UBAT GASTRIK MUJARAB,TAKNYAH TELAN PANADOL LAGI,BAGAIMANA?

1:54:00 PM

Assalammualaikum...

Apa ubat gastrik mujarab yang korang selalu makan kalau gastrik datang melanda? Apa yang Ida perhatikan kebanyakan yang gastrik akan makan panadol dan terus tidur. Ni Ida perhatikan kawan serumah Ida masa study dulu. Die memang ada masalah gastrik dan migrain yang teruk so memang akan telan panadol.




Gastrik ini sebenarnya dari cara pemakanan kita atau senang citer. Makanan tak seimbang dan tak teratur. Makan main bedal je,kalau time study dulu..maggi la famous sekali bila duit sengket.heheheh. Tipu la korang tak alami masa zaman study dulu kan..

PUNCA-PUNCA GASTRIK TERUK

1. Makanan pedas
Ini kerana ia merangsang rembesan jus gastrik asid dalam perut. So bagi penggemar makanan pedas tapi ada gastrik,kurang-kurangkan la k...

2. Makanan masam
Di mana lapisan mukus untuk melindungi dinding perut daripada hakisanasid hidroklorik akan menjadi nipis.

3. Makanan bergoreng
Makanan berminyak ini menyebabkan ia susah untuk dicernakan dan berada dalam perut dalam masa yang lama.

4. Merokok
Ia merangsang kelenjar rembesan jus gastrik. So henti-henti la merokok tu malah membahayakan kesihatan kan...

5. Kopi dan teh
Ini kerana kafein menjadi perangsang saraf yang menyebabkan kelenjar jus gastrik perut akan menjadi lebih aktif.

6. Tekanan emosi
Ia akan menganggu sistem hormon dan saraf.

7. Bakteria H.pylori
Kehadiran bakteria ini selalu terjadi pada pesakit gastrik kerana ia akan menipiskan lapisan mukus dinding perut.


Okeh mari sini Ida nak ceritkan dengan ringkas ye..

ESP Shaklee ini mempunyai kandungan alkali yang tinggi dan ini sebabnya ia dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Mesti korang belajar sains kan?

Ostematrix pula terdapat kalsium,magnesium dan vitamin D. Fungsi yang sama seperti ESP Shaklee untuk meneutralkan asid yang telah masuk ke dalam esofagus. Jika kurang kalsium ini sebabnya terjadinya pedih ulu hati.

B-complex ini sebagai pengganti korang yang suka sangat telan ubat tahan sakit. Bila gastrik datang, korang mesti akan jadi stress sebab tak boleh nak buat kerja,makan pun susah. So ini membantu untuk menghilangkan kesakitan sementara. Bila korang tak stress so takde la nak telan pill killer lagi kan.


Testimoni kawan Ida sendiri yang suami die ada gastrik yang teruk. Tapi lepas amik ESP Shaklee,masalah gastrik selesai. Malah ada regular customer yang memang ada gastrik teruk ni repeat nak cepat sebab tak tahan gastrik. Alhamdullilah gastrik die dah kurang tapi sebab faktor makan yang tak menentu menyebabkan die senang dapat gastrik.

Jom klik dan lihat video ni...


Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Bagi sesiapa yang ada masalah gastrik teruk, Set Gastrik Shaklee ni Ida sangat cadangkan. Insyaallah 


NO MORE GASTRIK! NO MORE PAIN KILLER !

Penghantaran akan dilakukan segera selepas pembayaran dilakukan. Tak amik masa lama pun nak sampai ke tangan korang. Dalam masa 2-3 hari berkerja korang dah dapat.

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

2 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)