HOMESTAY BERDEKATAN DENGAN I-CITY SHAH ALAM

Assalammualaikum...

I-City yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam memang agak terkenal dengan tempat yang penuh dengan kilauan cahaya lampu terutamanya pada waktu malam. Malah I-City theme park jugak salah satu tempat yang menarik untuk dikunjungi jika berada di sini.


Tentang tempat penginapan atau pun tempat makan jangan risau kalau berada di Shah Alam ni. Di mana-mana sahaja ada dan senang untuk didapati.

Kali ini Ida nak share dengan uolls homestay bajet yang berdekatan dengan I-City Shah Alam. Memang sangat dekat iaitu di depan Central I-city. Tak perlu naik kenderaan, jalan kaki je dah sampai ke I-City.


Harga mungkin ada yang sangka sangat mahal, al maklumlah dekat dengan I-City kan, dekat pula dengan mall dan berada di tengah bandar. Insyaallah uolls pasti akan rasa berbaloi terutamanya kalau uolls pergi holiday beramai-ramai.


boleh tengok pemandangan bandar di waktu malam


tandas selesa dan besar


Dapur dan peti ais juga disediakan. So kalau nak memasak pun boleh


ruang tamu yang agak luas. Kalau rasa tidur dalam bilik tak muat, boleh je tidur depan






Puas hati kan? Homestay ni ada 2 bilik dengan katil Queen. Siap beraircond lagi. Jika perlukan toto, beliau akan sediakan. Mesin basuh pun ada, so jangan risau kalau tak cukup baju nak pakai. Homestay ni masih baru lagi jadi banyak lagi kemudahan yang akan dimasukkan nanti.

Harga? 

Hanya RM230/day atau RM280/weekend. Tapi kalau ambil 2 malam hanya RM400 sahaja. Kalau uolls ramai. Boleh la share kan. So 2 malam just RM200 je.

Nak swimming? Nak gym? Semua ada. Korang jangan risau. Nak shopping ke mall, turun lift sahaja. Jalan ke Central Walk, dah boleh masuk shopping kat Sogo di dalam mall tu. 

Gym dia sebelah swimming pool je. Tapi selepas mandi uolls jangan terus naik lift tau, masuk dulu dalam bilik air sebelah swimming pool untuk keringkan badan dalam sauna. Best masuk sauna tu, berpeluh badan. Residence ni sangat menjaga kebersihan dan keselamatan sini. 

Di sini Ida kongsikan sedikit video video sekitar residence ni.




Jika berminat untuk duduk homestay bila datang bercuti berdekatan dengan I-City, boleh la contact owner ni okay!

En Salehudin 

31 comments:

  1. Wahh bestnya! Senang kalau ambil penginapan yang dekat dengan tarikan-tarikan dan kemudahan lain ni. Lagi-lagi kalau bercuti dalam grup besar, penginapan macam ni cukup memudahkan. Oklah next time kalau bercuti ke Shah Alam boleh consider menginap di sini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kalau bercuti rmai2 elok la stay mcm ni..menjimatkann sikit

      Delete
  2. Memang berbaloi duduk home stay ini buat pelawat yang datang jauh apatah lagi yang nak ke i-City waktu malam untuk melihat cahaya cahaya gemerlapannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...nak pergi pagi ke petang ke no hal sebab dekat sgt. jalan kaki je

      Delete
  3. Tempat nice, harga not bad..dekat dengan icity mall..memnag syokla..takdela bosan sangat kan..siap homestay ade swimming pool semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul. anak2 dgn ayah main swimming pool kite g shopping,..haha

      Delete
  4. Wah nice place to gathering with friends and family. Thank you for suggestion

    ReplyDelete
  5. Ohh kat I-City Shah Alam dah ada homestay ok lah tu memang berbaloi sangat kalau nak pergi bercuti satu keluarga besar tak perlu bayar mahal-mahal dan juga sangat selesa bestnya .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt berbaloi. tambah kalau bw orng berusia kan. senang..homestay tak jauh kalau nk rehat dlu

      Delete
  6. Menarik ye homestaynya..selesa dan kemas. Nanti boleh la share dengan sanak saudara yang nak dtg ke i-city

    ReplyDelete
  7. Wahhh menariknye homestay dia. Cantik. Besar. Kalau ke sana booking homestay je. Hotel bilik kecik

    ReplyDelete
  8. Okay dah save number en salehudin. Kot2 ada singgah shah alam nanti boleh menginap dekat sini. Nampak selesa sungguh !!

    ReplyDelete
  9. Cantik homestay ni.. Kalau ramai2 better duduk homestay dari hotel. Boleh masak2 makan n jimat kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, boleh main masak2. kami aritu buat goreng2 maggi lagi..hehehe

      Delete
  10. cantik juga tu. selesa yang pentingnya dan tempatnya bersih. kena dengan harga berpatutan memang bestlah

    ReplyDelete
  11. bestbestbest!!! Saya pernah duduk di homestay residence ni. memangbest, rasa nak tinggal terus je. senang sbb semua berdekan depan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..semua berdekatan je. kalau dpt stay sini..mmg best la

      Delete
  12. wow lokasi dia x jauh dan features and amenities yg menarik skali. thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  13. Nampak agak luas jugak homestay ni. Sesuai sangat la kalau nak menginap satu family ramai-ramai. Anak2 buah kalau time cuti sekolah suka mengajak pergi icity ni. Boleh la try menginap kat sini, dekat sikit nak ke icity.

    ReplyDelete
  14. Nice homestay for family. Can try to check out Best Western i-City Shah Alam hotel. That day mouse mommy and family have a vacation there with Unlimited entrance of WaterWorld park, worthy tu!

    ReplyDelete
  15. Nampak luas dan selesa sungguh homestay ni. nanti kalau ke Shah Alam boleh la stay kat sini nanti. berbaloi-baloi ni.

    ReplyDelete
  16. I just lost my man about three months ago though he is back again full of love and passion with the help of great man Dr. IKHIDE. I NORAH PEDRO from Norway, have been into a relationship with daniel mark since I was 22 years old and I am 28 now. I so much love him but I could not show the love, it was very difficult for me to prove my realness to him because I thought to prove my love to him might make him look down on me and go after other girls. for over six years Daniel has given me all that I ask of him. I always threatened him with break up each time I want to see his level of love for me because I was told if I threaten him, he will propose to me and then will get married to him before I can show my love despite his complains of him not sure of my love I was responding to him with negative words. though I was suspecting he has another girl in his life, I did not border to ask him about that because I was so sure of his love despite my attitude. on the 8th of September a day to my birthday he came and gave me so many lovely gifts like never before claiming to wish me a happy birthday in advance with his words and behavior I expected him to propose to me on my birthday night then I will also tell him of my pregnant for him. I wait for him on my birthday he did not show up not even a call, I tried his number and it was not going through I refuse to go check on him because the anger in me six days later I went to his house and I found nothing not even a sign of my Daniel once live there. I was disappointed, frustrated, confused with so many thoughts on my mind like hanging my self if I did not see him again because I can not my parent about the pregnancy when the man responsible for it had disappeared. our religion's against that, my family will be disappointed in me, I have brought them shame. I look for daniel everywhere till I could chat with him on social network, he warned me never to disturb him again because he already had found another girl that he wants to live his life with, after a while, he blocked me from all access then I could not tell him of my pregnancy for him. so, I needed help from all corners of life, I decide to check to google my self or read some write up on-site on how to coup with my pain because I could not tell anybody about it not even my friends were aware of my pregnancy. I keep reading to cancel my self till I find how Dr. IKHIDE helps so many persons from different walks of life with their testimonies. then I decide to also contact him with dr.ikhide@gmail.com. Because I do not know much about contacting a spell caster, I was not sure he can bring my Dan back but I decide to give him a try though his requirement was another problem I meet with a friend for help because I could not the items that he needed I have to plead with Dr. IKHIDE to help me get the items because really need my man back to take away my shame. just two days after I send him the requirement Daniel calls me, plead for forgiveness. just yesterday he propose to me and I am so happy. you can also contact him with email: - dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081






    ReplyDelete