CUBA KEMANISAN AISKRIM ASIAN DELIGHT DARI WALL'S

Assalammualaikum...

Nak dijadikan cerita Ida ni dah banyak kali cari aiskrim viral Boba Tealive kat kedai. Selalu tak jumpa, so memang akan beli la aiskrim lain seperti La Cremeria dari Nestle. Kebetulan beberapa bulan lepas ada try aiskrim dari Wall's iaitu Asian Delight.

First time jumpa aiskrim ni dekat kedai ECO Shop masa tengah shooping kat kedai " berhantu " ni. Kenapa berhantu? Sebab bila dah masuk jadi tersesat, semua benda kalau boleh nak ambil. Masuk bukan boleh sekejap je, ada jugak kadang lebih 1 jam lebih.haha. Semua benda nak dibeleknya.




Masa nak membayar tu ada la peti aiskrim kat sebelah kaunter tu. Masa sebelum PKP boleh la bawa anak-anak, upah diorang makan aiskrim. Lepas tu ternampak la aiskrim dari Wall's ni. Terasa nak cuba. Masa tu ambil perisa jagung. Rasanya ala-ala macam bubur jagung, sedap terasa la jagung nya sebiji-biji.

Dah try 2 flavour. Berries dan almond ni. 
Lebih suka almond ni. Berries manis sangat

Lepas tu baru-baru ni cari la sekali lagi Tealive boba tu, hampeh..tak jumpa jugak. So nampak pula aiskrim Asian Delight ni. So kita rembat perisa yang ada kat situ. Rasa sorang sikit.hehe





Bagi Ida rasa aiskrim pulut hitam dan keladi tu sedap. Kena la dengan anak tekak. Ubi keledek tu kurang sikit. Kelapa belum sempat nak rasa. Mungkin rasa macam air kelapa kot.

Siapa nak cuba boleh la cari aiskrim-aiskrim ni dekat kedai berhampiran korang. Ada lagi perisa lain so nanti boleh la cuba mana yang berkenan.


SELAMAT MENCUBA!

7 comments

  1. saya baru cuba yang pulut hitam.. sbb flavour lain tu kurang minat.
    yes pulut itam sedap. tapi pulut dia keras sikit kan hehe.. kena gigih ngunyah..

    ReplyDelete
  2. belum cuba lagi.... tentu sedap tu...

    baru sempat blogwalking. thanks ya join segmen mia. senarai peserta ada di sini https://www.mialiana.com/2020/07/senarai-url-blog-37.html

    ReplyDelete