaklee ada ubat untuk kolestrol tinggi tak. Awal pagi juga la die telefon dalam kul10 lebih masa tu Ida nak masak..Katanya kolestrol die tinggi. Doktor suruh amik minyak kelapa dara tapi katanya kelat nk telan.huhuhu

Yup selain ubat kurus Shaklee pun ada ubat kolestrol tinggi. Yang penting no drug...semulajadi dan dijamin selamat.heheheh

So Ida perkenalkan produk baru dari Shaklee Phytocol-st yang sememangnya khas untuk pesakit yang ada kolestrol tinggi.


Mula-mula die agak was-was sebab produk baru kan. Sebenarnya tak perlu risau pun sebabnya produk baru dah dijalankan berpuluh-puluh ujian klinikal malah dah ada testimoni pesakit kolestrol sendiri yang menggunakannya.



Ida cadangkan amik Pytocol-st sebagai pencegahan dan Omega Guard yang menurunkan paras kolestrol. Ida ada ceritakan bagaimana ia berfungsi di sini


Alhamdullilah Kak Za (nama panggilan) setuju nak cuba. Sepatutnya Ida nak COD sebelum raya cina tapi sebab tak sempat. Die datang sendiri amik kat rumah sebab opis die dekat je dengan rumah Ida. Alhamdullillah dipermudahkan segala urusan Ida...

Of couse ada FREE GiFT pada semua customer kesayangan Ida..

Ada lagi nak order dan dpt free gift dari Ida?

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
12:31:00 AM

TEMANKAN ANAK-ANAK MANDI

by , in
Assalammualaikum...

Sekarang ni musim panas. Dah dekat 2 minggu tak hujan ni. So korang jangan lupa banyakkan minum air k..

Asyraf dah berapa hari mintak nak main luar la,mandi kolam la. Tapi badan ni jadi malasnya nak keluar sebab nak kena dukung Aqil. Nak biar die berjalan,habis dikutipnya batu kat atas jalan.

So petang tadi Ida bagi la Asyraf dan Aqil mandi kolam. Suka sangat diorang tambah si Aqil la. Suka main air. Sampaikan Ida angkat die bawa masuk dalam sebab tak bagi mandi lama takut selsema. Menangis die depan pintu nak mandi sekali denga abang die...

Kesian anak mummy..esok kita mandi lagi k...Bagi mandi air skit je sebab nak buang juga. Musim denggi ni risau...kang air banyak membazir plak...



11:52:00 PM

RESEPI CEKODOK PISANG MUDAH

by , in
Assalammualaikum....

Asyraf memang suka makan pisang. So en suami belikan la pisang tapi tak berapa nak elok so Asyraf pun taknak makan. Baru sehari dah nampak lembik, so Ida terus masukkan dalam peti ais. Esoknya buat cekodok pisang. Simple je sebab selama ni Ida buat tak pernah jadi. Resepi cekodok pisang ni Ida agak-agak je tau...takde sukatan.

RESEPI CEKODOK PISANG MUDAH

  • pisang
  • gula merah
  • tepung soda 
  • baking powder
  • telur 1 biji
  • tepung gandum
  • garam
CARA-CARA

1. Lenyekkan pisang sampai lumat.
2. Masukkan sedikit garam dan gula merah tengok pada berapa banyak pisang yang korang letak.
3. Letak baking powder dan tepung soda. Skit je. Ida anggarkan 5biji pisang dengan suku sudu je.
4. Masukkan tepung gandum sedikit. Kacau.
5. Masukkan telur dan kacau. Masukkan tepung lagi sehingga tepung korang tak jadi terlalu cair tak jadi terlalu likat.
6. Dah siap digoreng.

Mudah kan?


Jemput makan semua....

11:36:00 PM

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

by , in
Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark
11:02:00 PM

CARA BAKAR LEMAK CEPAT,TAK SANGGUP TENGOK PERUT BERLAPIS-LAPIS,BACA SINI

by , in
Assalammualaikum..

Ramai yang mencari cara bakar lemak cepat yang betul sehinggakan sanggup mengeluarkan beratus-ratus duit untuk ke gym atau berjumpe pakar.



Lemak ni sebenarnya simpanan nutrisi makanan yang kita makan dalam tubuh sebagai sumber tenaga. Kita sebenarnya memerlukan 20-30% lemak di dalam badan.

Lemak ni tak salah sebenarnya tapi yang salahnya bila lemak ni berlebihan di dalam badan. Mula la berat semakin naik,perut berlipat-lipat.


Lemak berlebihan ini menyebabkan pembuluh darah semakin kecil hingga tidak mempunyai ruang. Ni la risiko kepada masalah kolestrol.

Senaman berjalan laju salah satu cara bakar lemak cepat tanpa memerlukan sebarang kos. Lakukan 20 minit setiap masa dalam 3kali seminggu. Bila kita kerap berjalan makan banyak tenaga akan diperolehi. Bila dah terbiasa so jadi lebih mudah membakar lemak sekaligus menurunkan berat badan.

TEKNIK BERJALAN PANTAS



1. Aturkan ikut keselesaan korang. Berjalan santai seperti biasa tapi dengan lebih cepat. Biarkan tangan tu turut bergerak,elakkan ada benda pada badan seperti beg.

2. Tahan otot perut semasa berjalan pantas. Tarik nafas dan lepaskan berulang kali sehingga perut tu rasa tegang je..kan dah membantu kempiskan perut tu...

3. Kekalkan kedudukan bahu dan badan. Jangan berjalan dalam keadaan bongkokkan badan. 

Ada satu lagi cara bakar lemak cepat dengan pengambilan Lecithin dan Omega Guard. Meh Ida nak ceritakan disebalik pembakar lemak super duper best ni!


Lecithin

Ia berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dengan cepat. Ni macam pelarut untuk kolestrol dan lemak-lemak lain la..Bagi ibu-ibu menyusu macam Ida ni suka ambil ni sebabnya membantu untuk elakkan bengkak susu. Sakit ooo....



Customer Ida ada ambil lecithin ni asalnya untuk bakar lemak je tapi ada perubahan lain plak. Masalah hidung gatal setiap pagi dah takde..syukur alhamdullilah. Buang lemak,masalah resdung pun hilang.

Omega Guard

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Paling bestnye ia juga membantu mengurangkan selera makan. Senang citer 'cut off' selera makan sebabnya ia menambah kadar penghasilan serotonin supaya korang boleh kawal nafsu makan. 

Omega guard ni membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat. Selain tu bagus untuk yang ada kolestrol tinggi sebabnya membantu menurunkan paras kolestrol.

So ada masalah ke kalau ambil salah satu ni?

ooo...takde masalah dan takde paksaan pun. Bergantung pada bajet korang. Nak cepat ambil kedua-duanya la. Berganda-ganda die bakar lemak korang dengan pantas kan. Takde bajet ambil je salah satu.

Kalau Omega guard ni anak-anak umur 1 tahun pun dah boleh makan tapi bukan untuk bakar lemak la. Ni untuk IQ diorang dan masalah asthma/kesihatan.





Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
1:50:00 PM

B-SHOP GOOGLE PLAY APPS UNTUK SELLER

by , in
Assalammualaikum....

Arini Ida nak share 1 application dalam google play yang memberi manfaat kepada peniaga-peniaga online seperti Ida. Actually yang invite apps ni bekas lecturer kolej Ida dulu. Dia dah buka company die sendiri.

Application ni Ida belum download sebab memory phone penuh. Ntah la dah banyak benda kena buang masih lagi penuh. Dah tak tahu nak buat apa.

Ni link application tu untuk android ye...


Cover art

Google play app B-shop

camner korang nak masukkan barang korang niaga boleh pm En. Nek dulu kat sini

Apa2 yang korang tak faham boleh rujuk kat die ok....
11:16:00 PM

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com

by , in

Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
3:32:00 PM

UBAT DEMAM DENGGI,RISAU TANDA DEMAM DENGGI PADA ANAK,APA NAK BUAT?

by , in
Assalammualaikum....

Sekarang ni musim demam denggi kan? Banyak status ibu bapa Ida jumpe dalam facebook sedang mencari ubat demam denggi . Di mana jumlah kes meningkat pada keadaan cuaca yang panas dan lembap.




Dengan cuaca yang tak menentu. Tambah sekarang ni musim panas. Kat kemaman dah brape minggu tak ujan ni..Risau juga anak-anak sebab dah 2-3hari Aqil kena gigit nyamuk.

Demam denggi ni disebabkan oleh sejenis nyamuk harimau betina atau dengan nama Aedes aegypti. Di mana nyamuk ni membiak di kawasan yang ada takungan air dan selalunya mengigit pada waktu siang.

SIMPTOM-SIMPTOM DEMAM DENGGI 


Bagi para ibu bapa pastikan korang alert simptom-simptom ini terutama pada anak-anak
  • demam
  • hidung berair
  • batuk
  • ruam kulit
  • sakit kepala
  • sakit belakang mata
  • sakit sendi bagi orang dewasa
  • Muntah dan kurang selera makan.

CARA RAWATAN DEMAM DENGGI


sumber:Google

1. Minum air masak secukupnya iaitu 3-4liter sehari
2. Sup ketam petua orang tua-tua
3. Jus daun betik-ambil sedikit daun betik yang dah matang,tumbuk sehingga lumat untuk dapatkan jusnya. Ambil 1 sudu teh setiap hari.
4. Jus buah kiwi
5. Jus kurma-ambil 2 kali sehari
6. Jus buah jambu
7. Jus pegaga
8. Jus tembikai

Lihat apa kata pakar nutrisi ni tentang demam denggi


Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu... from iReach HD on Vimeo.

 SET UBAT DEMAM DENGGI SHAKLEE



Performance drink atau PD ni membantu elakkan dehidrasi kerana membantu mengimbangi elektrolit di dalam badan. Ini kerana demam denggi ni menyebabkan suhu meningkat sehingga 40-41'C so ini boleh menyebabkan dehidrasi. Thatway kita memerlukan air yang banyak masa ni.

Nutriferon Shaklee ini sebagai immune booster. Ia meningkatkan tahap imunisasi badan untuk melawan penyakit. Jika kita kerap sakit,demam atau selsema memang dicadangkan untuk ambil Nutriferon untuk antibodi korang.Ramai di kalangan pengedar sekarang ni mencari stok nutriferon sebabnya dekat HQ memang dah licin habis.

So bagi yang nak dapatkan ubat demam denggi Shaklee ni boleh segera hubungi Ida untuk dapatkan stok. Ada yang sampai terpaksa mintak HQ Shaklee dari luar negara lagi tau. Ni TERLAJAK LARIS namanya...hhehehhe.





Jangan risau Ida akan cuba sedaya upaya untuk dapatkan stok untuk korang. Insyaallah semuanya akan dipermudahkan.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.
2:45:00 PM

PENYEDAP MULUT

by , in
Assalammualaikum...

Dah beberapa hari ni tak brape nk update blog. Ntah ka rasa macam tak sedap badan,agaknye sebab cuaca kot. Sebab dah brape arini selalu bangun lambat.huhuhuuhu...

Tajuk penyedap mulut. Agaknye apa la korang fikirkan kan? hehehhe.. Penyedap mulut yang Ida mksudkan ni anak-anak la...

ni gambar lama...

Apa yang Ida tengok,anak-anak Ida ni kalau makan la kenyang mana pun. Dah makan nasi,makan buah la apa la. Last sekali mesti merengek nak susu juga. Patutla dulu masa menyusukan Asyraf pas makan je, mesti die nak susu jugak. Sekarang ni Aqil..

Tadi Ida dah suapakan die makan nasi. Kami makan pudding,makan buah mandarin. Tup-tup die nak susu jugak.heheheh. Die tak cakap la sebab lum pandai. Tapi naluri seorang ibu kan. Tahu apa yang anak nak.

Aqil sekarang pun semakin aktif. Beza dengan Asyraf dulu. Sekarang dah pandai panjat meja tv. Abang die dulu takpun. So next plan kena mintak kebenaran tuan rumah la nak gantung tv. Sebabnya semalam Aqil panjat dan jatuh bedebok.

Anak..anak....
3:17:00 PM

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

by , in



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!
2:30:00 PM

PENYAKIT KOLESTROL TINGGI,DEMI KELUARGA DAN ANAK-ANAK HINGGA SANGGUP.....

by , in
Assalammualaikum...

Bila berlakunya penyakit kolestrol tinggi ini akan menyumbang kepada masalah fungsi jantung,arteri,masalah ateroskierosis,stroke atau serangan jantung.



Jangan kata orang kurus tak boleh dapat kolestrol tinggi tau. Cara pemakanan yang tak terkawal boleh mengundang kepada kolestrol tinggi.

PENYEBAB KOLESTROL TINGGI


1. Pemakanan

Kita setiap hari menggunakan minyak kelapa,minyak kelapa sawit,mentega atau keju dalam masakan. Kurangkan dos pengambilan untuk elakkan kolestrol tinggi.

2. Berat badan berlebihan

Penyebab yang selalunya berlaku pada pesakit kolestrol ni. Ini bukan sahaja dari segi penampilan malah kesihatan juga terjejas. So pastikan berat badan korang dlm keadaan normal dan terkawal.

3. Kurang bergerak atau bersukan

Bila kurang bergerak ia menyebabkan paras LDL (kolestrol jahat) akan meningkat dan mengurangkan paras HDL (kolestrol baik). Rajin-rajinkan la badan tu bersukan dan bergerak. Contoh berlari kecil ke,turun naik tangga. Jangan asyik melepas depan laptop dan melayan game titans handphone je..heheheh..itu senaman jari je bukan badan...huhuhuuh

4. Umur dan jantina

Anggaran umur 20 tahun dah boleh dapat kolestrol jika tak kawal pemakanannya. Selalunya bagi orang tua lingkungan 40tahun dan wanita yang dah menoupose.

5. Merokok

Faktor yang selalunya akan menyebabkan kolestrol. Di mana merokok ini akan menurunkan paras HDL (kolestrol baik) dan hanya akan ada kolestol jahat di dalam badan (LDL). So bagi para perokok,sila berhenti merokok.

6. Keturunan

Bila mak ayah atau atok nenek dan ada kolestrol kita pun akan berisiko ada kolestrol.

CIRI-CIRI KOLESTROL TINGGI





  • kebas-kebas kaki dan tangan
  • timbul bintik-bintik putih (biji lemak) pada bawah mata,leher dan kawasan muka. Ini disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
  • mudah letih,penat dan mengantuk
  • kerap sakit kepala. Apabila arteri menyempit mmbuatkan aliran darah tak smpai ke otak
  • kaki bengkak akibat pembuluh darah yang semakin menyempit.
  • senak dada sebelah kiri. Kolestrol terlampau tinggi apabila pembuluh darah pada jantung mula tersumbat.


Omega Guard ini bertindak untuk melancarkan saluran darah dan membuang kolestrol. DI mana kajian telah menunjukkan omega 3 ni boleh merendahkan tekanan darah. Bukan sahaja turunkan paras kolestrol malah membantu membakar lemak..WOW!

Phytocol-ST ini sebagai pencegahan kepada kolestrol. Di mana kandungan di dalamnya terbukti membantu menurunkan kolestrol LDL (kolestrol jahat). Phytocol-st ini memang khas untuk yang ada kolestrol tinggi.

Senang Ida nak terangkan macam ni..



Sebelum makan korang akan telan dulu Phytocol-st ni sebagai pencegahan supaya lemak-lemak yang korang makan takkan bertukar menjadi kolestrol.

Selepas makan korang akan makan pula Omega Guard sebagai membuang kolestrol. 

Fahan tak?

Kalau tak faham juga,tengok gambar kat bawah ni



Masih tak percaya keberkesanan nya? Saksikan video ni dan fikirkan sendiri 


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Dah saksikan video di atas? Kerana keluarga dengan anak-anak yang masih kecil beliau sanggup lakukan apa sahaja. Ubah cara hidup,bersenam dan yang paling best sekali beliau juga berjaya turunkan berat badan.


Jadi sesiapa ada penyakit kolestrol tinggi ni atau nak hadiahkan kepada ibu bapa korang boleh segera hubungi Ida untuk penghantaran. Barang akan sampai 2-3hari bekerja insyaallah..

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Followers