5 TIPS NAK ATURKAN URUSAN HARIAN SUPAYA LEBIH LANCAR

Assalammualaikum...

" saya ada anak ramai, susah nak buat bisnes,susah nak buat apa-apa"

Jangan disebabkan anak-anak kita tak boleh nak buat semua ni..ingat apa yang kita ada semua pinjaman dari Allah..anak-anak pembawa rezeki, nape nk salahkan diorang yang kita tak boleh buat bisnes



apa tips untuk uruskan bisnes, anak-anak dan rumah...

1. Pastikan dah siap list kan apa yang nak kena buat. Bila kita dah tahu apa kena buat so memang akan ada masa nak buat benda yang lain

2. Dekatkan diri dengan Allah s.w.t... jIka kita luangkan masa dengan-Nya insyaallah Allah akan panjangkan masa kita supaya boleh buat perkara yang lain. Jangan asyik sebut takde masa

3. Rehat seketika.. Sesibuk mana pun kita pastikan ada juga waktu rehat walaupun sejam. Tidur sekejap untuk rehatkan otak dan badan,

4. Banyakkan minum air. Supaya dapat elak kita dari hidrasi, Pengsan kat umah takde siapa yang tahu.

5. Dahulukan benda yang penting. Kalau anak mintak nasi uruskan anak dulu. Anak nak susu, susukan dia. Yang mudahnya bisnes on9 ni masa tengah susukan anak pun boleh balas whatsapp customer


semoga membantu!

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS