GENTING STRAWBERRY LEISURE FARMS

9:41:00 AM

Assalammualaikum...

Cerita pada entry lepas, Ida percuti short vacation di Genting Highlands. Balik dari sana Ida singgah di Genting Strawberry Leisure Farms. Kat sana ada jugak Mini Cameron tapi Ida just singga untuk beli pokok kaktus je. Kalau nak ke Cameron Highlands lagi jauh perjalanan kan. Tak boleh jadi short vacation tu.hehehe



Genting Strawberry Leisure Farms ni terletak di Bandar Gohtong Jaya. Kalau uolls tak nak check in di hotel kat atas sana seperti First World atau Awana boleh check in dekat bandar ni. Area Strawberry Leisure Farm ni pun ada hotel-hotel murah.


Tiket masuk ke sini tak silap Ida RM15 dewasa RM10 kanak-kanak. Harga dah naik berbanding dulu kalau Ida baca review dari blog lain. 


Mulanya masuk nampak macam kecil je, tapi bila dah pusing..wah besar jugak sebenarnya. Bukan la seperti Cameron Highlands yang tempatnya semua besar seperti ladang strawberry, bunga-bunga semua, madu pun ada. Tapi kat sini macam semua tu diletakkan pada satu tempat.









nak jugak selfie




Di sini uolls boleh la rasai jugak kutip buah strawberry sendiri. RM8 untuk 100 gram. Boleh la bagi anak-anak rasai pengalaman. Tak nak kutip banyak-banyak pun takpe. Nanti di kaunter dah ada strawberry yang baru diorang kutip. Jem strawberry, goodies semua ada.




Nak bergambar kat sana pun agak cantik jugak. Terpegun dengan keindahan bunga-bunga kat sana. Cantik sangat kalau bergambar. Ada jugak bunga-bunga yang baru nak mekar. 




Aqil tak cukup tinggi nak bergambar. Nampak separuh muka je.hehehe


Bawah ni ada video pendek pemandangan kat sana


Siapa yang ke Genting Highlands boleh la singgah sini sebentar untuk rasai pengalaman. 

Genting Strawberry Leisure Farms

No. 1, Lot 3707, Jalan Jati 2, Bandar Gohtong Jaya,, Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang, Malaysia.

Operation Hours: 9AM– 6:30PM

Contact Number : +60 3-6100 1152

You Might Also Like

36 penggomen

  1. Lama tak ke Genting. Memang best kalau dapat singgah sana dan petik strawberry sendiri. Dapat pula makan fresh-fresh gitew lagi best.

    ReplyDelete
  2. Lamanya Rawlins tak menghirup angin Genting nie. Teringin nak pergi tapi apakan daya, tak sampai-sampai gak sebab busy hehe

    ReplyDelete
  3. selalu lalu sini tapi belum tergerak hati nak singgah Genting Strawberry farmn ni. lepas tengok harga yang berbaloi untuk tiket ni, tak sabar nak pergi sana

    ReplyDelete
  4. Dah lama sangat tak naik Cameroon mahupun Genting. Teringin pulak nak lepak atas gunung yang sejuk ni. Memang sesuai sangat nak release tekanan dan hirup udara segar.

    ReplyDelete
  5. Menarik jugak sini . Hajat memang nak nak CH tapi time sekarang nis sure jammed kan. Kat sini nampak tak sesak sangat

    ReplyDelete
  6. Selalu aja tengok orang lain kesini , amik gambor ngan stroberi cam jeles , tak jugak sampai ke sini huhu. Teringin sangat nak bergambar ngan pokok stoberi ni

    ReplyDelete
  7. best yer g sini, dah lama tak naik genting ni. deko dah macam g cameron highland kan..tak pyh drive jauh2 g cameron, bawa anak2 ke sini pun okay dah

    ReplyDelete
  8. wow bestnya tempat-tempat sejuk macam ni, segar dan rasa macam ala-ala kat overseas pun ado..haha

    ReplyDelete
  9. memang dah beberapa kali datang sini, memang best sebab time musim strawberi banyak, memang seronok dok petik dan makan fresh. berjalan jauh pun tak berpeluh ketiak haha

    ReplyDelete
  10. haritu pergi Genting tak perasan kewujudan tempat ni. Pasni boleh masuk sini!

    ReplyDelete
  11. Cantiknya pemandangan.. nampak segar semua tanaman terutamanya bunga-bunga tu.. pasti anak-anak seronok bercuti

    ReplyDelete
  12. lama tak turun cameron..rindu pulak...teringin nak makan trawberi kat situ hehehehe..mesti best tengok daun teh dekat kaki bukit..iskhh rindunyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini ala2 cameron..kalau cameron dptlah tengok ladang teh

      Delete
  13. menarik perkongsian ni, nampaknya lepas ni Mat Drat kena bawak anak anak ke sini juga. tq for sharing

    ReplyDelete
  14. IONQQ**COM
    agen terbesar dan terpercaya di indonesia
    segera daftar dan bergabung bersama kami.
    Whatshapp : +85515373217

    ReplyDelete
  15. Seronoknya dapat peting strawberry hehehe kita juga mengidam nak petik sendiri selalu lalu jer tak singgah pun lagi hehehe tak apa nanti kita singgah menarik....

    ReplyDelete
  16. Huishhh dah lama jugak lah kita sekeluarga tak pergi naik Genting sana tu. Best pulak bila dapat angin dingin-dingin sejuk lagi pulak petik buah strawberi yang fresh dipetik.

    ReplyDelete
  17. Tak pernah lagi ke genting strawberry park ni. Macam cameron highlands. Tak tau pon genting ada park macam ni juga

    ReplyDelete