DIY BUKU PLANNER 2021 DENGAN BUKU NOTA BIASA

8:51:00 PM

Assalammualaikum...

Selalunya tiap-tiap tahun memang Ida akan beli buku planner. Tapi pada tahun ni, Ida nak buat lain sikit.




Kebetulan hari tu ada beli buku nota. Yang jenis cover keras tu kan. So masa tu bukalah pinterest. Banyak template untuk planner tu. So Ida pun download dan print.

Ini beberapa gambar Ida kongsikan. Nanti nak tambah lagi kata-kata semangat semua tu. Tinggalkan sedikti ruang untuk catat apa-apa nota.











Buku ni Ida beli kat MR DIY je. Dalam harga bawah RM10 je. Print semua template ni pun guna pakai recycle paper je.heheh. Jimat tak. Nanti nak print uolls kena tahu adjust size buku nota tu. Macam Ida, edit dalam MS word. Adjust bagi kecil. Masukkan beberapa gambar dalam 1 helai kertas. Jimat la sikit kertas kan.

ada banyak warna, Buku ni warna pastel pink

Nak lebih kreatif uolls boleh tampa la sticker. Atau kalau pandai melukis boleh la lukis-lukis sikit.

Jom buat edit buku planner sendiri

SELAMAT MENCUBA!

You Might Also Like

6 penggomen

  1. kreatif tul mummy. abam kie biasanya dpt planner yg sek bagi. tp tetap beli planner untuk guru di shopee.

    ReplyDelete
  2. Cantik la mummy buat. Kreatif sungguh. So planner tu jadik macam yang kita nak kan mummy :)

    ReplyDelete
  3. Single ke? Ciannn.... contact i okay. Love u.
    017-4502767
    https://ibb.co/b70xpV3
    LinkedIn: https://my.linkedin.com/in/mohamad-zuhairi-c-a-m-4a5744107
    FB: https://m.facebook.com/profile.php?id=100000429168184
    Insta: @zuhairizani
    Twitter: @zuhairizani

    ReplyDelete
  4. DIY lebih menarik kan.. hehehe.. Kita boleh bubuh macam-macam dalam tu..

    ReplyDelete