Showing posts with label CINCH SHAKE MIX SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label CINCH SHAKE MIX SHAKLEE. Show all posts

Wednesday, April 8, 2015

5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT,DAH TAKDE ORANG TEGUR SEPERTI IBU HAMIL 6BULAN

Assalammualaikum...

Masalah perut buncit ni bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang tapi dah jadi bahan ketawa dek kawan-kawan. Dah bermacam-macam cara nak hilangkan perut buncit ni. Dah sapu losyen mustajab berbotol-botol pun masih tak jalan.


Paling tak best ada pula mak cik-mak cik yang tiba-tiba ucapkan tahniah sebab kita pregnant. Mau tak sentap hati ni kan. "Makcik saya tak mengandungla..perut saya ni tak kempis..huhuh"


5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT



1. Pengambilan makanan seimbang

Makanan seharian kita mestilah seimbang. Cukup segala zat dan serat yang diperlukan oleh tubuh.

2. Jangan mengambil makanan ringan

Selain tak elok untuk kesihatan makanan ringan juga mendorong untuk perut lebih nampak buncit.Contoh makanan segera seprti burger dan kentang goreng. Korang tahu berapa banyak kalori dalam 1 set hidangan ni? 500-600 kalori tau!Ini yang membawa kepada pembentukan lemak. So rajin-rajinla masak ye.

3. Jangan makan lewat malam.

Ni selalu jadi pada yang selalu tidur lambat. Mulala mulut tu rasa nak mengunyah la,perut rasa lapar. Sepatutnya malam merupakan waktu untuk merehatkan tubuh badan termasukla perut kita.

4. Kurangkan minuman bergula dan soda

Pengambilan gula yang berlebihan menghalang usaha nak hilangkan masalah perut buncit. Jadi sila banyakkan minum air masak ye sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Jika 1.5liter bersamaan 5-gelas. So pandai aga-agaknye.

5. Senaman kardio

Sangat-sangat membantu membakar kalori dengan baik dari senaman biasa yang lain. Ini akan membantu menggerakkan cairan keluar dari tubuh. Dimana ia akan keluar melalui peluh atau air kencing/urine.

Rujukan: abangonline.net


Disebabkan Cinch Shake Mix Shaklee membantu untuk membakar kalori dengan sempurna disamping mengawal nafsu makan kita. Tambahan pula ia merendahkan kadar gula dan memberi tenaga.Walaupun kita hanya minum sebagai ganti sarapan pagi even selepas bersenam pun perut still rasa kenyang.

Gabungan mantap dengan Lecithin Shaklee yang membantu membakar lemak. Ini mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak atau kalori dalam badan.

Wah ini sudah tentu la membantu menghilangkan masalalah perut buncit korang.

Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Monday, April 6, 2015

FAEDAH CINCH SHAKE MIX SHAKLEE,WOW KURUSNYA KO!

Assalammualaikum....

Harini Ida nak kongsikan faedah Cinch Shake Mix Shaklee. Ramai kebanyakkan yang amik set kurus akan add on ESP Shaklee dalam set mereka tapi kali ni nak ceritakan tentang Cinch Shake Mix Shaklee. Sehinggakan ada yang menegur "wow slimnya ko macam patung barbie".




Ramai yang tak tahu sebenarnya Cinch Shake Mix Shaklee ni amat sesuai untuk membantu menurunkan berat badan. Ia sangat sesuai untuk atasi masalah "Yoyo Effect". Apa tu "yoyo effect" klik di sini.





Minggu lepas Ida dapat seorang customer pelatih PLKN ada masalah berat badan berlebihan. Mereka memerlukan berat badan yang ideal untuk bekerja so dia ada tanyakan tentang Cinch Shake Mix Shaklee.

Sini Ida akan ceritakan sedikit tentang Cinch Shake Mix Shaklee


Faedah Cinch Shake Mix Shaklee


  • Boleh gantikan sebagai meal replacement (sarapan,makan tengahari dan malam) ini kerana ia akan mengenyangkan perut korang dengan lebih lama. 
  • Rendah (22 GI) sesuai bagi pesakit kencing manis 
  • Walaupun ia akan menghilangkan lemak-lemak dengan membakar kalori dengan sempurna tapi ia akan tetap memelihara otot korag supaya tak jadi mengeleber. 
  • Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga 
  • Kaya dengan protein dengan leucine – asid amino. Dimana protein ni menahan rasa keinginan korang nak makan berlebihan. Bagus kan? 
  • Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga 
  • Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan


Mungkin ada yang tak suka rasa kosong kacang soya tapi jangan risau sebabnya Cinch Shake Mix Shaklee ni ada 3 perisa yang sangat lazat iaitu Cafe-Latte,Chocolate dan vanilla. Yummy....


Testimoni Cinch Shake Mix Shaklee




Alhamdullilah ramai yang berpuas hati selepas mengambil Cinch Shake Mix Shaklee untuk kuruskan badan. Ingat nak kurus tak semestinya tak boleh makan apa yang kita suka. Nak kurus biarlah kurus dengan sihat bukan kurus tak sihat.


Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com


*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.




Wednesday, April 1, 2015

PROMOSI APRIL 2015,5 JENIS SUPPLEMENT SEKALIGUS

Assalammualaikum...

Alhamdullilah masuk sudah bulan baru iaitu bulan April...arini penuh dalam fb orang bercakap psal GST. Belum sampai masuk April barang dah naik. Ni dah masuk je April lagi teruk jadinya.

Terutamanya dekat warung makan la. Harga dah naik. Ada plak peniaga kedai yang suka-suka tambah caj GST ni. Nak wtper lagi,redha jelah.


Dah malas nak cakap. Ida nak cakap psal promosi April 2015

Nampak tu promosi Cinch Shake Mix dan Lecithin Shaklee tu..memang best la sapa yang nak turunkan berat badan dengan cepat.

GLA Complex sesuai untuk wanita yang nak hamil,tingkatkan kesuburan,ada masalah sengugut,period tak teratur dan ada masalah kulit berjeragat.

Vitalea for children merupakan multivitamin khas untuk anak-anak. Terutamanya yang selalu jatuh sakit atau kurang bertenaga/fokus dalam kelas. Dan paling utama bagi anak-anak yang tak makan sayur sampai kena paksa tu.

DTX Complex ni ramai yang tak tahu sebenarnya ia penting untuk kesihatan organ hati. Klik di sini untuk tahu lebih lanjut

So apa tunggu lagi...jom dapatkan sekarang..GST ke tak kesihatan pun nak kena jaga juga...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, February 8, 2015

NAK KURUS CEPAT,MALU KENA EJEK SAMPAI NAIK STRESS,APA NAK BUAT?

Assalammualaikum...

Fenomena biasa berlaku bagi para pengantin atau sesiapa sahaja yang nak kurus cepat. Dah tak sanggup lagi nak dengar kritikan orang atau malu dengan bakal suami nanti.



Tambah bagi para bakal pengantin semestinya nak kurus cepat sebelum di hari bahagia korang. Lagi jadi cemas bila masih belum pergi butik nak try baju pengantin sebab takut takde saiz.

5 CARA NAK KURUS CEPAT

1. Jangan abaikan sarapan

Perkara penting kena ingat jangan sesekali abaikan sarapan korang. Walau tak sempat mana pun mesti sarapan kerana ia permulaan tenaga untuk kerja harian korang. Malah jika tak sarapan ini akan mendorong korang untuk makan lebih banyak waktu lunch nanti.

2. Makan dalam kerap


Bukan bermaksud sekali makan dalam kuantiti yang banyak. Tapi dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap. Amalkan makan 5 kali sehari dan jangan biarkan perut kosong.

3. Makan ikan

Kajian mengatakan pengambilan ikan seperti ikan salmon atau sardin dalam diet harian membantu untuk kurus dengan cepat. Di mana ia juga melambatkan pengumpulan penyakit arteri tersumbat dan merendahkan tekanan darah tinggi

4. Minum susu

Ia bukan sahaja mengandungi kalsium untuk menguatkan tulang. Ia juga mencegah tekanan darah tinggi.

5. Makan malam awal


Makan malam awal sebelum magrib membantu untuk kurus dengan cepat. Dan sebelum tidur hanya ambil 1-2keping biskut dan susu sebagai alas perut. Sebolehnya jangan makan lebih dari pukul 10 malam


Ramai yang tak tahu kehebatan Cinch Shake Mix Shaklee ni. Ia memang disediakan khas untuk yang nak kurus cepat. Ramai kebanyakan customer Ida akan amik ESP Shaklee untuk kurus cepat tapi kalau ada bajet lebih boleh amik Cinch ni.

Di mana ia membantu untuk kurangkan rasa keinginan korang nak makan banyak. Bak kata die cut off rasa lidah ni nak mengunyah sebab sekali korang minum korang akan rasa kenyang lama. Sesuai kalau yang tak sempat nak sarapan tu. 

Ia akn menghilangkan lemak korang tanpa menyebabkan otot2 korang mengelebeh nanti. Ia kekalkan otot korang tu untuk membakar kalori dengan sempurna. Jangan terkejut la kalau tiba-tiba seluar yang korang pakai selama ni dah semakin longgar sampai terpaksa pakai belt!

Yang bestnye die sediakan dalam 3 perisa yang lazat iaitu Cafe Latte,Chocolate dan vanilla. Kalau buat smoothie ke memang sedap la.

Nak lebih best boleh try Set Shape Up,klik sini

So jangan tunggu lagi,dapatkan Cinch Shake Mix korang sekarang. Semestinya sangat-sangat berbaloi. Penghantaran akan korang terima dalam masa 2-3 hari bekerja

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Tuesday, October 14, 2014

TERPAKSA PAKAI BELT!KEHEBATAN CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Assalammualaikum..

Tajuk entry agak gempak. Terpaksa pakai belt!Maksudnya apa? Tentu la mksud die anda sudah kurus. Wah mesti menarik kan? Ini la penangan kehebatan Cinch Shake Mix Shaklee, sehinggakan seluar jeans dah longgar so terpaksa la pkai tali pinggang. Hebatkan? Jom Ida ceritakan lebih terperinci lagi.



Cinch Shake Mix Shaklee memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT !! Kiranya kesan YOYO antara benda yang paling tak bagus sebab berat badan kita akan turun naik , macam yoyo. 


Kenapa begitu ? kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE untuk mengatasi YOYO EFFECT ni.


Antara kebaikan dan faedah Cinch Shake Shaklee adalah :

  • Boleh dijadikan menu sarapan, makan tengahari, dan makan malam yang ringkas dan mudah
  • Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap hidangan
  • Memberi rasa kenyang yang puas dan berpanjangan
  • Menghilangkan lemak dan tetap memelihara otot bagi membolehkan kalori dibakar dengan sempurna
  • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
  • Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga
  • Indeks Glisemik -22 amat sesuai untuk pengidap kencing manis
  • Kaya dengan protein dengan *leucine – asid amino
  • Protein juga dapat mengurangkan keinginan anda untuk makan secara berlebihan
  • Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
  • Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan
  • Memberi 35% nilai harian vitamin dan zat dalam setiap hidangan
Nampak kan kehebatan Cinch Shake Mix Shaklee ni. Thatway la seluar jeans boleh longgar dan terpaksa pakai belt. Jangan risau, ada 3 perisa. Vanilla, Chocolate dan Cafe Latte. So pilihla kegemaran anda

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, September 28, 2014

RESEPI SMOOTHIE CINCH SHAKE SHAKLEE KIWI STRAWBERRY

Assalammualaikum..

Sapa sini peminat tegar Cinch Shake Mix Shaklee? Yup memang Cinch Shake ade 3 perisa. Cinch Shaklee ni memang khas utk yg nak kuruskan badan dengan cepat sebab ia memang mengenyangkan. Kadang-kadang jemu dengan perisa yang sama, so apa kata kita try resepi smoothie Cinch Shake Shaklee Kiwi Strawberry ni, pasti lazat!!


RESEPI SMOOTHIE CINCH SHAKE SHAKLEE KIWI STRAWBERRY


BAHAN-BAHAN :

  1. 1 cawan jus epal sejuk
  2. 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla
  3. 1/2 ulas pisang (sliced)
  4. 1 biji buah Kiwi (sliced)
  5. 5 biji buah Strawberry
  6. 1 susu teh madu
  7. beberapa ketul ais
Blendkan je sume.Senang kan?

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Saturday, June 28, 2014

TESTIMONI CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Assalammualaikum..

Cinch Shake Mix ? Apa tu ? Produk apa ? Eh.. eh.. Cinch Shake Mix ni glamer tau !

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan

Testimoni pengguna Cinch Shake Mix Shaklee





So tunggu apa lagi, jom order Cinch Shake Mix Shaklee ni..




nak lagi mantap, amik Set Shape Up Plus..

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

CARA MAKAN CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Assalammualaikum..

Cinch Shake Mix Shaklee memang popular dalam Set Kurus Shaklee..memang dikhaskan bagi orang2 yang nak kurus,Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. ada 3 perasa lazat..coklat,cafĂ© latte n vanilla.. mmg superb.. sedap dan khasiat yg sngt mengujakan!


Siapa yang perlu minum Cinch Shake?

  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah
Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?
  • Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  • Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.
Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee 

Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya. Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan


Nak tahu kebaikan Cinch Shake Mix ni,sila klik di sini

Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Monday, May 19, 2014

PERBEZAAN ESP,MEALSHAKES DAN CINCH



Shaklee mempunyai 3 makanan tambahan untuk sumber protein. Protein penting kerana protein adalah makan sel-sel dalam badan kita. Berikut adalah senarai protein Shaklee dan info ringkas tentang perbezaannya.



MEAL SHAKES
ESP
CINCH SHAKE MIX
Berat
544g
850g

765g

Sumber
Buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya & lactabumin (sejenis susu)

Non GMO Soya
Non GMO Soya
Kandungan Kalori

120 kalori setiap hidangan
110 kalori setiap hidangan
180 kalori setiap hidangan
Kandungan Nutrisi
Mengandungi 24 jenis vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan.

Kaya dengan serat yang membantu membuang lemak berlebihan dari perut & usus.

Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar

Mengandungi vitamin A, C, E, zink & selenium yg merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan.

Mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.

Dihasilkan dari 30kg kacang soya Non GMO dan turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 

Mengandungi 14g protein dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.

Genistein yang terkandung dalam kacang soya membantu mengawal pertumbuhan sel kanser. Juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopause dan pembesaran prostate.

Satu hidangan ESP bersamaan dgn 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh.

Diperkaya dgn LEUCINE untuk
memelihara otot semasa
proses penurunan berat badan
(hanya lemak yg dibakar
bukan otot)
Ia juga megandungi
asid amino perlu.

Mengandungi 24g protein
bagi setiap hidangan utk
rasa kenyang yg lebih panjang.

Tinggi kandungan serat iaitu
6gm setiap sajian

Memberi 35% atau lebih
nilai harian bagi 21 jenis vitamin
dan mineral penting.


Siapa yg sesuai ambil
Sesuai untuk semua golongan kanak-kanak, orang dewasa (lelaki dan wanita), ibu hamil dan menyusu, warga tua.
Sesuai untuk orang dewasa (lelaki & perempuan), ibu hamil & menyusu, warga tua.

Sesuai bagi orang dewasa (lelaki & wanita) yang ingin menurunkan berat badan secara sihat.

Indek Glisemik (GI)
44 GI
Rendah (39 GI) sesuai bagi pesakit kencing manis.
Rendah (22 GI) sesuai bagi pesakit kencing manis.

HARGA ESP RM150
HARGA CINCH SHAKE RM173
HARGA MEALSHAKES RM113.75

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

PERBEZAAN ESP DAN CINCH : KURUSKAN BADAN



Ramai yang bertanya dengan saya, apakah perbezaan ESP dan Cinch Shake Shaklee. Maklum semestinya sudah tahu, Cinch Shake lebih sinonim dengan supplement untuk kurus dari Shaklee. Dan ESP juga telah berjaya membuktikan bahawa ESP juga dapat membantu seseorang itu untuk mendapatkan berat ideal atau dalam erti kata lain kurus! Both are same function.. Bekalkan protein dan bantu untuk kurus.. Tetapi...... apakah perbezaan antara dua supplement protein ini? 


Kedua-duanya tinggi kandungan protein. Cuma Cinch Shake mempunyai kandungan leucine dan fiber yang tinggi. Leucine adalah nutrisi yang diperlukan untuk mengisi bahagian-bahagian badan yang telah dibakar lemaknya dengan membina otot. Oleh itu, badan tidaklah menggeleber selepas lemak dibakar.


Cinch

Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT. Apa itu YOYO EFFECT? YOYO EFFECT ni ialah apabila berat badan kita sekejap naik sekejap turun, sekejap naik balik, macam yoyo. So, kesan YOYO ni antara benda yang paling tak bagus semasa proses menurunkan berat badan. Berhenti sahaja berdiet, berat badan akan naik semula. Tak best kan?

Kenapa jadi begitu ? Ini terjadi kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan. Tapi apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE di hasilkan untuk mengatasi masalah YOYO EFFECT ni. LEUCINE membina dan mengekalkan jisim otot dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Jadi bagi mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan, anda akan kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka.

ESP

ESP pula ialah pemberi TENAGA. Sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang penting untuk stimulate otot kita supaya rasa bertenaga. ESP juga terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat.

Cinch terbaik ambil sebab dalamnya ada multivitamin untuk support badan kita yang kurang vitamin, berbanding ESP yang lebih fokus kepada TENAGA, sebab itu ESP ada kandungan B Complex, tapi tidak selengkap multivitamin yang ada pada CINCH.

So kesimpulannya, nak yang terbaik, ambillah dua-dua. Sekali bancuh, 1 sudu Cinch dan 1 sudu ESP untuk kesan yang optimum, InsyaAllah. 


Namun begitu, bergantung juga kepada masalah dan background anda. Jika anda seorang ibu yang sedang menyusu, ESP adalah yang paling bersesuaian dengan anda. Selain dari itu, anda boleh ambil Cinch Shake sebagai supplement protein anda.

Kedua-duanya juga memberi kesan yang sama. Antara cepat dan lambat, tahap kesabaran anda, disiplin, dan pengambilan kalori anda setiap hari. Perlu diingatkan bahawa pengambilan supplement semata-mata TIDAK akan membantu. Anda juga perlu memastikan pengambilan kalori seharian anda di dalam kawalan dan anda juga melakukan aktiviti untuk meningkatkan kadar metabolisme.


Harga ESP rm150
Harga Cinch Shake rm173 ( ada perisa vanilla, cafe latte, dan chocolate )

Nak order? sila klik




SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Wednesday, May 7, 2014

CARA MENGEKALKAN TUBUH SIHAT DAN LANGSING



Body Perfector Set

Untuk tubuh yang sihat dan langsing

  • Adakah anda makan makanan yang sihat setiap hari?
  • Adakah anda makan secara tidak teratur?
  • Adakah anda gemar memakan makanan ringan?
  • Adakah anda rasa sukar untuk mengambil makanan yang berkhasiat kerana sentiasa sibuk?
Jadi, Set Shaklee Body Perfector adalah jawapannya!Ia merupakan cara paling mudah untuk mengekalkan berat badan ideal di samping rasanya yang lazat.



Kebaikan Set Body Perfector
  • Makanan segera untuk mereka yang aktif.
  • Tinggi kandungan serat,memberi rasa puas dan kenyang.
  • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan 
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan
  • Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi, 6gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Genetik soya yang tidak diubahsuai (bukan GMO)
Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Monday, January 6, 2014

CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

LANGSING DAN RAMPING DENGAN CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Cinch Shake Mix ? Apa tu ? Produk apa ? Eh.. eh.. Cinch Shake Mix ni glamer tau ! hehee.. Haa ni laa Cinch Shake Mix dari Shaklee ! Ada 3 perisa iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. 



Apa Itu Cinch Shake Mix ?


Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.
Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita senaman membasuh kereta ataupun mengejar biawak. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

Beza Cinch dengan ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya. Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

nak tahu lebih lanjut tentang ESP, klik di sini


Kebaikan & faedah Cinch Shake Mix Shaklee
  1. Menu Sarapan, Makan Tengah Hari, dan Makan Malam yang ringkas dan mudah
  2. Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap hidangan
  3. Memberi rasa kenyang yang puas
  4. Menghilangkan lemak dan tetap memelihara otot bagi membolehkan kalori dibakar dengan sempurna
  5. Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
  6. Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga
  7. Indeks Glisemik -22 amat sesuai untuk pengidap kencing manis
  8. kaya dengan protein dengan leucine – asid amino
  9. Protein juga dapat mengurangkan keinginan anda untuk makan secara berlebihan
  10. Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
  11. Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan
  12. Memberi 35% nilai harian vitamin dan zat dalam setiap hidangan
Siapa yang perlu & tidak perlu minum Cinch Shake?
  1. Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  2. Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal terutama pasukan keselamatan yang perlu memastikan kecergasan mereka berada pada tahap maksimum
  3. Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah
  4. Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini.
Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers