Kat Malaysia memang banyak kedai-kedai yang jual sup tulang kan. Macam-macam jenis ada..pilih je mana kesukaan uolls. Ida ni bukanlah peminat sup tulang tapi sekali sekala makan panas-panas tu memang sedap kan. Hari ni nak kongsikan resepi sup tulang thai yang Ida jumpa dalam socmed. Mana tahu uolls boleh try masak sendiri nanti.
RESEPI SUP TULANG THAI
Bahan-bahan:
1. Tumis semua bahan,kemudian masuk kan tulang yang dah di rebus bersama air rebusan.(sy amek separuh shj air rebusan dan tambah air lagi)
credit : Sarra Ahmad Kamal
RESEPI SUP TULANG THAI
Bahan-bahan:
- 1kg tulang (rebus dulu dengan halia sampai empuk)
- Serai ketuk
- Lengkuas ketuk
- Bawang putih ketuk
- Bawang besar hiris
- Halia ketuk..
- Akar ketumbar ketuk2
- Daun limau purut
Cara-caranya:
1. Tumis semua bahan,kemudian masuk kan tulang yang dah di rebus bersama air rebusan.(sy amek separuh shj air rebusan dan tambah air lagi)
2. Mendidih masukkan air lemon,saderi tomato n perasa n daun ketumbar.
credit : Sarra Ahmad Kamal
1 Comments
nanti raya haji ni nak buat sup tulang yg kaw2 punya....
ReplyDelete