APA YANG TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK?

3:56:00 PM

Assalammualaikum..

Bila anak-anak dah mula berumur 6 bulan ramai sebenarnya ibu-ibu yang masih tak tahu makanan apa yang terbaik untuk diorang. Risau kalau kembung perut atau sembelit. Sebab itu la kebanyakkan ibu akan try and error. Cuba dulu kalau tak sesuai jangan beri pada anak-anak.



Lagi satu kadang kala anak pula jenis susah nak makan. Pujuk macam mana pun masih taknak makan. Jadi ramai-ramai kanak-kanak yang hanya bergantung pada susu diorang sahaja. Perlu bimbang ke? Ye takut anak kekurangan nutrisi dalam badan. Bila kekurangan nutrisi, tumbesaran pun akan terjejas juga.


Pengalaman Ida, si abang memang susah nak makan sampai berumur 1 tahun. Itu pun kena buat keputusan beli Appeton lysine untuk tambah selera makan die tu kena paksa makan tapi masih tak berjaya. Makan tapi sedikit je. 


Alhamdulillah selepas penyusuan 2 tahun tu, Ida berikan Mealshakes kepada anak. Dan perubahan semakin baik. Selera makan semakin bertambah dan juga masalah sembelit memang jarang ada.

Mungkin juga sebab memang Ida dan latih die banyakkan minum air masak sejak kecil lagi. Botol air masak depan TV setiap hari mesti ada.

Dan kepada adiknya juga sekarang Ida berikan Mealshakes. Tapi adiknya tak cerewet sangat. Makan tak kisah pun tapi sejak berikan Mealshakes bertambah selera die. Ida pula jaid risau. Tapi tu la badan masih kecil juga...ikut genetik mummy die agaknya.hehehe

Jadi jika ditanya apa vitamin atau supplement yang terbaik untuk anak-anak?

Jawapan Ida..

MEALSHAKES SHAKLEE

Sebab apa?

Mudah disediakan. Hanya letak 1 sudu teh dalam susu diorang atau letakkan dalam makanan kegemaran seperti pancake. Dah tak perlu risau kalau anak jenis susah nak telan vitamin ni.


Dalam Mealshakes dah cukup semua zat dan nutrisi penting untuk tumbesaran diorang.

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya




You Might Also Like

1 comments

  1. Terima kasih di atas perkongsian puan.

    BENARKAH MUSLIMAH BERKACAMATA VINTAGE LEBIH ANGGUN?
    + Optom. berkonsepkan Kaca mata vintage, sesuai digayakan dengan tudung atau shawl.
    + Kalau tak percaya jemputlah ke www.optom.my.

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)