7 CARA KURANGKAN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN

7:53:00 PM

Assalammualaikum...

Sebenarnya selepas bersalin, ibu-ibu lebih mudah kurangkan berat badan dengan cepat. Ini kerana masa ni ibu-ibu masih dalam tempoh menyusukan anak. Tahu tak setiap kali penyusuan kita akan membakar 300 kalori. Bayangkan berapa kali kita susukan anak setiap hari.




Kalau ikut pada pengalaman Ida, jangan terlalu fokus nak kurangkan berat badan selepas bersalin tapi baik fokus untuk susukan anak dan jaga emosi diri. Sebab bila stress automatik berat badan kita akan lebih bertambah.

Walaupun memang banyak produk yang membantu mengurangkan berat badan tapi kita sebagai ibu yang menyusukan anak kena berhati-hati membeli supaya tidak menganggu penyusuan dan tidak memberi kesan kepada anak. Nanti bukan kita yang kurus,anak pula yang kurus.


Image result for kuruskan badan selepas bersalin


CARA KURANGKAN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN

1. Jaga emosi, jangan terlalu stress memikirkan tentang berat badan. Stay chill and calm. 

2. Jangan terburu-buru. Tak bagus harapkan untuk kurangkan berat badan sampai 4kg dalam seminggu tapi biarla slow and steady. Tak perlu sampai nak memudaratkan diri dan anak.

3. Jaga pemakanan juga penting. Makan sedikit dengan kerap. Tak kisah la walau makan 5 kali sehari tapi please jangan ikat perut. Jangan sampai taknak makan sebab itu langsung tak membantu tapi akan lebih menyebabkan berat badan bertambah dan risiko pada berat badan 'yoyo'.

4. Banyakkan minum air. Selalu ditegaskan walaupun untuk kesihatan, air sangat penting untuk badan kita mahupun untuk penyusuan.

5. Senaman ringan. Sebenarnya tak perlu la sampai nak ke gym bagai kalau takde masa. Boleh je buat senaman di rumah, contohnya berzumba atau senaman ringan. Tapi angkat anak pun senaman juga kan. Anak sampai 5kg mau tak sakit tangan mak..hehehe.

6. Tidur yang mencukupi pun penting walaupun bila cakap menyusukan anak ni memang tidur tak cukup. Jadi bila tidur tak cukup, badan mula rasa letih. Sebab itu la si ibu kena pandai cari masa untuk rehatkan badan tapi kalau pengalaman Ida time menyusukan anak je memang tertidur sekali dengan anak.hehehe

7. Pengambilan supplement. Pemilihan produk amatlah penting supaya tidak menganggu penyusuan kita.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.


Bagaimana Set Kurus Shaklee membantu?



ESP Shaklee - membantu untuk rasa lebih kenyang. Minum susu ESP Shaklee sebelum makan k..memang rasa kenyang so kalau nak hadap nasi lemak pun takde la sampai 2 pinggan kan? Lagi 1 ia membantu untuk elakkan otot korang jadi kendur semasa nak kurangkan berat badan ni

Lecithin - Makan sebelum makan tengahari dan makan malam. Ia membantu untuk MEMBAKAR LEMAK. Kandungan didalamnya membantu badan untuk memproses dan memetabolismekan lemak dengan lebih berkesan.

Alfalfa Complex - Alfalfa merupakan " Raja segala makanan". Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin. Senang cerita ni fungsinya sebagai detox untuk buang toksin dan cuci usus. 


Testimoni 1:  Si ibu ni telah menggunakan Set Berpantang Shaklee dan berpuas hati jadi ia teruskan pula dengan pengambilan Set Menyusu/kurus Shaklee. Terkejut dia sebab berat badan turun lebih dari berat badan sebelum mengandung malah susu badan pun meriah.



Testimoni 2: Akak ni pengguna tegar Shaklee dan telah menggunakan Set Kurus Shaklee. Dalam masa 4 bulan 10kg hilang malah kulit pun semakin cantik.



Testimoni 3:  Ibu ni baru lepas bersalin menggunakan Shaklee siap boleh pakai jeans lama balik. Dari berat 62kg boleh turun sampai 49 kg.Wow..betul-betul nampak slim.



Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)