REVIEW: BEAUTILOVE MASK NATURAL RANGE

Assalammualaikum...

Produk penjagaan kulit sememangnya sinonim dengan kaun wanita dan tak kurang juga kepada lelaki. Bukan sahaja wanita, malah sekelintir kaum lelaki juga amat menitikberatkan penjagaan kulit ini. Selain dengan penggunaan skincare harian seperti facial wash, toner, moisturizer mahupun scrub, penggunaan mask juga sebenarnya penting dalam penjagaan kulit ini.




Kali ni Ida nak review tentang mask yang baru Ida cuba ni iaitu Beautilove Mask Natural Range. 


Apa yang menariknya pasal Beautilove Mask Natural Range ni, ia diformulasikan dengan Teknologi Nano Encapsulation yang boleh meresap ke dalam kulit kita untuk membekalkan penghidratan selama 24 jam! Best kan.

Kita ni seharian sibuk dengan kerja, uruskan itu dan ini. Kulit kita pula terdedah dengan asap, habuk, sinaran UV akan menyebabkan kulit kita menjadi kering dan kusam.





Dan paling menariknya pasal mask ni, ia bebas dari parabens, minyak mineral, alkohol dan agen pemutihan. Jadi tak perlu risau kerana ia tidak akan memudaratkan pada kulit kita.

Penggunaan mask ni dalam seminggu at least kita pakai sebanyak 2-3 kali sahaja.

Jom Ida kongsikan 3 mask dari Beautilove yang Ida telah cuba. Memang sangat-sangat best dan terasa lembut pada kulit.

1. Super Fruit Mask ( Stay Young )





Mask ini kaya dengan multivitamin dan semestinya mengandungi antioksidan yang berperanan untuk melindungi sel kulit dari regenerasi dan elakkan dari kedutan. Malah ia melindungi sel epidermal stem kulit dari musnah dan mengecilkan pori-pori serta menganjalkan kulit. Ia juga mengandungi ekstrak semulajadi epal yang memang bagus untuk kulit kita.

2. Healthy VG Mask ( Skin Nutrients )





Mask jenis ni pula mengandungi banyak agen pelembap yang akan meningkatkan kelembapan dan membantu kulit lebih lembap, lembut dan lindungi kulit dari terhasil garis-garis kedutan. Mask ini juga mengandungi ekstrak semulajadi timun.

3. Botanical Mask ( Moisture Lock )






Mask ini mengandungi banyak nutrien, mineral, asid amino, vitamin dan mempunyai kelembapan yang tinggi untuk kulit kita. Ia membantu melembapkan, melembutkan, membaiki sel dan membentuk kolagen baru pada kulit kita. Ia juga mengandungi ekstrak semulajadi aloe vera.

Selain itu uolls juga boleh cuba mask lain seperti Aroma Therapy Mask, Floral Scent Mask, dan Fortune Mask.

Uolls boleh dapatkan mask ni di Fanpage diorang dan sertai peraduan yang sedang berlangsung sekarang. Syarat mudah je dan uolls berpeluang memenangi hadiah iaitu bekalan produk Beautilove Mask selama 1 bulan !!!

Like, follow dan sertai peraduan mereka sekarang!

HOMESTAY BERDEKATAN DENGAN I-CITY SHAH ALAM

Assalammualaikum...

I-City yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam memang agak terkenal dengan tempat yang penuh dengan kilauan cahaya lampu terutamanya pada waktu malam. Malah I-City theme park jugak salah satu tempat yang menarik untuk dikunjungi jika berada di sini.


Tentang tempat penginapan atau pun tempat makan jangan risau kalau berada di Shah Alam ni. Di mana-mana sahaja ada dan senang untuk didapati.

Kali ini Ida nak share dengan uolls homestay bajet yang berdekatan dengan I-City Shah Alam. Memang sangat dekat iaitu di depan Central I-city. Tak perlu naik kenderaan, jalan kaki je dah sampai ke I-City.


Harga mungkin ada yang sangka sangat mahal, al maklumlah dekat dengan I-City kan, dekat pula dengan mall dan berada di tengah bandar. Insyaallah uolls pasti akan rasa berbaloi terutamanya kalau uolls pergi holiday beramai-ramai.


boleh tengok pemandangan bandar di waktu malam


tandas selesa dan besar


Dapur dan peti ais juga disediakan. So kalau nak memasak pun boleh


ruang tamu yang agak luas. Kalau rasa tidur dalam bilik tak muat, boleh je tidur depan






Puas hati kan? Homestay ni ada 2 bilik dengan katil Queen. Siap beraircond lagi. Jika perlukan toto, beliau akan sediakan. Mesin basuh pun ada, so jangan risau kalau tak cukup baju nak pakai. Homestay ni masih baru lagi jadi banyak lagi kemudahan yang akan dimasukkan nanti.

Harga? 

Hanya RM230/day atau RM280/weekend. Tapi kalau ambil 2 malam hanya RM400 sahaja. Kalau uolls ramai. Boleh la share kan. So 2 malam just RM200 je.

Nak swimming? Nak gym? Semua ada. Korang jangan risau. Nak shopping ke mall, turun lift sahaja. Jalan ke Central Walk, dah boleh masuk shopping kat Sogo di dalam mall tu. 

Gym dia sebelah swimming pool je. Tapi selepas mandi uolls jangan terus naik lift tau, masuk dulu dalam bilik air sebelah swimming pool untuk keringkan badan dalam sauna. Best masuk sauna tu, berpeluh badan. Residence ni sangat menjaga kebersihan dan keselamatan sini. 

Di sini Ida kongsikan sedikit video video sekitar residence ni.




Jika berminat untuk duduk homestay bila datang bercuti berdekatan dengan I-City, boleh la contact owner ni okay!

En Salehudin 

CARA BUKA AKAUN TABUNG HAJI

Assalammualaikum...

Selepas beberapa hari tak bersiaran disebabkan takde idea nak update blog dan keadaan kesihatan yang tak berapa nak mengizinkan.


Semalam semua orang bercuti sempena Krismas dan hari ni mungkin ada yang sambung bekerja semula atau lanjutkan cuti. Alhamdulillah hari ini Ida dapat settlekan benda yang dah lama nak buat iaitu buka akaun Tabung Haji untuk anak-anak. 


Sebelum pergi buka akaun tu biasalah mestilah nak guna fungsi google untuk check apa yang perlu disediakan di bank nanti. Tak ke naya kalau kena ulang balik pula ambil barang yang diperlukan.

Tengok pada kebanyakkannya suruh bawa pelbagai salinan. Kesudahannya tadi semua tu tak guna kecuali surat beranak anak-anak. Kad pengenalan memang dah ada dalam dompet.

So pendapat Ida, korang bawa je semua kad asal atau salinan yang penting. Contohnya:

1. Surat beranak termasuk salinan
2. Kad pengenalan Mykid/Mycard
3. Siji kahwin termasuk salinan
4. Lesen memandu

Macam Ida tadi buka akaun untuk anak-anak dia just mintak surat beranak tak kisah salinan pun. Cuma untuk pengesahan sahaja. Untuk buka akaun Ida just mintak kad pengenalan je. 

Oh minimum untuk buka akaun Tabung Haji hanya RM10 sahaja dan jika untuk daftar haji terus mesti ada simpanan RM1300. Kelakarnya tadi Ida siap tanya takde buku akaun ke? Jawabnya staff tu, dah tak pakai buku akaun dah sekarang puan. Cucuk kad IC je. Zaman kuno jugak aku ni.  Dah lama tak berurusan dengan bank sampai jadi macam ni.hahaha

Alhamdulillah tadi dapat buka akaun anak dan daftarkan mereka haji terus. Berkepul duit raya diorang simpan dek tertangguh hasrat nak buka akaun Tabung Haji. Dh settle semua duit licin simpan dalam Tabung Haji.hehehe. Tadi jenuh susun duit dengan staff Tabung Haji tu. Maaf la dik

Si kecil pula tiba-tiba nak merajuk sebab duit dia dalam tabung dah kosong, so pujuklah kata nanti kita kumpul lagi. Untuk Ida belum mencukupi lagi nak daftar haji. Si abang pula kata nak mummy cukup duit dulu. Nak pergi sama-sama haji dengan mummy. Aduh..sedihnya rasa masa tu. Dah la balik dari bank tu rasa sayu je sebab dah tercapai niat nak bukakan akaun dan daftar haji untuk diorang.

Oh dan jangan lupa bagi akaun kanak-kanak, selepas usia mereka 18 tahun uolls kena tukarkan akaun tu kepada orang dewasa ye. Kalau tidak sampai ke tua la jadi akaun kanak-kanak.hehehe

So bagi uolls kalau anak-anak yang rasa cukup dah duit tu boleh la terus bukakan akaun dan daftarkan haji untuk diorang. Kalau uolls buka akaun tapi duit masih belum cukup, nanti dah cukup uolls pergi la semua untuk daftar haji.

20 TIPS FOR HEALTHIER SKIN

Assalammualaikum..

20 TIPS FOR HEALTHIER SKIN


1. Don't smoke

2. Don't drink alcohil ( for non muslim )

3. Get plenty of sleep

4. Avoid sun during peak times

5. Use broad spectrum sunscreen with both UVA and UVB protection

6. Wear protective clothing

7. Get eyes checked regularly to eliminate squinting wrinkles

8. Clean skin thoroughly daily

9. Use moisterizer if skin is dry

10, Remove makeup before sleeping

11. Rinse well to remove dead skin soap and lotion

12. Use water based products

13. Eat orgnic, non GMO foods

14. Eliminate trans fats and sugars

15. Exercise regularly

16. Shae with a sharp, clean razor

17. Dispose of old makeup and applicatiors every 6-12 month

18. Do facial exercises regularly

19. Drink plenty of water

20. Meditate or practice relaxation techniques

HEALTH QUOTES 18#

Assalammualaikum...


" It's more important to understand the imbalances in your body's basic systems and restore balance, rather than name the disease and match the pill to the ill"


~ Mark Hyman M.D

HI DECEMBER!

Assalammualaikum..

Dah masuk penghujung tahun dah kita. Cepat masa berlalu. Umur Ida pun baru masuk 31 tahun awal tahun baru ni.hehehe. Lambat sangat...



Dah masuk penghujung tahun jugak la musim banjir berlaku selalunya. Di beberapa kawasan dan negeri jugak telah dilanda banjir. Takziah kepada mereka. Itu semua ujian.

Alhamdulillah area kawasan rumah masih ok. Hari ni pun cuaca panas sekejap pagi. Nak masuk tengahari ni baru hujan sikit tapi tak berapa lebat.

Kesempatan ini jugak Ida nak kongsikan promosi yang Shaklee berikan bulan ni.





Jadi bagi siapa ada sebarang pertanyaan pasal promosi ni dan dapatkan produk2 Shaklee dengan harga lebih murah boleh terus wasap Ida okay!

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

KATA MADAH 28#

Assalammualaikum,..




" Jadilah orang yang selalu puas dengan rezeki Allah, niscaya engkau akan jadi orang yang paling bersyukur "

Tak kira apa jenis bentuk sekalipunrezeki yang kita dapat. Sedikit atau banyak, bersyukurlah. Fikir bahawa ada orang yang lebih susah dari kita, lebih teruk dari kita. Ini kerana walaupun kecil mana pun rezeki yang kita dapat dan kita bersyukur. Itulah yang paling besar di mata Allah.