Pages

SET SHAKLEE BABY YANG SELAMAT, NATURAL DAN ORGANIK

by - 6:22:00 PM

Assalammualaikum...

Bulan lepas ada Ida kongsikan dalam media sosial Facebook yang Shaklee akan masukkan produk bayi yang baru ke Malaysia. Sebenarnya Set Shaklee Baby ni dah ada di pasaran pada tahun 2009 tapi baru tahun 2017 ni dibawa masuk ke Malaysia. Jadi kalau di oversea diorang dah guna produk bayi ni.




Produk untuk bayi ni selalunya mak-mak la yang amat titikberatkan pasalnya. Sama ada ia selamat untuk bayi, bebas bahan kimia, mestilah organik dan sebagainya. Bukan mudah tau nak cari produk bayi yang betul-betul 100% organik di pasaran sekarang. Kebanyakkannya yang Ida search tetap ada bahan kimia seperti SLS (sodium lauryl sulfate), paraben dan sebagainya. Sebab itu la penting bagi ibu bapa membaca label produk sebelum membelinya. 

Apa yang istimewanya Set Shaklee Baby ni?



  • 100% semulajadi
  • 73% bahan organik
  • Telah diuji oleh pakar kanak-kanak
  • Telah diuji secara klinikal
  • Tanpa iritasi, formula tidak memedihkan mata
  • Diuji sensitiviti
  • pH yang seimbang
  • Hypoallergenic
  • Tanpa parabens atau SLS (sodium lauryl sulfate)
  • Tanpa 1,4-dioxane or formaldehyde
  • Tanpa pewarna tiruan
  • Tanpa bahan wangian tambahan

Lagipun produk Set Shaklee Baby ni telah diuji dan diluluskan oleh pakar kanak-kanak atau pediatricians. Jadi korang dah tak perlu ragu-ragu lagi untuk membelinya untuk bayi korang. Dan paling penting ia sangat sesuai untuk semua golongan dari bayi hinggan orang dewasa dan yang ada masalah kulit seperti ekzema dan psoriasis.

Jadi jom Ida kongsikan setiap item dalam Set Shaklee Baby ni. Dalam Set Shaklee Baby ni ada 3 item iaitu Gentle Wash, Massage Oil, Soothing Lotion

Set Shaklee Baby

1. Gentle Wash



Gentle Wash ni diperbuat dengan 76% bahan organik, termasuk lavender dan chamomile dengan pH seimbang dan telah diuji sensitivitinya. Produk jagaan bayi mungkin biasanya ada mengandungi 1,4-dioxance tetapi tidak dalam semua produk Shaklee Baby. Shaklee hanya menggunakan bahan yang selamat dan suci untuk bayi. Jadi ia sangat selamat digunakan.

2. Soothing Lotion


Soothing lotion digunakan untuk bayi bagi mengatasi masalah kulit kering. Ia diperbuat daripada minyak biji bunga matahari organik dan mentega shea yang berfungsi melembapkan dan lavender organik serta chamomile yang bertindak sebagai melegakan kulit. 



3. Massage oil


Massage Oil ni meruapakan campuran organik yang sangat lembut dan sangat sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa atau pelembab selepas mandi. Dengan minyak bunga matahari organik, lavender, dan chamomile  yang bertindak untuk melembapkan dan melegakan kulit bayi. 

Lihat video ini dulu sebentar


Jadi bagi ibu bapa yang mencari produk bayi yang 100% organik, boleh la cuba Set Shaklee Baby. Sangat menyegarkan dan sangat selamat untuk semua peringkat umur.


Klik di sini untuk pembelian segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp : www.wasap.my/0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You May Also Like

1 comments

  1. Shaklee dah ada produk untuk baby. Bagus tu kak Nurul . Hihi. :D

    ReplyDelete

Sponsor