16 SUPER HEALTHY SPICES

Assalammualaikum...


16 SUPER HEALTHY SPICES



1. OREGANOhelps soothe stomach and muscles

2. MINTcan ease hiccups

3. GINGERanti nausea remedy

4. GARLICnatural antiseptic

5. FENUGREEKhelps flush out harmful toxins

6. FENNEL can reduce bad breath and body odor

7. CLOVE anti microbial

8. SAGE antiseptic and antibiotic

9. THYME relaxes respiratory muscles

10. TURMERIC anti cancer

11. BASIL can relieve gas and soothe stomach upsets

12. BLACK PEPPER help relieve indigestion

13. CAYENNE can stop a heart attack

14. CINNAMON helps lower blood pressure

15. DILL treat heartburn, colic and gas

16. ROSEMARY antioxidant

REVIEW: DOVE SERUM CONDITIONER HAIR FALL RESCUE

Assalammualaikum...

Dah lama sebenarnya Ida tak review produk ni. Maklumlah blogger biasa-biasa je, bukan sepenuh masa pun. Selalunya Ida banyak dapat produk percuma dari online. Kadang kala ada page akan keluarkan sample dan Ida just mohon je. Memang banyak jugak lah sample yang Ida dapat sebenarnya.

Dalam beberapa minggu lepas Ida ada mohon sample produk ni dan syaratnya Ida kena buat sedikit review dengan gambar serta video. Produk yang Ida terima ialah DOVE serum conditioner hair fall rescue.

DOVE SERUM CONDITIONER HAIR FALL RESCUE



Bab keguguran rambut ni sebenarnya memang agak sebati dengan orang perempuan ni. Dalam kajian juga mengatakan purata keguguran rambut lebih kurang 100 helai setiap hari. Jadi masalah ni memang normal tapi tak normalnya ia sebenarnya boleh menganggu emosi kita tau!

Jom kita baca sedikit pasal produk ni okay!

Dirumuskan dengan Serum Capusles seperti Kelapa, Almond, Argan, Minyak Benih Bunga Matahari, dan Vitamin E yang sangat menyihatkan untuk membaiki rambut yang rosak dari dalam


Dove Hair Fall Rescue + 1 Minute Serum Conditioner menguatkan & mengguatkan rambut yang lemah. Mengurangkan keguguran rambut dan menjadikan rambut lebih kuat, lebih tahan lama dalam hanya 1 minit.

Cara menggunakannya:



Cara ia memang mudah sangat selepas uolls shampoo tu ambil sedikit serum ni sapukan rata pada rambut. Biarkan selama 1 minit dan terus bilas.

Ingredients

Water, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Behentrimonium Chloride, Dipropylene Glycol, Glycerin, Perfume, Gluconolactone, Trehalose, Lysine HCl, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate, Sodium Sulfate, Argania Spinosa Kernel Oil, Mineral Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Yeast, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Amodimethicone, Disodium EDTA, PEG-7 Propylheptyl Ether, Phenoxyethanol, Cetrimonium Chloride, Cyclotetrasiloxane, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylarachidic Acid, Methylisothiazolinone, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Acetic Acid, Potassium Sorbate

Review:


Bagi Ida sangat best gunakan DOVE ni sebab baunya memang wangi dan rambut jadi sangat lembut. Keguguran rambut juga sangat kurang dari sebelum ni selepas Ida gunakan. Jadi memang rekemen kepada mereka yang alami masalah rambut gugur ni.


Bagi yang nak cuba dapatkan sample ni boleh visit this website https://www.tryandreview.com/my

Watch it on my Youtube. Jangan lupa subscribed sekali ye. TQ



HEALTH QUOTES 14#

Assalammualaikum...




Exercise to be fit not skinny

Eat to nourish your body

And always

Ignore the haters, doubters and unhealthy example that were once feeding you

You worth more than you realise

RESEPI AYAM BUTTERMILK YANG MUDAH

Assalammualaikum..

Hari ini Ida nak share dengan uolls Resepi Ayam Buttermilk ni. Sebelum ni asyik tengok orang lain je masak, so kali ni saje nak cuba plak macam rasanya. Ida dah cuba beberapa hari lepas tapi baru sekarang nak kongsikan dengan uolls. So catch it up!

RESEPI AYAM BUTTERMILK YANG MUDAH




Bahan-bahan:

- ayam yang telah digoreng ( nak mudah guna tepung segera Bestari campur dengan sedikit serbuk kari )

- 1/2 tin susu cair ( ikut pada kuantiti ayam yang uolls nak masak )

- bawang merah

- bawang putih

- cili padi

- daun kari

- mentega

- sedikit garam

Cara-caranya:

1. Mula-mula korang panaskan la kuali tu dan masukkan mentega. Tumis bawang putih, bawang merah, cili padi dan daun kari sehingga naik bau.

2. Masukkan susu cair dan sedikit garam. Biar sampai nampak pekat sedikit kuahnya.

3. Masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan biarkan sebati sekejap.

4. Dan siap angkat untuk dihidangkan. Makan dengan nasi panas memang terbaik.

So SELAMAT MENCUBA!

SIAPA PERLUKAN OMEGA 3?

Assalammualaikum...

Ramai yang tertanya-tanya siapa sebenarnya yang perlukan omega 3 ni? Tak cukup ke sekadar makan ikan? Atau sayur-sayuran.



Sebenarnya omega 3 ni memang boleh je nak dapat dari ikan mahupun sayur-sayuran yang ada di kedai tetapi cuba kira berapa ramai yang sebenarnya ambil omega 3 yang secukupnya dalam diet seharian? Setiap hari makan ikan ke? Setiap hari makan sayur ke? Mesti jarang kan..melainkan memang seseorang tu jenis memang jaga bab pemakanan ni. Sebab itu lah terciptanya supplement ni.

Omega Guard - The Guardian Of All Family


Ramai tahu kebaikan Omega Guard tapi tak rasa nak amalkan sebab tak rasa memerlukannya.

Mari saya ceritakan, bagaimana Omega 3 ini bantu jadi "Guard" Dalam sesebuah keluarga.

1. Omega Guard Untuk Emak - Omega 3 sangat bagus untuk mengurangkan kolesterol dalam darah. Ia akan pecahkan lemak dalam darah.

Kesian mak kita yang bergantung pada ubat kolestrol tu.

Seeloknya, ubat makan, omega 3 pun ambil sama.

2. Omega Guard Untuk Ayah - Ayah yang selalu kena gout/sendi elok amalkan Omega 3 ni. Ia bantu kurangkan keradangan.

Kesian ayah kita tu, nak jalan pun payah bila kena gout atau sakit sendi.

Amalkan omega untuk bantu kurangkan sakit gout tu.

3. Omega Guard Untuk Anak - omega 3 bantu anak fokus dalam pelajaran.

Kalau anak tak fokus belajar, jangan marah. Kesian kat anak.

Kita sebagai ibu bapa cuba tambah nutrisi yang bantu anak supaya dapat fokus.

Omega 3 terbukti dapat meningkatkan fokus anak ketika belajar dan tahukah anda, anak lelaki memerlukan omega 3 yang lebih dari anak perempuan.

Take note on that.

4. Omega Guard Untuk Diri Sendiri -  untuk ibu ibu yang tengah hamil, menyusu or nak kuruskan badan selepas hamil atau nak stabilkan hormon, elok sangat amalkan omega 3. Anak yang dikandung dan yang tengah menyusu pun dapat khasiat omega ni.

Kalau plan nak mengandung pun boleh ambil sebab ia bantu stabilkan hormon juga.

5. Omega Guard Untuk Suami - Omega 3 dapat membantu kestabilan hormon lelaki dan bantu bakar lemak kerana omega 3 bantu meningkat paras hormon adiponektin yang bantu bakar lemak dari disimpan dalam badan.

Jangan complain perut suami boroi. Kang tak pasal pasal tak dapat duit elaun bulanan.

Best tak?

Omega 3 bukan sebarangan nutrisi.

Semua orang perlukan dia.

Omega Guard Boleh Jadi Penjaga Keluarga kita.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya