PERIUK DESSINI VIRAL BELI DI SHOPEE

9:58:00 AM

Assalammualaikum...

Sekarang dah banyak barang viral yang terjual kan kat media sosial. Salah satunya ialah periuk Dessini. Sebelum ni tengok je orang beli, yelah benda bila mula-mula keluar..viral memang semua orang nak beli. Ida ni masih maintain je lagi. Takde la nak sangat beli lagi pun periuk-periuk yang ada sekarang pun masih elok je.




Kebetulan hari tu ada la godek-godek kat Shopee ni. Keluar periuk viral Dessini ni. Harga pun kurang banyak la dari harga yang orang jual dalam media sosial. Jadi kali ini tergodalah nak beli.

Banyak warna pilihan yang ada. Contohnya warna dark purple, light purple, wine red, red dan green. Ida berkenan dengan warna green tapi takut nampak gelap sangat. Last-last ambil la warna merah. Nak kata merah sangat tak jugak. Nice-nice je.


Dalam set ni ada 5 periuk ye. 4 periuk biasa 1 jenis pan. Saiz periuk pun bagi Ida agak besar, ringan je. Takde la berat sangat. 


Ramai yang komen periuk ni bagus, so nanti Ida nak try masak guna periuk ni. Masak memang tak melekat, tumis-tumis bahan pun cepat je masak. Cuma uolls kalau nak jaga periuk-periuk macam ni dengan lebih baik. Jangan masak guna sudip besi ya...beli yang jenis silikon. Nak basuh pun kalau boleh guna span..jangan guna berus besi pulak.



Periuk ni Ida beli dan gunakan voucher Free shipping tu tau. Uolls redeen dulu. Pastu nanti dia akan tolak. Kos pos Ida just tambah RM1.70 je tau!

Uolls kalau nak beli periuk ni boleh klik link yang Ida bagi kat bawah ni ye. Actually ada kedai lain jual periuk ni harga RM12 masa sale 12.12 nanti tapi bila baca komen di bawah ada feedback tak bagus. Periuk kemek la semua. So uolls kalau nak beli kena hati-hati ye.

Periuk Dessini : 

SELAMAT BERSHOPPING!!


Boleh tengok unboxing periuk DESSINI kat youtube ye. TQ guys



You Might Also Like

41 penggomen

  1. betul, best periuk ni. panas sekata, cepat je masak. hehe

    ReplyDelete
  2. mak saya guna periuk Dessini ni jugak! Memang berbaloi la beli sebab tahan lama, cantik pulak tu

    ReplyDelete
  3. Pernah juga Mrs. A berkira-kira nak beli tapi hold dulu sebab nak tengok review blogger.
    Dah baca review ni okaylah kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita. buat masa ni memang best memasak guna periuk ni

      Delete
  4. Hehehhee kita pon terjebak dengan periuk dessini ni ... Kita amek set merah makngahhh .... Nak barang dapur smua set merah.. Akhirnya dessini mewarnai dapurku hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dapur kita warna hijau..tak macam mana leh amik merah tak tahu la.hahaha..sebab hijau die nampak gelap sikit

      Delete
  5. Cantik pulak set yang kaler merah tu, siap ada 5 periuk lagi 😃🥰

    ReplyDelete
  6. Ha...ni la periuk viral tu !! Ramai geng kata best bila masak guna periuk ni. Aisshhh tetiba rasa teruja pulak nak cuba. Nanti kita timbang tara .. hehehe

    ReplyDelete
  7. Fuhh periuk ni idaman kalbu saya kak. saya tunggu masuk rumah baru nanti nak beli semua koleksi. senang! hahaha.

    ReplyDelete
  8. Bestnya ada periuk baru hehehehe kita nak juga lah koleksi macam ni heheheh best lah senang memasak dan juga masakan lagi sedap dan menarik....

    ReplyDelete
  9. baru je usha harga dia , ada offer separuh harga . rugi la kalau tak grab ni . bole jadikan hadiah utk mak

    ReplyDelete
  10. Cantiknya warna merah 😍. Btw ada nampak gak promosi set Dessini ni kat shopee tapi tak terbeli lagi sebab xde bajet lg. Hope one day dpat la beli periuk idaman ni 😍

    ReplyDelete
  11. Kalau saya pun, berkenan yang warna merah tu jugak. Sebab macam masuk je dengan perkakas lain yang warna hitam dan silver.

    ReplyDelete
  12. Banyak-banyak benda periuk ni je yang Sis tak beli tau hehehe.. haritu dah nak beli juga, tapi sebab kat rumah banyak dah periuk jenis batu gini, so tahan nafsu jap ... nanti nak juga beli satu set..

    ReplyDelete
  13. this looks like such a good and durable wok. the packaging also makes this a cute christmas gift idea for friends! thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  14. wow the Dessini kitchenware set is so nice to see and to use. nice that can buy easily at shoppee now

    ReplyDelete
  15. Owh periuk ni. Ada jugak nampak orang dok share pasal periuk ni. Murah eh kalau beli kat shopee? Macam nak beli jugak la. Dah la lawa jugak periuknya. Heheheh

    ReplyDelete
  16. Pernah usha periuk Dessini ni memang ramai bagi feedback yang positive. Yaya letak dalam cart jela nanti dah masuk rumah boleh beli hee

    ReplyDelete
  17. Perghh teringin nk periuk dessini... Tapi wt masa ni xbeli lagi sbb de byk periuk periuk lain xguna lg...tp dh msuk dlm wishlist dah.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la periuk lain ada jugak. buat koleksi aci tak..hahaha

      Delete
  18. Mmg periuk idaman mak-mak kot ye.. liez sebab dah asa set periuk baru beli. Kalau todak mesti terjebak sekali. Warna menarik dan harga pun ok

    ReplyDelete
  19. Canteknya set periuk ni.. bertambah seri dapur hehe. Kita suka juga beli periuk dlm bentuk set boleh boost mood nak.masak

    ReplyDelete
  20. Pasti lps ni mummy akan makin bersemangat bila nak memasak kan? Tahniah.

    ReplyDelete
  21. Single ke? Ciannn.... contact i okay. Love u.
    017-4502767
    https://ibb.co/b70xpV3
    LinkedIn: https://my.linkedin.com/in/mohamad-zuhairi-c-a-m-4a5744107
    FB: https://m.facebook.com/profile.php?id=100000429168184
    Insta: @zuhairizani
    Twitter: @zuhairizani

    ReplyDelete