SUSU IBU MERUNDUM WALAUPUN SEDANG BERPUASA,ANAK TIDUR KEKENYANGAN

Assalammualaikum...

Perkara yang paling ditakuti oleh ibu menyusu adalah susu merundum terutamanya di bulan puasa. Yelah seharian tak boleh makan dan minum, susu yang keluar dari apa yang kita makan. Ibu-ibu sentiasa risau takut susu tak cukup untuk anak, susu kurang dan sebagainya.



Sama macam Ida lagi la menyusukan anak di bulan puasa dalam keadaan hamil lagi. Mula-mula memang rasa macam-macam. Risau susu kurang, anak menangis sebab lapar. Tapi alhamdullilah Ida berjaya berpuasa penuh.

Bulan puasa pun dah tak lama lagi. Mesti ada ibu-ibu yang dah mula slow-slow ganti puasa kan. Ada tu tak tahan la, yelah tengok orang sekeliling makan depan kita.hehehe. Terliur la jugak kan.



Tapi hati-hati dan perhatikan anak-anak. Tanda-tanda bayi tidak mendapat cukup susu termasuk:


- kurang membuang air (bayi baru lahir sepatutnya buang air kecil beberapa kali sehari);
- najis berwarna kehijauan;
- tangisan yang nyaring dan berpanjangan atau kerap meragam;
- turun berat badan atau berat badan tidak bertambah.

Ini kisah seorang ibu menyusu anak di bulan puasa. Mengikut apa yang diceritaka masa bulan puasa tu die minum ESP Shaklee untuk membantu supaya tak lapar sangat. Yelah sebab ESP Shaklee ini memang mengenyangkan.

Tapi yang peliknya bila anak kurang menyusu. Mulanya akak ni ingatkan yang mungkin anak die kenyang sebab dah makan folid food tapi rupanya susu akak ni semakin pekat.


Yelah kalau susu pekat memang anak cepat kenyang. Dan alhamdullillah akak ni dapat menyusukan anak sepanjang bulan puasa tanpa hadapi masalah susu merundum. Anak pun langsung tak menangis kelaparan.




Jadi berbaloi la untuk ibu menyusu yang nak susu pekat dan banyak terutamanya di bulan puasa untuk beli ESP Shaklee.

Klik di sini untuk order segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



4 comments:

Followers

social network

APDM SAPS