11:30:00 PM

APA YANG MENARIK PADA BULAN NI?

by , in
Assalammualaikum...

Apa yang menariknya pada bulan ni? Yelah bulan ni kan bulan Syawal...puasa sebulan..raya pun sebulan la kan. Tapi cuti raya tak sampai sebulan pun.hehehe



Saja je..nak kongsikan dengan korang psal promosi bulan Syawal ni. Yelah semua nya pasti bukan sekadar nak beraya mesti la nak sihat kan.

Mempersembahakan....





Yeay...Siapa nak order boleh terus hubungi ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:





(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

2:10:00 PM

SUAMI TEGUR NAMPAK LEBIH MUDA DARI KAWAN SEKOLAH

by , in
Assalammualaikum...

Bila kawan-kawan mula ajak jumpa ramai-ramai. Nak buat reunion sekolah mesti kita rasa berdebar skit kan. Yelah bila dah bertahun tak jumpa, bila dah boleh jumpa mesti ada yang nak pastikan diri nampak berbeza berbanding dulu.



Ada yang target nak kuruskan badan, ada yang mula cari produk untuk nampak kulit lebih cantik. Nak hilangkan parut-parut di muka. Nak nampak lebih muda dan sihat.


Kalau umur pun dah sampai 50-an mestilah dah nampak kedutan tu terutamanya di bahagian bawah mata. Serius memang susah nak elakkan bila usia pun dah semakin meningkat.

Ceritanya si akak ni pergi perjumpaan reunion sekolah dengan kawan-kawan. Mestilah bawa encik suami sekali kan.
Sekali tu suami tegur bila akak ni (isterinya) nampak muda dari kawan-kawan sekolah yang seusia dengannya.

Suami siap cakap macam umur 30-an. Kita sendiri mungkin tak nampak perubahan yang ketara tapi bila orang lain tengok perubahan mestilah kita sendiri terkejut kan. Dalam masa yang sama gembira tak terkata la.


Jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.

Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
2:56:00 PM

KATARAK MATA HILANG TANPA PEMBEDAHAN DALAM MASA 2 MINGGU

by , in
Assalammualaikum...
Buta mata kerana katarak!!

Katarak adalah kanta mata yang lutsinar bertukar warna menjadi kuning susu dikenali sebagai katarak atau selaput mata. Biasanya berlaku pada kedua-dua belah mata, dan tahapnya berbeza bagi setiap mata.



Kesihatan mata selalunya dikaitkan dengan peningkatan umur seseorang. Hasil kajian perubatan menunjukkan masalah katarak mata ni disebabkan peningkatan usia, trauma, diabetes mellitus, merokok, toksik seperti ada pengambilan steroid dan kongenital (katarak sejak lahir).



Selalunya katarak mata ni akan dicadangkan untuk melakukan pembedahan. Tapi berbeza dengan akak ni. Beliau telah ikhtiar untuk berikan mak nya pengambilan Vivix Shaklee.

Dan hasilnya hanya dalam masa 2 minggu...

KATARAK MATA HILANG TANPA PEMBEDAHAN!!

Malah badan mak semakin bertenaga dan sihat. Selalunya bila sakit lutut akan makan painkiller tapi sekarang tidak lagi. Paling mengancam bila jeragat kat muka mak pun dah hilang. 


Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.

Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:31:00 PM

MAK BERUMUR 50 TAHUN KERAP SAKIT LUTUT DAN SENDI

by , in
Assalammualaikum,...

Jangan kata orang tua, orang muda sekarang ni cepat je rasa sakit lutut dan sendi. Banyak faktor yang boleh berlaku sakit lutut dan sendi ini selain dari faktor usia. Faktor pekerjaan, persekitaran,aktiviti harian,pemakanan dan gaya hidup.



Bila dah mula sakit lutut dan sendi, mak ayah mesti la akan cari ubat hospital kan. Dah bertahun-tahun makan tapi sakit tu masih sama. Ada tu mak ayah terpaksa solat atas kerusi, aktiviti kegemaran seperti berkebun terpaksa kena hentikan. Nak berjalan jauh, main dengan cucu-cucu apatah lagi la.


Ini la yang berlaku kepada mak akak ni yang telah berusia 50 tahun yang masih buat kerja-kerja kampung ni. Kerja kampung ni bukan selalunya ada pekerja. Semua buat sendiri. Kadang tu buat kuih yang orang tempah, atau bersawah. Walaupun sakit digagahnya juga sebab memang minat.

Jadi akak ni telah ikhtiar untuk berikan Vivix Shaklee kepada mak nya. Perubahan yang ketara berlaku pada minggu pertama.

Semakin bertenaga, selera makan bertambah, kulit jadi sihat dan berseri malah sakit lutut pun takde lagi.

Kajian menunjukkan resvertrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee berkesan untuk membantu mengatasi masalah keradangan, antioksidan, membaiki DNA dan halang sel dari bermutasi. Ia bukan sahaja bagus untuk sendi malah untuk masalah lain.


Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
2:58:00 PM

Birthday Give Away By Alia

by , in




<<<klik pada banner>>>

Hadiah akan diberikan kepada 3 orang yang bertuah.

SYARAT-SYARAT:

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @aliafarhan
3) Like PAGE VANILLA FREAK

4) Follow Instagram @gilaperfume_gilamakeup

5) Buat 1 entry bertajuk 'Birthday Giveaway By Alia'

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Tinggalkan link penyertaan dan email pada comment entry ini

TARIKH AKHIR 31 JULY INI....

GOOD LUCK SEMUA!
3:49:00 PM

MAMYPOKO PANTS, LAMPIN PAKAI BUANG NO 1 LARIS DI JEPUN

by , in
Assalammualaikum...

Lumrah kalau kaum wanita atau lelaki yang sibuk bekerja atau surirumah semua suka shopping. Sekarang zaman semakin maju, hanya shopping di hujung jari sahaja.

Kali nak kongsikan skit review lampin pakai buang Mamypoko pants.



Mamypoko pants antara jenama pampers yang agak terkenal juga di pasaran malah mudah digunakan.




Aqil pun macam suka je bila pakai. Siap ada gambar cute lagi kat pampers tu.Sesuai la kalau nak pakai untuk anak-anak yang lasak, sampai nak pakai pampers pun kena berkejaran.



Nampak pelekat biru tu? Sebenarnya itu pelekat yg memudahkan kita untuk bungkus lampin dan dibuang. Takde la nak terburai nampak isi dalam tu.hehehe

Ciri-cirinya yang menyerap dengan baik agar tidak mudah bocor, lapisan yang memberikan perlindungan udara,bahan selembut kapas.



Mamypoko pants juga merupakan lampin pakai buang pertama yang sangat direkemen oleh ibu-ibu di Jepun. Wah..famous juga ye.



Sesuai sangat la kalau jenguk seketika di Lazada untuk shopping barang-barang bayi. Tambahan pula tak lama lagi Lazada akan adakan








Malah jangan lupa untuk dapatkan voucher 20% off  (20LAP20)  dari Lazada ye.
3:46:00 PM

10 TAHUN TANGGUNG DERITA RESDUNG KRONIK

by , in
Assalammualaikum..

Kalau nama pun resdung alahai..lemah rasa. Kena kontrol la makan seafood, kekacang belacan. Peh kalau makan tu memang sedap..tapi nikmat la bila mula gatal-gatal hidung dan bersin.



Kalau ikut perubatan tradisional, resdung adalah kesengsaraan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menyebabkan ketidakselesaan. Yelah asyik menggosok je gidung tu sampai licin jadinya.

Menurut istilah saintifik pula, resdung adalah virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.


Ini la kisah akak ni yang ada masalah resdung yang agak teruk la. Setiap pagi mesti akan mula bersin-bersin, ada tu sampai berdarah hidung. Tu belum campur gatal-gatal muka dan hidung. Jerawat jangan cakap la..bermaharajalela..


Akhirnya akak ni telah mencuba Set Resdung Shaklee alhamdulillah selepas menderita selama 10 tahun kini hidung dah bebas dari semua masalah resdung.


Klik di sini untuk pembelian segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



3:01:00 PM

4 CARA MUDAH AGAR ANAK SUKA MAKAN SAYUR

by , in
Assalammualaikum...

Mesti ramai ibu-ibu yang risau bila anak-anak tak suka makan sayur. Ada tu sampai asingkan nasi goreng dengan sayur yang ada dalam tu. Siap cakap no..no..no lagi.



Sebenarnya banyak cara agar anak suka makan sayur ni. Semuanya bermula dari rumah sendiri. Jadi peranannya mesti la mak ayah tu sendiri.

Pertama dari rumah. Kalau mak ayah sendiri tak suka makan sayur apatah lagi anak-anak. Anak-anak ni memerhatikan apa yang kita buat dan akan ikut. Sebab anak-anak ni anggap kita sebagai mentor ...idola diorang. Jadi sentiasa berhati-hati dengan setiap perlakuan dan percakapan kita depan anak-anak.



Kedua boleh la buatkan bento ala-ala cute..comel-comel tu. Boleh la beli acuan dia kat kedai macam Daiso atau lain-lain. Ida pernah jumpa kat Daiso tangan ni rasa nak beli je sebab comel. Bila anak-anak tengok watak-watak comel ni mesti diorang rasa excited nak cuba.



Ketiga mestilah ajar anak-anak dari kecil lagi. Memang diorang mula-mula akan menolak sebab itu la kita ni mak ayah kena teruskan berusaha sampai akhirnya diorang suka. Tunjukkan bertapa sedapnya sayur tu. Bila diorang tolak, cuba lagi.

Keempat dengan memberi Mealshakes Shaklee kepada anak-anak. Ini cara paling mudah untuk anak-anak yang cerewet nak makan terutamanya sayur. Mealshakes ni sangat mudah sebabnya ia membantu merangsang selera makan anak-anak tu. Mudah je ambil 1 sudu setiap hari campurkan dalam susu atau minuman kesukaan mereka.


Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



10:47:00 AM

REEBOK SPARTAN RACE

by , in
Assalammualaikum..
Pernahkah anda mendengar mengenai Reebok Spartan Race? Well, ini bukanlah seperti race yang biasa, tetapi anda race ini merangkumi beberapa aktiviti lasak yang cukup ekstrim seperti running, climbing, crawling di kawasan berlumpur dan juga beberapa ujian laluan berhalang. Kesemua aktiviti ini adalah bertujuan untuk menguji kekuatan dan ketahanan fikizal anda. Oleh yang demikian, Reebok Spartan Race ini merupakan aktiviti yang amat ditunggu-tunggu oleh ramai adrenaline junkie di Malaysia.


Race yang ditaja oleh jenama sukan popular Reebok ini terbuka kepada lelaki dan wanita yang menggemari aktiviti sukan lasak. Apa yang menarik mengenai race ini, anda harus melakukan burpees sebanyak 30 jika anda gagal melakukan mana-mana halangan untuk meneruskan race tersebut.


Race ini terbahagi kepada tiga kategori iaitu;

1. Race the Sprint: 5 km, 15+ halangan

2. Conquer the Super: 13+ km, 20+ halangan

3. Dominate the Beast: 20 km, 25+ halangan


Anda berminat untuk menyertai race ini? Mungkin anda boleh mula melakukan latihan dan persediaan fizikal terlebih dahulu. Well, it is not about winning, tetapi race ini merupakan salah satu cara untuk anda menghabiskan cuti hujung minggu dengan lebih produktif dan pada masa yang anda juga berpeluang berjumpa dengan ramai kenalan baru. Jangan lupa mendaftar and see you at the race!
3:33:00 PM

Contest Doodle family raya by merahitujambu

by , in


<<<KLIK PADA BANNER>>>

Ini gambar raya kami sekeluarga tahun ni




2:57:00 PM

HAMPIR SEPARUH MUKA MELEPUH DISERANG PENYAKIT KAYAP

by , in
Assalammualaikum....

Penyakit kayap atau nama saintifiknya Herpes Zoster atau disebut Shingles terbahagi kepada tiga jenis, iaitu kayap melukut ,kayap jagung dan kayap ular berpunca daripada serangan virus Varicella Zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes. Virus ini adalah virus yang sama yang menyebabkan chicken pox sewaktu kita masih kecil.



Virus ini biasanya akan berada dekat pangkal saraf dan boleh merebak ke seluruh anggota badan. Selalunya ia terjadi disebabkan oleh masalah seperti stress tekanan, badan rasa lemah, kecederaan pada kulit dan juga akibat masaalah penyakit kanser.


Simtom-simptom dijangkiti kayap:


- berasa nak demam
- tekak rasa loya
- pening berpanjangan
- badan dijangkiti ruam panas
- badan rasa sengal
- hilang selera makan
- pesakit akan dijangkiti gelembung air pada bahagian tertentu di badan untuk jangkitan yang lebih teruk
- pesakit alami sakit teramat sangat apabila disentuh pada kulit
- kulit juga akan rasa gatal-gatal, geli
- kulit terasa panas seperti terbakar
- timbul ruam panas

Ini la yang berlaku kepada gadis ini yang telah dijangkiti penyakit kayap pada tahun 2011. Bukan di badan tapi KENA PADA MUKA DAN HAMPIR MEREBAK SEPARUH DARI MUKA beliau.

Terpaksa masuk wad sebab dah muka efek pada mata, diberi ubat Acyclovir sebanyak 5x sehari dan tak dapat menunaikan ibadah puasa pada tahun itu.  


Selepas keluar dari wad beliau still lagi makan ubat yang diberikan oleh doktor dan kakaknya juga telah berikan Nutriferon Shaklee sebagai vitamin tambahan.

Nutriferon ni membantu meningkatkan imun badan dari sebarang radikal bebas atau jangkitan. Alhamdulillah dengan ikhtiar Nutriferon dan pengambilan ubat Acyclovir kayap dah hilang pada tahun 2012. 



Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


3:07:00 PM

8 KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

by , in
Assalammualaikum...

Rata-rata customer yang mesej Ida bertanyakan harga produk Shaklee suka survey harga. Ye itu normal bila kita ni jenis suka nak beli barang dengan harga murah. Tapi menjadi masalah bagi seorang pengedar tu bila beli barang dengan orang lain tapi minta guide dengan orang lain.





Sepatutunya itu dah menjadi layanan ekslusif bagi pelanggan kita bukan bagi pelanggan orang lain. Sebab itu la bila sesiapa yang mesej Ida nak survey harga ni Ida tetap akan layan juga. Tapi Ida akan cadangkan dengan lebih baik supaya DAFTAR SEBAGAI AHLI. Lagi mudah..dan korang taknya lagi nak survey-survey harga.



Mesti ada cakap ala saya nak makan sendiri je, bukan nak berbisnes pun. Itu tak menjadi masalah. Kebanyakkan orang sebenarnya daftar ahli untuk dapat harga ahli, harga dah memang confirm special untuk yang jadi ahli. Taknyah lagi nak order kat orang lain, nak survey harga bagai.

8 KEBAIKAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1. Confirm dapat diskaun keahlian yang hebat hampir 25%. Itu belum time promosi lagi. Kongsi beli dapat harga lebih murah dari harga ahli.


2. Proses pembelian dengan lebih mudah. Klik..klik je di www.shaklee2u.com.my dan terus pilih barang yang kita nak beli. Atau pun sesiapa yang daftar bawah Ida, nak mintak Ida belikan pun boleh. Nanti Ida transfer point je.

3. Bonus bulanan pun dapat kalau setiap bulan UV (point) korang 150Uv ke atas



4. Bagi yang berminat nak mulakan bisnes Shaklee jangan risau ada tunjuk ajar dari Ida dan sifu-sifu hebat. Dan semestinya akan join group bisnes iIreach Shaklee yang sangat hebat. Ajar korang dari A to Z.



5. Tak pelu simpan stok bagi yang nak berbisnes

6. Bagi yang nak makan sendiri je, tak pelu maintain kan point korang dan jangan risau keahlian seumur hidup. (kalau adik beradik, sedara mara nak beli..guna je ID korang.point korang dapat).

7. PERCUMA PERCUTIAN LUAR/DALAM NEGARA ATAU UMRAH (bergantung pada point)

8. Intensif kereta. Boleh pilih kereta apa yang korang nak dan yang lain Shaklee bayar (bergantung pada point)  



Nak daftar jadi ahli hanya RM79.50 dah termasuk kos pos kit Shaklee atau kalau nak dapatkan FREE MEMBERSHIP korang perlu beli produk Shaklee RM670 ke atas (200uv)

Contoh:

2 botol Vivix Shaklee: rm475 (118point)x 2=rm950 (236point)


1 botol Vivix+ 1 Collagen Powder Shaklee+ Sustained Release Vita-C Plus : 

rm475 (118point)+rm298 (74 point) + rm92.50 (23point)= rm865.50 (215point )


Bila dah ramai membuat pembelian Shaklee, bila ramai dah merasai kebaikan produk Shaklee ni dah dalam masa yang sama ia akan mula berkembang dari masa ke semasa. Macam "jangkitan" dari orang ni ke orang tu. Secara tak langsung ia juga membantu untuk Ida dan orang lain untuk menambah pendapatan.


Masih nak risau lagi ke sedangkan produk Shaklee ni sudah berada di pasaran melebihi dari 100 tahun dan telah melakukan kajian yang menelan kos 300 juta USD!




Sesiapa berminat nak daftar sebagai ahli Shaklee boleh hubungi Ida segera



Followers