REVIEW: DIM SUM HALAL

3:13:00 PM

Assalammualaikum...


Dah lama rasanya nak update blog ni. Bila mood kejap ada kejap takde ni..mulalah. Selalunya blogwalking je. Sekarang ketagih nak main game dalam laptop macam zaman belajar dulu.hehe.





Anyway dah lama jugak la Ida tak buat review bab makanan ni dalam blog. Selalunya Ida just kongsikan dalam FB atau pun IG. Ida memang suka makan cuma sejak umur dah makin meningkat ni kena kawal sikit bab makan. Nak cuba kurangkan karbohidrat dan lebihkan protein dan sayur dalam makanan.

Hari ini Ida nak kongsikan satu produk makanan iaitu Dim Sum Halal keeluaran SUM ni. Actually banyak nama jugak dim sum..ada orang panggil ladu..ada panggil dumpling..



Dim sum ni macam popia dengan kulit nipis, letak inti dalam dia dan dikukus kebanyakkannya. Ada juga yang digoreng.

Masa bulan Ramadhan hari tu Ida buat cara kukus. Sedap rasanya la inti dia. Kena cecah sos thai sedap. Kalau tak mungkin ada yang tak suka rasa kulitnya.



Kemudian Ida try cara goreng celup tepung. Pun sedap. Rasa crunchy dia. Tapi yelah tak sihat la sebab bergoreng kan. Nak sihat baik kukus. Tapi kalau masakan bergoreng ni apa pun sedap. Kayu kalau goreng rangup pun jadi sedap.hehehe



Anyway kalau uolls nak cuba dim sum ni boleh la search dalam FB "dim sum halal ". Ada je orang yang menjualnya. Harganya pun boleh tahan. Dalam 1 pack tu ada 16 biji. 

Ada banyak jenis perisa seperti ketam, ayam, seafood, black pepper..mix pun ada. So selamat membeli dan mencuba!

You Might Also Like

10 penggomen

  1. Nampak macam sedap je.... nak cari juga la nanti..

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaa !! selalu beli siap kan harga mahal gak..
    ni se pek terus puas hati =D

    ReplyDelete
  3. nampak sedap ni.. Cik TK pun suka gak makan dim sum

    ReplyDelete
  4. Ya Allah nampak sedapnya dim sum ni..
    One of my favourite food

    ReplyDelete