IDOLAKU

Assalammualaikum..

Bercakap tentang idola. Actually Ida sendiri pun tak tahu sapa idola Ida. Apa-apa pun Ida akan kongsikan juga sape yang menjadi idola-idola Ida.Of couse first ialah Nabi Muhammad S.A.W.


3 IDOLAKU


1. Nabi Muhammad S.A.W



Baginda sendiri tak pernah bersekolah, tak menulis atau membaca. Tapi bagaimana die boleh menjadi contoh tauladan bagi seluruh umat Islam dan seorang ahli perniagaan yang berjaya. 
Ketabahan dan kesabaran die untuk menyebarkan agama Islam dengan pelbagai dugaan dan rintangan yang bertahun-tahun lamanye. 
Dari segi perniagaan, keuntungan adalah yang ke-2. Modal bukan yang utama tapi kejujuran dan usaha gigih. Akidah dan akhlak adalah tunjang dalam perniagaan. Ilmu perniagaan yang die dapat adalah dari pengalaman baginda.

2. Master Lyna Noh



Ida sendiri belum pernah berpeluang untuk bersemuka dengan die dalam mana2 event Shaklee. Hanya kenal pada nama dan alam maya sahaja. Sekali je Ida pernah msj whatsapp sendiri dengan die nak dapatkan kata-kata semangat. Masa tu, Ida memang down giler bila orang disekeliling tak menyokong apa yang Ida buat sekarang.
Tapi setiap hari ade je kata-kata semangat yang Master Lyna Noh post dalam group. So dengan kata-kata semangat itu la yang menyebabkan Ida teruskan usaha dan bersama even ada sahaja aura2 negatif yang berbunyi.
Kekuatan yang ada pada beliau membesarkan anak-anak. Menarik perhatian Ida. Sekarang ni hidup die lebih selesa. Selalu keluar mengembara backpacking bersama suami dan anak-anak.

3. Irfan Khairi



Hanya kenal pada alam maya. Suka kata-kata semangat yang die sebarkan dalam poster2 dalam facebook. Yang menarik perhatian Ida seawal umur 25tahun telah menjadi Jutawan Internet.
Beliau juga pernah mengalami kegagalan suatu masa dulu. Kegagalan die la menyebabkan beliau lebih mengenali selok belok perniagaan. Malah minat yang mendalam dalam internet juga salah satu faktor kejayaan beliau.

Ini antara idola-idola Ida. Korang pun boleh kongsikan siapa idola korang, Ida pun nak tahu juga.

CABARAN 1 : KENAPA SAYA JADI AHLI SHAKLEE
CABARAN 2 : 3 FAKTA MENARIK TENTANG SAYA
CABARAN 3 : HOMEMADE RESEPI SAYA PALING SEDAP
CABARAN 4 : RUMAH IDAMAN SAYA
CABARAN 5 : BLOGJOG PALING RAJIN
CABARAN 6 : 3 NEGARA YANG TERINGIN NAK PERGI
CABARAN 7 : KALAU AKU KAYA
CABARAN 8 : IDOLAKU

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS