PERBEZAAN ESP DAN CINCH : KURUSKAN BADAN

12:10:00 AM



Ramai yang bertanya dengan saya, apakah perbezaan ESP dan Cinch Shake Shaklee. Maklum semestinya sudah tahu, Cinch Shake lebih sinonim dengan supplement untuk kurus dari Shaklee. Dan ESP juga telah berjaya membuktikan bahawa ESP juga dapat membantu seseorang itu untuk mendapatkan berat ideal atau dalam erti kata lain kurus! Both are same function.. Bekalkan protein dan bantu untuk kurus.. Tetapi...... apakah perbezaan antara dua supplement protein ini? 


Kedua-duanya tinggi kandungan protein. Cuma Cinch Shake mempunyai kandungan leucine dan fiber yang tinggi. Leucine adalah nutrisi yang diperlukan untuk mengisi bahagian-bahagian badan yang telah dibakar lemaknya dengan membina otot. Oleh itu, badan tidaklah menggeleber selepas lemak dibakar.


Cinch

Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT. Apa itu YOYO EFFECT? YOYO EFFECT ni ialah apabila berat badan kita sekejap naik sekejap turun, sekejap naik balik, macam yoyo. So, kesan YOYO ni antara benda yang paling tak bagus semasa proses menurunkan berat badan. Berhenti sahaja berdiet, berat badan akan naik semula. Tak best kan?

Kenapa jadi begitu ? Ini terjadi kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan. Tapi apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE di hasilkan untuk mengatasi masalah YOYO EFFECT ni. LEUCINE membina dan mengekalkan jisim otot dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Jadi bagi mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan, anda akan kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka.

ESP

ESP pula ialah pemberi TENAGA. Sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang penting untuk stimulate otot kita supaya rasa bertenaga. ESP juga terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat.

Cinch terbaik ambil sebab dalamnya ada multivitamin untuk support badan kita yang kurang vitamin, berbanding ESP yang lebih fokus kepada TENAGA, sebab itu ESP ada kandungan B Complex, tapi tidak selengkap multivitamin yang ada pada CINCH.

So kesimpulannya, nak yang terbaik, ambillah dua-dua. Sekali bancuh, 1 sudu Cinch dan 1 sudu ESP untuk kesan yang optimum, InsyaAllah. 


Namun begitu, bergantung juga kepada masalah dan background anda. Jika anda seorang ibu yang sedang menyusu, ESP adalah yang paling bersesuaian dengan anda. Selain dari itu, anda boleh ambil Cinch Shake sebagai supplement protein anda.

Kedua-duanya juga memberi kesan yang sama. Antara cepat dan lambat, tahap kesabaran anda, disiplin, dan pengambilan kalori anda setiap hari. Perlu diingatkan bahawa pengambilan supplement semata-mata TIDAK akan membantu. Anda juga perlu memastikan pengambilan kalori seharian anda di dalam kawalan dan anda juga melakukan aktiviti untuk meningkatkan kadar metabolisme.


Harga ESP rm150
Harga Cinch Shake rm173 ( ada perisa vanilla, cafe latte, dan chocolate )

Nak order? sila klik




SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)