7 TIPS SUPAYA MISSION 2021 AKAN TERCAPAI

5:44:00 PM

Assalammualaikum...

Beberapa hari ini hujan mula turun tak henti-henti. Dan ada beberapa kawasan dah mula banjir. Persekolahan juga akan bermula tak lama lagi kan.

Hari ini Ida nak kongsikan 7 tips supaya mission 2021 akan tercapai. Actuallu point ni dapatkan dari Dr Rizal Abu Bakar tapi Ida olah dan berikan sedikit penerangan pasal tips ni okay!




7 TIPS SUPAYA MISSION 2021 AKAN TERCAPAI

1. PLAN (Apa rancangan anda)

Fikirkan apa rancangan uolls pada tahun 2021 ni. Nak buat bisnes online jual baju, nak jual nasi lemak dari rumah. Atau mungkin ada yang teringin nak jadi agen atau dropship. Dan mungkin juga uolls merancang untuk berkahwin tahun ni atau pergi melakukan umrah atau haji. Perancangan ni adalah seperti peta. Perjalanan bisnes supaya kita tidak sesat.

2. MAKE (Buat apa?)

Apa uolls nak buat untuk mulakan rancangan uolls tu? Boleh bermula dengan masuk kelas atau seminar-seminar bisnes yang ada. Mahupun secara online atau offline, free atau berbayar. Semua dah banyak sekarang ni. Kalau nak buat bisnes baju, boleh cari pembekal yang dipercayai. Bagi yang nak berkahwin boleh cari katering atau perancang perkahwinan.

3. GROW (Kembangkan apa?)

Mungkin ada yang nak mengorak langkah nak besarkan perniagaan bisnes kecil-kecilan yang ada sekarang ni. Mungkin dari jual nasi lemak tepi jalan dah mula nak buka kedai sendiri.

4. EXECUTE (laksanakan?)

Bila uolls nak mulakan rancangan ni. Awal tahun? Pertengahan tahun? Cuba targetkan masa yang uolls yakin boleh mulakan.

5. WRITE (tulis apa?)

Tuliskan senarai yang uolls nak buat tu. Dari segi modal atau belanja yang uolls perlukan.

6. LAUNCH (lancarkan apa?)

Apa yang uolls nak lancarkan. Contoh nak berkahwin pada bulan June. So uolls boleh bajet masa untuk settlekan semua perancangan sebelum tarikh tersebut.

Bagi yang mempunyai banyak impian atau mission pada tahun ni. Uolls boleh buat peta. Cari gambar-gambar yang berkaitan kemudian potong dan lekatkan pada kad besar size A3.

Pastikan juga uolls tahu apa rancangan untuk uolls laksanakan untuk setiap impian tu.

Setiap hari menghadap la peta Vision Board uolls tu, imaginasikan apa yang uolls akan buat untuk dapat tercapai impian tu.

Kita ini seumpama seperti pengarah, penulis skrip bagi setiap jalan cerita tu.


Kenapa buat begini? 


Otak manusia ini sebenarnya dapat memproseskan maklumat 60,000 kali lebih cepat dengan imej visual berbanding teks. Guna imej. Banyakkan visual.

Bagi uolls yang baru nak memulakan bisnes boleh dapatkan planner ini serta kit bisnes.




Plan To Success (PTS) didatangkan dengan:

Buku Planner 2021

Undated Planner

PERCUMA :

Buku Nota Idea
Stick 'Em Sticker Book
365 Edisi Cilik
3 Bookmark



Kombo Perancangan Bisnes

Diari Bisnes 
Kira-Kira Bisnes 

Bersaiz A4 Diari Bisnes :
88 Muka Surat Kira-kira Bisnes :
104 Muka Surat 

Buku yang besar untuk memudahkan rekod dengan lebih baik dan jelas

Macam mana nak dapatkan?


Uolls boleh beli dengan Ida sendiri. Boleh wasap atau DM dalam facebook ye.

SEMOGA INI BERMANFAAT.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

Email : chintashoope@gmail.com
No ID: 1074293

You Might Also Like

2 penggomen