9:50:00 PM

GIVEAWAY POSKAD ANIMASI AIDILFITRI BY BONDE ZAIDALIFAH

by , in
Assalammualaikum..



klik pada banner
8:41:00 PM

8 RESEPI ESP SHAKLEE YANG MENYELERAKAN DAN SEDAP

by , in
Assalammualaikum...

Menjadi rebutan minuman soya ESP shaklee ni. Kalau setiap kali restock mesti akan sold out dalam masa 2 hari je. Sampaikan sistem web Shaklee pun jadi jammed. Nak masuk payment kena tendang balik.


Penangan ESP ni memang boleh dikatakan kot dan rare jugak. Berebut tau!

Ada yang tanya ESP ni hanya boleh minum macam tu sahaja je. Sedap tak rasa ESP?


Image result for SOY

Kalau siapa peminat soya memang akan sukakannya rasa asli soya dia. Tapi siapa yang kurang tu boleh variasikan resepi ESP ni tau!

Kenapa susu soya ESP Terbaik? 

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya2 di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM - tak boleh tulis 'non-GMO' di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis 'non-GMO' tu paham2 lah ye... syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure about this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.

(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.

(4) Rendah GI.

(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.

(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.

(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here ---> https://www.ams.usda.gov/ser…/auditing/identity-preservation




Di sini Ida nak kongsikan 8 resepi ESP shaklee yang menyelerakan dan sedap






















Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
6:58:00 PM

VITAMIN UNTUK BETULKAN KITARAN HAID KEMBALI NORMAL

by , in
Assalammualaikum...

Wanita dengan masalah kitaran haid yang tak stabil memang dah menjadi kebiasaan dan boleh dikatakan perkara normal. Masalah haid datang tak menentu ini berlaku oleh banyak sebab antaranya termasuklah disebabkan oleh obesiti, hormon tidak seimbang dan stress.




Dan masalah kebanyakan di atas pula biasanya disebabkan oleh gaya hidup yang kurang bersenam dan gaya pemakanan yang kurang sihat yang kemudiannya menyebabkan terlalu banyak parasit yang berkumpul dalam badan.


Korang tahu kan parasit ni kita tak boleh lihat pada mata kasar kita dan tahu tak korang parasit yang berkumpul dalam badan akan ambil nutrient dari makanan yang kita makan dan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan dan hormon. Ini semua menyebabkan kitaran haid tak teratur atau tak stabil. 


Image result for kitaran haid tak normal

Jadi untuk kembalikan semula kitaran haid kita supaya lebih teratur, mestila kena buang segala mak nenek jenis parasit ni kan.

Macam mana nak buang parasit-parasit ini?


Cara yang paling terbaik dan berkesan ialah dengan melakukan detox iaitu dengan cara membetulkan gaya hidup dan jaga pemakanan.


1. Kerapkan bersenam atau jogging pun boleh dalam 30 minit sehari.

2. Elakkan 4 makanan pengundang parasit iaitu gula putih, roti putih, makanan berasaskan tepung putih dan minuman berkafein seperti teh dan kopi putih

3. Buang parasit dengan produk detoks semulajadi iaitu konsisten amalkan Supplement Detoks Shaklee

P/s: Detoks adalah proses buang parasit secara semulajadi


Set Detox Shaklee



Set Supplement Detoks Shaklee ini terdiri dari 5 vitamin detoks yang penting. 

1. Vivix – Detoks sel-sel dalam badan. Ia membantu beri tenaga kepada sel-sel dalam badan supaya boleh detoks dengan lebih efektif

2. Peppermint Ginger – Buang angin dari badan untuk percepatkan proses pembetulan kitaran haid

3. DTX Complex – Detoks hati. Hati perlu kuat dan dibersihkan sebab ianya tempat pembuangan segala toksin dan parasit

4. Herblax – Detoks bahagian usus. Usus yang biasanya menjadi tempat duduknya parasit sebab di sini nutrien makanan mula diserap

5. Alfalfa Complex – Detoks seluruh badan, singkirkan parasit di organ-organ lain


Tak lama pun nak buat detox shaklee ni. Korang boleh hanya buat selama 1 minggu atau 2 minggu.

Pastikan jaga pemakanan, jaga gaya hidup yang sihat dan pengambilan Set Detox Shaklee ni, insyaallah hasilnya memang akan nampak dan berhasil.

Testimoni 1: Selepas 3 kali lakukan detox..berat turun, metabolisma badan lebih stabil, inch loss, masalah ketagihan makanan manis dah kurang dan paling best bila period dah teratur. 




Testimoni 2: Alami masalah jerawat yang sangat teruk juga dikaitkan dengan masalah hormon. Selepas melakukan detox, kulit muka semakin licin, jerawat pun dah hilang.




Testimoni 3: Badan raa lebih ringan, masalah kerap selsema pun dah kurang, dah paling best masalah jerawat pun dah hilang.




Klik di sini untuk pembelian dengan segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
3:51:00 PM

5 TIPS AJAK ANAK BERPUASA DI BULAN RAMADHAN

by , in
Assalammualaikum...

Beberapa hari lagi akan menjelang bulan Ramadhan. Kita sebagai umat Islam diwajibkan berpuasa pada bulan ni. Bukan sahaja orang dewasa malah kanak-kanak pun diwajibkan berpuasa jika sudah baligh. 



Ramai yang keliru bagi kanak-kanak, waktu bila..umur berapa yang sesuai untuk ajak mereka berpuasa bersama-sama dengan kita. Sedangkan mereka masih belum baligh.

Kita ingat semula rukun berpuasa ialah islam, baligh, berakal dan mampu menunaikan puasa. Jadi anak-anak yang masih kecil tidak diwajibkan berpuasa tetapi jika dia mampu mengerjakannya mereka akan mendapat pahala.

Image result for cara ajak anak berpuasa

Tak salah jika kita nak melatih anak berpuasa di usia muda tetapi jangan sampai memaksa mereka. Kita perhatikan sehingga tahap mana mereka mampu bertahan.

Fadhilatusy Syaikh Rohimahullah pernah ditanya

“Apakah anak-anak yang belum berumur 15 tahun diperintahkan untuk berpuasa sebagaimana perintah kita kepada mereka untuk sholat?”

Beliau Rohimahullah menjawab,

“Ya benar, anak-anak yang belum baligh diperintahkan untuk berpuasa jika mereka mampu. Sebagaimana para shahabat Rodhiyallahu ‘anhum dahulu melakukan hal yang demikian terhadap anak-anak mereka. Bahkan para ulama telah menetapkan bahwa orang yang bertanggung jawab atas anak tersebut untuk memerintahkan mereka berpuasa sejak kecil. Tujuannya adalah untuk melatih mereka dan agar mereka gemar serta jiwa mereka terbiasa dengan dasar-dasar agama Islam hingga timbul perasaan bangga dan semangat terhadap Islam”.

5 TIPS AJAK ANAK BERPUASA DI BULAN RAMADHAN

1. Terangkan bagaimana keadaan berpuasa tu termasuklah hukumnya dan kebaikannya.

2. Masa bangun sahur tu, kejut anak bersama-sama sahur dengan kita. Jika mereka hanya makan sedikit nasi atau minum susu, itu pun cukup bagus. Dapat pahala sebab mereka bangun sahur.

3. Mulakan perlahan-lahan. Jangan terlalu memaksa mereka berpuasa sehingga berbuka. Jika anak-anak dah tak tahan, nak makan. Biar mereka berbuka, dan jangan lupa puji mereka mampu dan kuat bertahan sehingga masa tu.

4. Hidangkan makanan kegemaran anak-anak ketika berbuka. Kalau diorang suka makan sup ayam, masakla sup ayam yang special untuk mereka.

5. Tunjukkan teladan yang baik pada anak-anak. Sekalipun korang ibu-ibu tak boleh berpuasa. Jangan la makan depan anak-anak. Kang lain pula tanggapan mereka.

SEMOGA INI MEMBANTU!

SELAMAT BERPUASA!!
9:27:00 AM

NAK MENJADI SALAH SEORANG DARI AHLI SHAKLEE?

by , in
Assalammualaikum...

Khas untuk mereka yang nak buat income bersama team Superstarz network




Ciri-ciri:


- student
- lelaki/wanita
- surirumah sepenuh asa/spearuh masa
- boleh tahan cabaran
- boleh bersabar dan rajin belajar
- ada handphone dan laptop
- mahu mengubah taraf hidup sekarang

Apa yang Ida akan bantu?

- Bagaimana nak bina networking dalam FB
- Bagaimana nak buat blog
- Bagaimana nak dapatkan sales dari blog, IG mahupun FB
- dan banyak lagi

Tak perlukan modal yang banyak sampai kena pinjam loan bank. Hanya RM79.50 sahaja dan Ida akar ajar dari zero





Dan jangan risau..takde konsep kena simpan stok bersepah-sepah kat rumah..tak perlu susah payah nak pos..semuanya kita buat secara online

Nak join bersama Superstarz Network?



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


9:22:00 PM

9 JENIS MAKANAN MESTI DIELAKKAN MAKAN SEBELUM TIDUR

by , in
Assalammualaikum...


Ramai yang suka lengahkan waktu makan terutamanya makan di waktu malam. Ada sesetengah tu sampai tak makan waktu malam ni. Kalau ikut orang-orang cina, masa makan malam yang palung naik adalah sebelum pukul 7 malam. Dan lebih bagus jika memang pukul 10 malam ke atas tu dah tak makan apa-apa lagi.




Ia sebenarnya ada logiknya memang bagus untuk kesihatan. Sebab bila difikirkan, bila kita lewatkan waktu makan. Perut kita mula berasa sangat lapar dan ini mendorong kita untuk makan dengan lebih banyak. 



Image result for makan di waktu malam

9 JENIS MAKANAN MESTI DIELAKKAN MAKAN SEBELUM TIDUR

1. Kopi

Kafein yang terdapat dalam kopi akan mengakibatkan kita sukar untuk lelapkan mata malah kopi juga akan mengakibatkan kita kerap membuang air kecil.

2. Coklat

Siapa tak suka makan coklat kan. Penghilang stress tu.hehe. Tapi tahu tak, coklat juga mempunyai kandungan gula yang tinggi dan menimbulkan rasa lapar.

3. Keju

Keju dikategorikan sebagai makanan yang berlemak dan tinggi kalori. Memakan keju setiap kali sebelum tidur bukan sahaja akan mengakibatkan gangguan pada perut juga boleh menyebabkan berat badan cepat naik. Kalau minat makan cheese sekalipun, jangan berlebihan pula ye.


4. Makanan Pedas

Pengambilan makanan yang pedas sebelum tidur boleh menyebabkan pedih ulu hati dan mengakibatkan kita berasa tidak selesa dan sukar untuk lelapkan mata.

.5. Kek, Aiskrim dan Biskut

Tiga jenis makanan ini mempunyai kandungan gula yang tinggi dan tidak sesuai diambil ketika badan perlukan rehat.
Tetapi kalau makan biskut yang tidak berkrim dan rendah garam takde masalah.

6. Burger


Sedap tu makan burger malam-malam, atau dijadikan sebagai supper. Tapi tahu kan, burger dikategorikan sebagai makanan berlemak dan jika kerap diambil di waktu malam boleh mengakibatkan kegemukan. Jadi sekali sekala nak makan takde masalah, jangan setiap hari pula.

7. Minuman Berkarbonat

Kita semua tahu bahawa minuman berkarbonat mempunyai kandungan gula yang tinggi. Jika kerap diminum sebelum tidur boleh menyebabkan kita berisiko kepada penyakit kencing manis dan juga masalah jantung.

8. Kentang Goreng

Kentang adalah makanan yang berkarbohidrat dan setelah digoreng akan mempunyai kandungan minyak yang tinggi.
Makan kentang goreng sebelum tidur akan menyebabkan lemak berkumpul di bahagian perut. Malah jika berterusan boleh mengakibatkan tahap kolestrol yang tinggi.

9. Biji-Bijian

Biarpun mempunyai kandungan serat yang tinggi, memakan biji-bijian seperti kacang merah, kacang buncis atau kacang panjang boleh mengakibatkan perut berasa tidak selesa jika diambil pada waktu malam.

Ini antara makanan yang mesti dielakkan makan sebelum tidur. Kalau nak makan pun, biarlah dalam kuantiti sedikit atau sekali sekala. Jangan selalu ye!

SEMOGA MEMBERI MANFAAT!
5:20:00 PM

MINUMAN TAMBAH TENAGA UNTUK IBU MENGANDUNG KETIKA BULAN PUASA

by , in
Assalammualaikum..

Untung ibu mengandung ni. Yelah dah boleh berpuasa penuh tanpa perlu ganti sebab memang langsung takkan keluar period kan. Tapi ada juga ibu mengandung ni yang tak dapat berpuasa penuh disebabkan faktor kesihatan.



Memang la rugi tapi jangan juga nak dijadikan alasan jika boleh fikirkan alternatif lain yang boleh jadikan ikhtiar supaya ibu mengandung ni kekal bertenaga ketika berpuasa tanpa perlu ponteng puasa.

Berita baik untuk ibu mengandung yang teringin nak puasa penuh, Shaklee ada sediakan Set Minuman Bertenaga untuk ibu mengandung.



Image result for ibu mengandung muslimah

Set Minuman Bertenaga Untuk Ibu Mengandung




1. ESP - membantu ibu-ibu berasa kenyang lebih lama. Bila sahur nak makan sedikit nasi dan minu ESP takde la kang pukul 10 pagi dah mula rasa lapar kan.

2. Meal Shakes - Multivitamin mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral supaya bila badan cukup zat, bayi dalam rahim pun cukup zat, ibu pun boleh puasa dengan lebih bertenaga. Taknyah risau lagi kalau  anak dalam perut kurang zat.


3. Performance Drink - minuman bertenagan yang membantu ibu kekal hidrasi. Bila badan kita dehidrasi, ini la penyebab kita mula berasa cepat letih dan tidak bermaya.

Lebih-lebih lagi ibu mengandung kena sentiasa hidrasi (hydrated) Performance Drink mengandungi elektrolit yang menyimpan air dalam badan lebih lama berbanding air kosong itu sendiri.


Testimoni 1: Si ibu ni ceritakan pengalamannya tahun lepas pada bulan puasa yang masa tu masih menyusukan anak umur 1 tahun. Sahur tu akak ni minum set mighty 3 gems ni dan tambah kurma. Memang bertenaga je sepanjang hari walaupun bekerja di luar. Malah masa tu juga beliau membantu menjaga bazar ramadhan tapi maintain je mengepam susu 10-12oz sehari. Hebat!!




Testimoni 2: Puan ni dah hampir 10 tahun alami masalah gastrik. Bila dah mula rasa senak ulu hati asyik muntah dan dema, memang rasa seksa. Setelah amik keputusan untuk cuba set Mighty 3 gems ni, dah takde lagi masalah gastrik. Ibadah puasa pun takde masalah lagi. 




Klik di sini untuk order segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


5:13:00 PM

SUPPLEMENT UNTUK ANAK YANG KERAP JATUH SAKIT

by , in
Assalammualaikum...

Anak-anak adalah amanah yang mesti la kita hargai dan dijaga dengan baik. Mereka ada pinjaman kita di dunia dan bila-bila masa sahaja mereka boleh hilang dari pandangan mata kita. Nauzubillah



Anak kecil yang dah mula di hantar ke rumah pengasuh atau ke tadika memang biasanya lebih mudah jatuh sakit sebab bergaul dengan ramai budak. Bila sorang budak dah jatuh sakit mesti akan mula berjangkit kepada budak-budak lain termasuk la anak kita.

Bila anak selalu tak sihat, memang kita ibu bapa tak senang hati. Satu bila fikir macam mana lagi nak ambil MC kerja. Kerja dah bertimbun, kita pula dah banyak kali mintak MC sebab anak kerap jatuh sakit.



Image result for anak sakit

Dalam hati seorang ibu mesti akan terdetik satu perasaan supaya sakit anaknya dipindahkan kepada kita Sebab kita tak sanggup tengok anak duduk terbaring, tak aktif, tak senyum, taknak makan..tak ceria seperti sebelumnya.

Usahlah ibu-ibu risau, jangan bersedih..itu la dugaan kita dan cabaran kita. Setiap masalah ada lagi penyelesaiannya.

Supplement untuk anak yang selalu sakit


Sebelum anak demam semula atau batuk semula, konsisten bagi supplement kanak-kanak ini. Kalau anak yang sedang tak sihat memang lebih-lebih lagi kena ambil supaya boleh lindungi sistem imun mereka dari mudah djangkiti virus, bakteria mahupun kuman. 


Set ini terdiri dari 2 supplement penting :

Meal Shakes - Mengandungi 21 jenis vitamin dan mineral penting untuk kanak-kanak. Bila anak cukup zat, insya-Allah tak mudah diserang virus dan tak mudah jatuh sakit.

Omega Guard - Merupakan anti radang yang membantu mengelakkan selsema dan batuk berkahak. Kalau anak selsema atau batuk berkahak, bagi Omega Guard konsisten sekurang-kurangnya 3 hari.


Testimon 1:  Sebelum ni tak terfikir pun nak berikan Omega untuk anaknya walaupun tahu ia bagus untuk perkembangan otak mereka. Mula berikan kepada anaknya Omega sejak anaknya kerap demam dan selsema. Memang selepas pengambilan nampak kesannya. Dah jarang demam dan selsema dan paling ketara minat anaknya untuk belajar semakin baik.



Testimoni 2: Dulu anak selalu batuk, demam dan selsema. Setiap bulan memang tak sah kalau tak ke klinik untuk neb. Lepas konsisten makan omega dah jarang ke klinik lagi.



Testimoni 3: Sejak berikan Mealshakes untuk anaknya dah jarang dijangkiti demam, batuk dan selsema. Kalau dulu tiap bulan mesti akan ke klinik sampai nurse pun dah bising katanya antibodinya anaknya tak kuat. Ini la yang terbaik untuk anaknya. 





Klik di sini untuk pembelian dengan segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:




(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
10:57:00 AM

6 CARA DAPATKAN CUSTOMER BARU DENGAN MUDAH

by , in
Assalammualaikum...

Adat berniaga ni semua sama je. Perlukan kesabaran yang tinggi, perlukan ketabahan yang tinggi, perlukan usaha yang tinggi dan banyak lagi. Senang kata tahap yang kita paling rasa memang dah buat semampu yang boleh.



Bukan ada cara mudah nak berjaya, bukan ada cara mudah nak kaya dan bukan ada cara mudah nak dapatkan sesuatu. 

Begitu juga dengan customer. Siapa yang berniaga mesti tahu, bukan mudah nak dapatkan customer yang baru melainkan terdapat beberapa customer tetap kita yang kenalkan kita kepada mereka.

Image result for new customer

Semua ni adalah cabaran, dugaan untuk kita terus usaha..usaha sehingga berjaya.

Jadi kali ini Ida nak kongsikan 6 cara dapatkan customer baru dengan mudah. 

6 CARA DAPATKAN CUSTOMER BARU DENGAN MUDAH

1. Jadikan customer kita sebagai kawan.

Ni sebenarnya kita membina persahabatan dengan mereka supaya mereka rasa lebih selesa, lebih yakin untuk membeli dengan mereka. Dengan cara ni mereka lebih tertarik nak beli dari kita kerana layanan kita berbanding dengan orang lain. Dan ini la yang akan menjadi customer tetap kita sampai bila-bila. Insyaallah.

2. Ambil tahu tentang semua perkara

Jangan remehkan benda yang simple seperti berita-berita terkini. Contohnya tentang demam denggi. Bila mereka nak bercerita pada kita, kita lebih pandai nak menjawab dengan baik kepada customer.

3. Catat tentang data customer

Jangan lupa untuk tahu tentang nama mereka, mereka tinggal di mana dan boleh eratkan lagi dengan add customer di laman media sosial seperti Facebook, twitter, dan sebagainya. Sekurang-kurangnya like atau follow diorang.

4. Sentiasa menjadi pendengar yang setia

Kalau kita sebagai seorang sahabat yang baik mestilah menjadi pendengar yang baik kepada kawan kita yang lain. Begitu juga customer. Dengar apa yang mereka luahkan, jawan dengan baik dan nasihatkan dengan baik. Pastikan mereka mendapat konsultasi yang terbaik dari kita.

5. Go smaller to get bigger

Contohnya kalau dulu kita terpaksa jual 100 botol produk untuk dapatkan untung RM500 tapi sekarang kita dapat menjual hanya kepada 1 orang untuk dapatkan untung RM500. Ini bermakna impak sangat besar bila diorang rekeman kan kita kepada orang lain dengan pekhidmatan kita. 

6. Cadangkan jalan alternatif

Tak semua orang berkemampuan untuk membeli mungkin disebabkan faktor kewangan atau sebagainya. Jadi berikan mereka nasihat atau jalan alteratif lain untuk membantu mendapa result yang sama. Contohnya tips hilangkan jerawat atau sebagainya. 



Jadi semoga apa yang Ida konsgikan ni membantu peniaga-peniaga online mahupun offline supaya berjaya dapatkan customer baru dengan mudah.
8:05:00 PM

APA KAITAN OXIDASI STRESS DENGAN ANTIOKSIDAN?

by , in
Assalammualaikum...

Radikal bebas adalah atom atau molekul yang aktif serta mempunyai caj yang berlebihan samada disebabkan oleh kekurangan ataupun kelebihan elektron di dalamnya. 



Apabila ini berlaku radikal bebas ini akan menjadi sangat tidak stabil dan berkeliaran mencari peluang supaya caj yang berlebihan itu dapat dinyahkan. Caj yang berlebihan ini dapat dinyahkan samada dengan mengambil ataupun memberi elektron. Jika mereka mempunyai kurang elektron, mereka akan mencari molekul yang dapat memberi elektron kepada mereka.

Dalam proses mencari elektron ini, mereka boleh merosakkan DNA, menyerang enzim, protin dan selaput sel

Disebabkan radikal bebas ni menyebabkan sel-sel dalam badan kita jadi berkarat terutamanya apabila berlakunya oxidasi stress.

Proses oxidasi ni contohnya bagi pesakit kencing manis tahap luka teruk tu kan. Mula-mula luka die akan kemerahan..lama-lama akan jadi berwarna hitam. Itu sebab radikal bebas dah rosakkan sel. Begitu juga apabila stress Tahu kan apabila kita stress secara tak langsung ia akan menganggu hormon dalam badan kita. Dah jika tak dirawat ia akan merosakkan pula sel atau fungsi dalam badan kita.

Itu la sebabnya diperlukan ANTIOKSIDAN.

ANTIOKSIDAN adalah bahan yang berkemampuan untuk mencegah dan memperlahankan proses kerosakan sel serta tisu akibat PROSES OKSIDASI.

Di mana ia akan bertindak dengan 2 cara iaitu:

1. Merencat pembiakan radikal bebas .
2. Mencegah pembentukan radikal bebas dari peringkat awal.

Vivix adalah antioksida yang tinggi sangat sesuai untuk elakkan dari oxidasi stress ini. 


Vivix bertindak 4 cara pada sel


1. Vivix membantu membaikpulih sel-sel dalam badan yang telah rosak. Setiap hari sejuta serangan berlaku merosakkan sel DNA manusia. Disebabkan vivix satu-satunya yang mampu menembusi DNA manusia, jadi vivix bertindak membaiki dan melindungi sel-sel DNA manusia dengan efisien.

2. Ramuan vivix membantu meningkatkan pembentukkan mitokondria dan seterusnya menggalakkan peningkatan tenaga di dalam sel.

3. Vivix membantu melambatkan kerosakklan sel dalam badan manusia.

4. Vivix juga membantu melambatkan penuaan sel dan merupakan supplement anti-penuaan yang terbaik di dunia.


Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
5:35:00 PM

5 CARA KEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

by , in
Assalammualaikum..

Kepala dah pening memikirkan mencari baju raya yang sesuai digayakan di pagi raya nanti. Masalah berat badan masih belum berjaya, ini tambah lagi dengan masalah perut buncit pulak.



Antara punca-punca berlakunya masalah perut buncit ni ialah:

  • stress atau tekanan
  • suka makan berlebihan terutamanya makanan bergula atau bergaram
  • suka minum air bikarbonat/gas
  • gaya hidup
  • perubahann hormon
  • penyakit seperti strok, kencing manis dan lain-lain.


Image result for kempiskan perut


5 CARA KEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

1. Elakkan makanan bergula dan bergaram

Dalam pemakanan yang sihat dan seimbang sangat menitikberatkan supaya kurangkan makanan bergula dan bergaram ni. Ini kerana makanan masin dan manis ni menakung air dalam badan. Sebab itu la ada je istilah buncit air dan sebagainya.

2. Elakkan makanan berminyak dan berlemak


Orang Malaysia memang suka makan makanan berlemak dan berminyak ni. Lebih sedap katanya tapi tahu tak ini la antara penyebab masalah perut buncit ni. Ini kerana makanan berminyak dan berlemak ni membuatkan lemak berkumpul di perut.

Selain mengakibatkan perut buncit, visceral fat juga akan bertambah. Ini yang paling bahaya.

3. Bersenam



Image result for kempiskan perut

Orang kita memang susah nak bersenam, kadang kala sebab tak cukup masa. Apa kata usahakan beberapa minit dalam sehari lakukan senaman dan fokuskan pada senaman perut.

4. Minum air masak yang banyak/secukupnya


Kebanyakkan orang yang dalam proses menurunkan berat badan ni susah nak minu air. Air yang mencukupi sebenarnya adalah cara terbaik untuk turunkan berat badan sekaligus kempiskan perut. Takde istilah minum air banyak perut akan buncit tapi kurang minum air la penyebab perut buncit.

Pastikan korang minu air mencukupi. 1 liter air bersamaan 25kg berat badan korang. More is better.

5. Melakukan detox

Bagaimana program Detox membantu kempiskan perut sekaligus menurunkan berat badan?

Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.

Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi. Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.


Apa itu Toksin? 

Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh kita. Adalah mustahil bagi anda untuk mengelakkan daripaa toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja samaada dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman yang kita ambil. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan oleh tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.

Tanda-tanda toksin berlebihan dalam badan

  • Sering letih, kurang bertenaga, sakit kepala, mulit berbau, badan berbau
  • Insomnia (masalah tidur), mata gelap, mata merah
  • Daya ingatan dan tumpuan yang lemah dan rasa cemas
  • Alahan, masalah sinus, sistem imun yang lemah
  • Masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan kembung perut
  • Masalah sendi 
  • Masalah kulit
  • Selulit, kenaikan berat badan


Vivix membantu agar usus kita jadi lebih sihat dan berfungsi dengan baik.

Herblax sebagai julap lenbut yang membantu mencuci usus kita yang tersumbat. Jadi siapa ada masalah sembelit teruk memang sangat sesuai.

Peppermint ginger membantu kurangkan rasa kembung perut. Selalunya bagi mereka yang sukar membuang, perut akan mula rasa tak selesa. Makan pun tak lalu dan akan menyebabkan kembung perut. Peppermint ginger ni la yang akan membantu. 

Alfalfa complex membantu membuang toksin dalam badan. Sekaligus membantu juga dalam masalah pembuangan atau sembelit yang teruk. 

DTX complex merupakan vitamin untuk hati. Di mana ia membantu menyingkirkan segala toksin yang berada di hati dengan lebih berkesan.



ISTIMEWA UNTUK PEMBELI SET DETOKS :

-ada pelan pemakanan
-jadual makan vitamin yang berkesan kempiskan perut
-konsultasi percuma

Testimoni 1: Bila buat detox ni membuang pun akan jadi lebih lawas. Bila perut pun clear, takde benda yang tersumbat perut pun semakin kempis. Best!!


Testimoni 2: Dulu orang selalu tegur macam orang mengandung, sekarang takde lagi. Bila dah mula detox sekali, memang akan buat lagi!

Testimoni 3: Bila dapatkan konsultasi detox dengab betul, result pun pasti kebaboom..



Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Followers