RESEPI SPAGETTI BUTTER CREAMY SEAFOOD

10:00:00 AM

Assalammualaikum...

Resepi lagi dari facebook yang Ida ambil baru-baru ni. Kebanyakkan anak-anak kan memang suka makan spagetti tambah lagi kalau spagetti yang carbonara tu. So kali ni nak kongsikan resepi lain tapi seakan-akan macam carbonara juga.





RESEPI SPAGETTI BUTTER CREAMY SEAFOOD

Bahan--bahan:
  • spagetti (setengah)
  • butter (suku) *ikut suke
  • susu cair (setengah tin)
  • daun kari (4 tangkai)
  • bawang puteh (5ulas)
  • seafood
  • kiub ayam (I kiub)
  • tepung jagung (2sudu dibancuh bersama air) 

Cara-caranya:

1. Panas kan butter suku bersama sedikit minyak masak tumiskan terus bawang puteh yg telah di cincang..

2. Masukkan daun kari dan susu cair setengah tin bersama kiub ayam..(tambah garam secubit 2) 

3. Masukkan seafood dan spegetti gaul sebati dan last sekali masukkan air tepung jagung yg di bancuh sedikit demi sedikit nampak dh pekat tutup api dan teruskan gaul... its done gaizzz...



sekian

Credit : JL Junior

SELAMAT MENCUBA!

You Might Also Like

7 penggomen

  1. Nampak sedapa tu..akak ni ada jer angel hair pasta kat dalam kabinet...tapi malas nak buat...hahahaha....nampak ni rasa nak buat la...tp nak buat aglio olio

    ReplyDelete
  2. budak2 mmg suka menu ni... mak2 pun suka masak ni sbb cepat dan sedap.

    ReplyDelete