SK-II PITERA ESSENCE SET REVIEW

4:33:00 PM

Assalammualaikum..

Produk kulit ni sangat digilai kebanyakkan di kalangan wanita. Siapa yang tak suka nampak cantik, kulit bersih tanpa cela, tanpa jerawat yang timbul. Bak kata banyak mana produk kulit yang keluar memang akan menjadi sasaran kaum wanita ni


Siapa tak pernah dengar produk kulit SK-II. Produk dari Jepun yang dah lama dalam pasaran dan ramai pengguna yang sangat berpuas hati dengannya. Di tambah pula dengan tema warna merah die ni jadi mengancam..auw..

Kali ni Ida nak review skit psal produk dari SK-II ni iaitu Pitera Essence Set dan Sign Eye Mask.



Kalau cakap pasal Pitera ni, ia adalah dari air kanji atau orang jepun panggil Sake. Kalau kita tahu air kanji memang bagus untuk kesihatan mahupun untuk kecantikan kulit. Sebab itu la Jepun menghasilkan produk ni berasaskan air kanji ni. Tambah ia dalam bentuk cecair so ia mudah diserap ke dalam kulit.

Ni sedikit ulasan pasal Pitera ni dari SK-II

Research of SK-II Pitera™ began in 1970. SK-II began at a sake brewery in Japan. Scientists noticed the elderly workers had wrinkled faces but extraordinarily soft and youthful-looking hands Observation of the soft and youthful hands of sake brewers inspired the research into the yeast fermentation process. From there, a rigorous search of over 350 strains of yeast was conducted before researchers discovered the unique yeast strain from which Pitera™ is naturally derived.SK-II Pitera™ contains components of Natural Moisturizing Factors (NMF) that occur naturally in the skin. Pitera™ also has other ingredients such as polysaccharies and proteins the improve the skin functions.The combination of Pitera™'s delicate balance of Vitamins, Amino Acids, Minerals and Organic Acids, and the Natural Moisturizing Factors it contains, gives it its unique ability to adapt to the skin, yielding multiple skin benefits to bring skin back to harmony.(Source: SK-II)

Pitera Essence Set


Dalam set ni mengandungi 3 barang iaitu Facial treatment clear lotion (30ml) , Facial treatment essence (75ml) dan facial treatment mask (1 pcs).


Facial Treatment Essence:

Galactomyces Ferment Filtrate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Water, Sodium Benzoate, Methylparaben, Sorbic Acid.



Facial Treatment Clear Lotion:

Water, Saccharomycopsis Ferment Filtrate*, Butylene Glycol, Polysorbate 20, Glycerin, Sodium Hyaluronate, PEG-150, Cellulose Gum, Disodium EDTA, Citric Acid, Salicylic Acid, Lactic Acid, Malic Acid, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Methylparaben.



Facial Treatment Mask:

Water, Saccharomycopsis Ferment Filtrate*, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Sodium Salicylate, Methylparaben, Disodium EDTA.

Bagaimana nak menggunakannya?

1. Selepas bersihkan muka, ambil sedikit Facial Treatment clear lotion dalam 3 cm menggunakan cotton pad dan ratakan pada kulit di bahagian t-zone dan bahagian bawah dagu serta bahagian leher.

2. Dah siap toner kan mukan guna clear lotion tadi, sapukan pula Facial treatment essence dalam amount lebih dari penutup tu sedikit dan sapukan pada muka menggunakan cotton pad juga. Jangan lupa sapukan sekali pada bahagian leher.

3. Dah siap. Manakala Facial treatment mask tu korang boleh pakai pada waktu malam dan dibiarkan selama 15 minit atau sehingga kering.



SK-II SIGNS EYE MASK


Kalau cakap psal eye mask ni mestilah untuk masalah bahagian mata terutamanya eye bag. Memang kadang nak cover dengan foundation mesti akan tebalkan bahagian tu. Jadi apa kata cuba pula dengan menggunakan eye mask dari SK-II ni.

Formulasinya ia daripada ultra cotton mask yang melembapkan dan dipertingkatkan pula dengan pitera serta cell treatment complex di mana mengandungi vitamin B3, E dan pro vitamin B5 yang dapat mengurangkan garis-garis halus di sekitar bahagian mata.

Dalam sekotak ni ada 14 pieces, jadi kalau korang pakai seminggu sekali atau selang sehari pun dah ok.

Kandungannya: 

Water, Saccharomycopsis Ferment Filtrate, Niacinamide, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Dimethicone, Panthenol, Acetyl Hexapeptide-3, Tripeptide-3, Tocopheryl Acetate, Chrysanthellum Indicum Extract, Glycine Max (Soybean) Symbiosome Extract, Lecithin, Xanthan Gum, Dimethiconol, Laureth-23, Laureth-4, Polysorbate 80, Caprylic/Capric Triglyceride, Disodium Phosphate, Sodium Phosphate, Sodium Salicylate, Ethylparaben, Methylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Disodium EDTA.

Bagaimana nak menggunakannya?

Lagi mau tanya, tepek jelah kat bahagian mata tu. hehehe. Buang bahagian plastik cover die tu lepas tu letak bahagian bawah mata dengan sekata. Biarkan selama 10 minit sehingga kering. Jangan basuh tau, biar je pelembap die masih ada kat muka. Tapi kalau Ida suka pakai sampai esok pagi.hehehe. So esok la baru basuh


Bagi mereka yang nak cari produk kulit yang mudah diserap, senang digunakan dan bagus untuk kulit boleh la cuba Pitera essence set dari SK-II ni.

Nak dapatkan produk SK-II kegemaran korang dengan mudah?

>>>>>>>Klik di sini<<<<<<

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)