REVIEW: ZERO DEGREE 6D MEDICAL MASK

1:07:00 PM

Assalammualaikum...

Walaupun kerajaan sudah keluarkan penyataan pemakaian mask hanya diharuskan apabila berada di tempat terbuka tetapi masih perlu pakai apabila berada di tempay yang tertutup seperti di mall. Tapi Ida mungkin sudah terbiasa memakai mask jadinya kalau ke mana memang akan pakai mask. 

Kali ini Ida nak memperkenalkan mask dari Zero Degree 6D Medical Mask. Ia diperbuat daripada fabrik medical grade melt brown filter yang membuatkan kita boleh bernafas dengan lebih baik semasa memakainya. Malah ia memberikan keselesaan yang baik  dan elakkan irritasi pada kulit.

Dengan >99% BFE (kecekapan penapisan bakteria) >99% dan 96% PFE (kecekapan penapisan zarah) yang digunakan bagi menghalang bakteria hidup (viable particles) form 1 hingga 5 microns dan micro particles (nonviable particles) form 0.1 micro hingga 1 micro.

Ia mempunyai tali loop yang sangat lembut untuk keselesaan pemakai dan tahap perlindungan dengan 4 lapisan fabrik berkualiti tinggi yang sesuai untuk kegunaan seharian.

5 lapisan mask:


1. Lapisan 1&2 (Luar)

Kain bukan tenunan berkualiti tinggi yang menghalang bendalir/cecair untuk tahap perlindungan yang lebih tinggi.

2. Lapisan 3 (Tengah)

Fabrik Medical grade melt brown untuk penapisan yang berkesan

3. Lapisan 4&5 (Dalam)

Ekstra lembut premium bukan tenunan yang menyerap kelembapan dan membantu mengurangkan irritasi kulit untuk pemakaian pada masa yang lama.

Malah dengan kelebihan Anti-Kabus takkan ada masalah berkabus pada mata untuk siapa yang pakai spek mata mesti tahu masalah ni.hahaha.

Warna-warna mask ni sangat la simple. Jenis ni slim fit dan sangat selesa pakai. Walaupun ini size untuk orang dewasa tetapi kanak-kanak pun boleh pakai.

Memandangkan si kiddos pun memang nak sama tinggi dengan Mummy nya jadinya mummy punya pun jadi milik diorang. hahaha. Mummy pasrah. Sikit hari dah tinggi dari Mummy. Sekarang diorang baru sekolah rendah..huhu

So korang yang nak dapatkan mask dari Zero Degree ni boleh check di media sosial diorang atau boleh terus beli dalam Shopee

Use voucher code " ZEROKOLS" to get RM5 off

Instagram: Zero Degree

Shopee : Zero Degree 

You Might Also Like

7 penggomen

  1. Sebenarnya sis tak berapa berkenan betul pakai face mask ni. Apa nak buat...kena pakai juga kat negara kita kan?. Kalau sis pergi Swiss baru2 ni mereka dah tak pakai face mask dah.

    ReplyDelete
  2. Looks like a good mask to invest on. I like this kinda duck face mask. It's comfortable to wear. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  3. Sama la kita! Nell pun rasa something missing bila tak pakai face mask ni! Masih lagi ikut SOP lama walaupun dah banyak kelonggaran sekarang.. :) good to try this face mask brand pulak on my next stock up..

    ReplyDelete
  4. Nampak menarik, kemas dan selesa.. Boleh cuba face mask yang ini pulak lepas ini..

    ReplyDelete
  5. nampak pun selesa pakai mask ni... boleh beli satu buat stok mask dekat rumah

    ReplyDelete
  6. nampak comfy and cantik this Zero Degree 6D Medical Mask. want to buy and try too

    ReplyDelete
  7. Bagus juga medical mask ni, nampak selesa dan warna pun senang match.

    ReplyDelete