6 PUNCA JERAGAT YANG WAJIB KITA KETAHUI

Assalammualaikum...

Cakap pasal jerawat..oh, mesti akan cuba untuk hilangkan jerawat tu. Bagaimana pula dengan jeragat? Bagi sesetengah orang memang nampak cantik ada jeragat tapi sebenarnya ia juga menyebabkan seseorang kurang keyakinan seperti masalah jerawat.





JERAGAT OH JERAGAT 


Jeragat ni susah nak hilang, bukan seperi jerawat. Dan bukan sebarang produk juga boleh hilangkan dengan cepat. Ia mengambil masa untuk pulih. Sebelum masalah jeragat ni semakin teruk, uolls kena la cuba untuk elakkan punca-punca timbulnya masalah jeragat ni. 


Bila uolls dah tahu punca- punca jeragat, lebih mudah anda pilih produk yang betul dan berkesan untuk anda guna.

6 PUNCA JERAGAT YANG WAJIB KITA KETAHUI


1. Cahaya matahari


Sinar matahari mengandungi sinar UVA dan UVB yang menyebabkan kerosakan sel kulit.

UVB merosakkan sel bawah kulit dan UVB pula sel luar kulit. Jadi, untuk hilangkan jeragat, punca utama jeragat ini mesti diatasi.

Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi atau jeragat malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit.

Keadaan hormon akibat kehamilan mengganggu kesihatan kulit juga.

2. Kehamilan


Kebiasaannya wanita hamil akan mengalami banyak masalah kulit. Ini memang disebabkan oleh keadaan hormon yang tidak menentu.

Jadi, ibu mengandung disarankan untk mengambil nutrisi yang cukup untuk memastikan kulit sentiasa sihat.

Masalah yang biasa ialah kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.

Pada sesetengah ibu, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin. Tetapi ramai juga terus mengalami jeragat secara menerus.

3. Rawatan Hormon


Kajian menunjukkan ramai wanita yang menjalani rawatan hormon (pil) banyak mengalami masalah jeragat.

Punca jeragat ini menyebabkan hormon menjadi tidak stabil. Ramai pelanggan saya berkata jeragat tumbuh selepas mereka ambil perancang kehamilan.

4. Ubat- ubatan


Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ atau kesan sampingan pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar.

5. Wangian


Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindak balas ‘phototoxic‘ juga adalah diantara punca terjadinya jeragat. Jadi bagi yang menggunakan kosmetik pastikan check pada label produk dahulu sebelum. Elakkan produk yang mengandungi parfum.


6. Kurang nutrient

Pemakanan tidak seimbang salah satu penyebab kekurangan nutrient dalam badan. Senang kata kulit kekurangna kolagen yang membantu melindungi dan memperbaiki sel kulit.

Ini kerana semakin berusia seseorang, kadar kolagen dalam kulit akan mula berkurangan. Sebab itulah sangat penting pastikan kita makan makanan yang seimbang.

Bukan sahaja untuk kesihatan malah untuk kecantikan kulit uolls sendiri juga.

Salah satu cara untuk elakkan masalah jeragat ini berlaku, uolls kenalah pastikan memakai sunblock setiap hari sebelum keluar rumah mahupun duduk dirumah sekali pun.



Nak cari sunblock terbaik boleh pilih Age Defense Moisturizer-SPF 50 dari YOUTH Skincare.

SIAPA PERLUKAN MOISTURIZER?

  • Kulit kering kusam
  • Terdedah cahaya matahari
  • Yang tak guna skin care full, gunalah mosturizer saja. Supaya kulit tak terlalu perit dgn UVA dan UVB.
  • utk muka yg sudah ada tompok hitam jeragat sikit sikit. Takut jd makin banyak
FUNGSI MOISTURIZER YOUTH

✅ Bertindak 3 cara (Moisturizer-sun block dan primer) bagus untuk mekap nampak licin dan glowing.

✅ Ada spf 50 dengan broad spectrum sunscreen untuk menapis sinar UVA dan UVB

KELEBIHAN MOSTURIZER SPF 50 YOUTH

  • Broad spectrum sunscreen
  • Organik
  • Diuji klinikal
  • 8 tahun kajian
  • 100% vegan
  • Mosturizer ada polifenol dari muscadine grape yg memang power utk nutrisi kulit.
  • Ada vital repair complex
  • Ada spf 50
Nak dapatkan Age Defense Moisturizer-SPF 50 dari YOUTH Skincare boleh wasap ida ye.







Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


No comments:

Post a Comment