CARA NAK CHECK PEMBELANJAAN DI SHOPEE

9:01:00 AM

Assalammualaikum...

Kebetulan tiba-tiba Ida teringat nak check pembelanjaan barang kat Shopee selama Ida menggunakan aplikasi ini. Jadi dengan kuasa googlenya..Ida check la pembelajaan Ida. Terima kasih pada Amanz.my sebab share kan cara ni. Jadinya kongsikan kat sini dengan uolls.




Lebih senang uolls check gunakan laptop atau komputer. Lebih senang nak copy kod die semua. Kalau dalam HP Ida tak pasti boleh ke tak. Rasanya agak susah sikit. Kalau uolls boleh buat try la gunakakn HP.

CARA NAK CHECK PEMBELANJAAN DI SHOPEE

1. Uolls kena buka kat Github ni untuk copy kod die. Link die SINI




2. Dah siap COPY, uolls buka la dengan akaun Shopee uolls tu. Klik pada MY PURCHASE/ PEMBELIAN SAYA





3. Klik pada gambar tu window tu pada bahagian kanan akan keluar INSPECT




4. Dah keluar kod tu, uolls klik CONSOLE di bahagian bawah

5. Paste kod yang uolls copy tadi tu dan tekan ENTER

6. Tunggu seketika dan GRAND TOTAL uolls akan keluar






Ini la hasilnya. So takde la banyak sangat belanja Ida buat masa ni selama beberapa tahun tak sampai RM4K lagi. hahaha. Kira ok la tu. Share la berapa pula pembelajaan uolls selama menggunakkan Shopee ni.



You Might Also Like

8 penggomen

  1. Wah.. Boleh check ye. Ok nak check jugak. Jangan kemurungan lepas tahu dahla. Haha

    ReplyDelete
  2. Wow... dah boley check eh our spendings at Shoppe. This is good! Thank you for sharing this information with me.

    ReplyDelete
  3. Wahhh ini satu info yang baru. Saya kurang kot buat pembelian kat shopee tapi ada juga. Menarik nanti boleh install. Hehe

    ReplyDelete
  4. Alamak takutnya nak check. Hahaha. Marina pembeli tegar kat shopee ni

    ReplyDelete
  5. wow thanks for intro this new function. now we can check our spending from time to time

    ReplyDelete
  6. hahaha.menarik ni.. boleh check brp kita dah shopping dr situ 🤗

    ReplyDelete
  7. Menarik kan boleh check macam tue! Recently viral tapi Nell tak sempat nak check lagi… this year i dah kurang shopping compare to previous year 🤭

    ReplyDelete
  8. tak patut check sebab nanti rasa nak histeria uninstall shopee hahahaha mesti dah beribu habis dekat shopee ni

    ReplyDelete