PAIN RELIEF CAPLET SHAKLEE : KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN

11:39:00 AM

Assalammualaikum...

Shaklee ada keluarkan lagi satu produk baru yang sangat bagus bagi membantu mereka untuk menghilangankan rasa sakit terutamanya ketika bersukan iaitu Pain Relief Caplet. Kalau selalunya mereka akan dapatkan ubat tahan sakit untuk hilangkan kesakitan dan memberikan kesan sampingan pada masa akan datang. Kini tidak perlu lagi.




Jika masih yang belum tahu, sebenarnya kesakitan ini ada dalam 2 jenis iaitu akut dan kronik.





Kesakitan Akut berlaku apabila kecederaan yang dialami oleh seseorang berlaku secara tiba-tiba dan menyebabkan kerosakan pada tisu badan. Kemudian akan berlaku peningkatan dengupan jantung da tekanan darah.

Kesakitan Kronik selalunya dikaitkan dengan penyakit kronik. Contohnya seperti kanser, migrain yang teruk, sakit pinggang yang teruk dan sebagainya.

Pain Relief Caplet Shaklee ini secara umumnya membantu:

  • memberikan penghilang rasa sakit dari rasa tidak selesa akibat berlebihan.
  • mendorong pergerakan sendi yang selesa selepas bersenam.


Bahan-bahan utama dalam Pain Relief Caplet ini membantu:

  • meringankan rasa tak selesa yang berlebihan
  • menggalakkan flesibiliti dan pergerakan yang selesa


Dua bahan utama dalam Pain Relief Caplet 


1. Boswellia





Boswellia sebenarnya juga dikenali dengan nama kemenyan India. Di mana ia adalah ekstrak herba yang diambil dari pokok serrata Boswellia.

Resin yang terbuat dari ekstrak boswellia telah digunakan selama berabad-abad lamanya dalam perubatan rakyat Asia dan Afrika. Ia juga dipercayai dapat merawat penyakit keradangan kronik dan kesihatan yang lain. 


Asid boswellia yang terdapat dalam resin getah adalah bahan utama yang memberi kesan anti-keradangan, ia secara tradisionalnya digunakan untuk merawat :


  • Arthritis
  • Spondylitis
  • Sindrom kesakitan kronik
  • Penyakit keradangan usus

Ada kajian klinikal dilakukan ke atas boswellia di mana mendapati dengan 1000mg ekstrak boswellia (diambil secara berasingan dalam tempoh sehari), dapat membantu memperbaiki sakit sendi, knee flexion dan sakit akibat berjalan jauh.

Dalam kajian yang berasingan, ekstrak yang mengandungi asid boswellia ini telah terbukti dapat memberikan pergerakan sendi yang lebih selesa.


Kerana boswellia adalah anti-radang yang berkesan, ia boleh menjadi ubat penahan sakit yang berkesan dan dapat mencegah kehilangan tulang rawan. Beberapa kajian mendapati bahawa ia bahkan berguna dalam merawat barah tertentu, seperti leukemia dan barah payudara.

2. Safflower



Safflower merupakan bunga seperti thistle dalam keluarga bunga matahari. Biasanya dikenali sebagai 'kusum' di India dan 'honghua' (bunga merah) di China. 

Salah satu tanaman tertua di dunia dan telah wujud selama lebih daripada 4000 tahun. Ditanam untuk biji, minyak dan bunganya. Dihasilkan secara komersial sebagai minyak yang boleh dimakan, pewarna kain, pewarna makanan dan tujuan perubatan.

Ekstrak bunga dari Safflower ini mempunyai kesan antibakteria, antivirus dan anti-keradangan. Dalam perubatan tradisional Cina, ia digunakan untuk meningkatkan peredaran darah seperti menyingkirkan darah beku dan mengawal atur kitaran haid bulanan. Ia juga diketahui dapat merawat:


  • Kesakitan haid/ sengugut
  • Kesakitan abdomen
  • Kesakitan sendi
  • Osteoporosis
  • Migrain

kredit : https://vitamin-cerdik.com/

Siapa yang sesuai ambil Pain Relief Caplet?




1. MELEGAKAN KESAKITAN SENDI - mereka yang mencari penyelesaian bagi masalah sendi dan bagi pergerakan fleksibel.

2. MELEGAKAN KESAKITAN TUBUH - mereka yang mahu melegakan kesakitan tubuh disebabkan oleh aktiviti seharian.


3. MELEGAKAN KESAKITAN OTOT - mereka yang mempunyai gaya hidup aktif , yang ingin melegakan kesakitan otot dan selepas melakukan aktiviti yang berat seperti bersenam.

4. MELEGAKAN KETIDAKSELESAAN DAN KESAKITAN - para ibu yang mahu melegakan ketidakselesaan dan kesakitan disebabkan pergerakan yang berlebihan selepas melakukan kerja-kerja rumah.

Apa yang unik tentang Pain Relief Caplets:

  • Lembut pada perut
  • Tidak mengandungi aspirin
  • Bebas gluten
  • Halal



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

33 penggomen

  1. aduh, baca kebaikan dan kegunaan dia, terus teringat bapak kat kampung...rasa macam nak beli juga bagi bapak makan...sebab dia selalu sakit lutut

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la cuba. org berusia memang kerap sakit2 lutut kan

      Delete
  2. oh nice. Every household should keep this Shaklee Pain Relief Caplet to jaga rumah. Esp when family member gets headache ke apa

    ReplyDelete
  3. Banyak sungguh Shaklee mengeluarkan produk ek patutlah dia berjaya lahirkan ramai jutawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..ramai jugak pengguna yg yakin dgn produk shaklee

      Delete
  4. Erm......this looks like a good product from Shaklee. Good for those who are a gym addict.

    ReplyDelete
  5. Bagus ada ubat khas untuk sakit lutut macam ni, kadang tak tau nak beli ubat apa nak bagi reda lutut sahaja... ada rezeki nak belikan Mak laa..

    ReplyDelete
  6. Bagus ni nak share dengan kengkawan yang suka join extreme sport dan lain2 sporting event.

    ReplyDelete
  7. Selalu kalau sakit, sapu minyak panas aje. Nanti nak cuba Shaklee caplet. Tengok isi kandungan dari bahan semula jadi. Bagus ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..all product shaklee mmg guna bahan semulajadi..cubalah

      Delete
  8. Shaklee banyak prpduk sekrg ni ye.. Semu bagus unuk kesihatan.. Selalu sakit otot semua suruh orang urut je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu suruh org urut je tp kadang sakit tu tak hilang kan

      Delete
  9. sekali-sekala kena beli gak produk Shaklee krna telah diuji berkhasiat!

    ReplyDelete
  10. yang sering sakit sakit sendi lepas buat kerja berat mmg disaran kan ambil pain relief ni. mcm berminat lah

    ReplyDelete
  11. bagus lah supplement shaklee ni, dulu rasa macam pernah makan, tapi lupa lah! hehe, sekarang dah berumur baru rasa penting sgt makan supplement ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..ida pun start bila ada anak makan supplement ni tp makanan berkhasiat still kena amik jugak

      Delete
  12. wah terbaiklah shaklee, macam2 produk kesihatan ada! nanti nak belilah untuk parent di kampung. :)

    ReplyDelete
  13. shaklee ni mmg trusted brand.. ada tak ubat pesakit batu karang or kencing tak lawas

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...mesti la ada tapi bukan ubat..vitamin.hehehe...

      Delete
  14. macam perlu je ni dalam supplement skrng ni..
    asyik lenguh2 badan ja kerja hahaha..

    ReplyDelete
  15. Kita boleh beli produk ni untuk kasi kat mak ayah kita yang selalu ada masalah kat sedi dan juga urat ni hurmmmm bagus dan berguna juga yer good sharing ni yer...

    ReplyDelete