SET PENJAGAAN MUKA YANG SELAMAT DARI BAHAN MERBAHAYA

Assalammualaikum...

Baru-baru ni ada beberapa produk penjagaan kulit yang disahkan telah mengandungi bahan kimia berbahaya seperti hidrokuinon dan merkuri. Tanpa sedar kan, produk yang keluar di kaca TV,radio, majalah pun berbahaya ini kan pula yang ntah dari mana kita guna.


Sebab itu la bab produk macam ni tak kisah la apa pun mesti kena berhati-hati dan banyakkan mengkaji. Bukan hanya sebab murah..sebab famous, artis pakai jadi kita pun terjebak. Lebih memudaratkan bila kita mendapat kesan sampingannya.

3 Kesan bahan kimia bahaya dalam produk kulit

Image result for KESAN SALAH PRODUK

1. Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan hydroquinone boleh menyebabkan kemerahan pada kulit yang disapu, ketidakselesaan, perubahan warna kulit yang tidak diingini, malah kulit menjadi hipersensitif. Kesan dari penggunaan hydroquinone boleh menghalang proses pigmentasi (depigmentasi) yang mengurangkan perlindungan kulit daripada pancaran sinar UV merbahaya dan boleh meningkatkan risiko kanser kulit.

2. Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan tretinoin biasanya dipromosikan untuk tujuan merawat masalah jerawat dan membantu mengurangkan kedutan. Penggunaan tretinoin tanpa pengawasan boleh menyebabkan bahagian kulit yang disapu menjadi kemerahan, tidak selesa, pedih, mengelupas dan hipersensitif kepada cahaya matahari.

3. Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan merkuri boleh memudaratkan kesihatan kerana merkuri yang terkandung dalam produk kosmetik boleh menyerap masuk ke dalam badan dan menyebabkan kerosakan pada buah pinggang dan sistem saraf. Ia juga boleh menganggu perkembangan otak kanak-kanak yang masih kecil atau yang belum dilahirkan.

sumber : https://kpkesihatan.com/…/kenyataan-akhbar-kpk-11-april-20…/



Kenapa Set Penjagaan Muka Nutriwhite?


1. Ia dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat

2. Nutriwhite dibangunkan gabungan campuran nutrient yang dipilih daripada 16 buah negara

3. Dicipta khas untuk Shaklee, dengan patent WhiteN-16

4.Formula botani diperkaya dengan Vitamin C aktif serta derivatif akar manis, yang diproses lebih dari satu langkah bagi menghasilkan kecerahan kulit, membantu melicinkan permukaan raut wajah agar lebih segar dan bersinar.

Bagaimana Nutriwhite Bertindak?


1. Mencegah - kesan-kesan memudaratkan daripada matahari dan alam persekitaran dengan melindungi kulit anda secara aktif daripada sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan serta merosakkan kulit

2. Mengurangkan - mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap

3. Menyekat - pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam

4. Mencerah - warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam, serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan

5. Memperbaharui- dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan, agar kulit cantik berseri.

Pendek kata, Set Penjagaan muka Nutriwhite ni berasaskan nutrien dengan PH yang seimbang. Diuji sendiri oleh Pakar Dermatologi dan terbukti secara klinikal.

Jadi tak perlu la risau kerana ia tidak mempunyai paraben, pewarna, natrium lauril sulfat atau lain-lain yang boleh membahayakan kulit atau beri kesan pada kulit dalam jangka masa yang panjang. 

Testimoni 1: Adik ni bila dah cuba memang bagus siap nak bagitahu kat semua orang jangan sebarangkan produk yang mengarut kat luar. Nanti merosakkan kulit sendiri je.



Testimoni 2: Akak ni telah mencuba Set Penjagaan Muka Nutriwhite. Dalam masa 3 hari guna, si suami dah mula memuji nampak lain. Semakin berseri. Isteri mana tak suka kan bila suami puji. 


Testimoni 3: Natural based product siapa yang tak suka.Tambah bila produk tu berkesan dan selamat digunakan. Kulit dah tak berminyak macam dulu, malah segala whitehead yang degil pun hilang.




Nak order segera ? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS