10 TAHUN TAHAN SAKIT GASTRIK TERUBAT TANPA SENGAJA

Assalammualaikum...

Cakap je sakit gastrik ni mesti ramai yang pernah alami kan? Sakit tu memang perit sampai jadi cam udang la atas katil.
Gastrik terjadi apabila keadaan di dalam perut kita berada pada tahap keasidan yang tinggi akibat proses peneutralan badan terganngu. Keadaan keasidan melampau ini akhirnya membuatkan dinding-dinding perut dihakis yang mana boleh menyebabkan keradangan dan ulser sekiranya tidak dirawat.




Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).




Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.




Ini kisah seorang pesakit gastrik yang menahan sakit setiap kali datang gastrik selama 10 tahun. Lama tu,agaknya dari zaman die study dah ada sakit gastrik. Gastrik bukan sakit skit-skit je sekali datang ubat tahan sakit memang kena ada. Badan tu dah jadi macam udang dah kalau nak tahan sakit.

Jadi jalan penyelesaiannya akak ni cuba google nak cari penawar sakit gastrik ni. Dah die terjumpa yang salah satu peranan ESP Shaklee ni juga untuk membantu atasi masalah gastrik. 

Dengan segera die membayar RM161.25 untuk harga 1 canister ESP Shaklee ni dan mencubanya. Mulanya akak ni minum skip-skip je. Yelah kadang kala tu terlupa. So hari tu, die tekad nak minum secara konsisten dan ikut jadual dan alhamdullialh sakit gastrik die dah hilang. Rasa menyesal sebab dari mula tak minum betul-betul secara konsisten.



Sekarang ni dah tak perlu risau lagi masalah gastrik. 


Bagaimana ESP Shaklee membantu atasi masalah gastrik?


ESP Shaklee merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan dalam perut. 

Di samping itu, nutrien protein yang terkandung dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.




Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.


Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

2 comments:

Followers

social network

APDM SAPS