HEALING CRISIS SELEPAS MAKAN SHAKLEE? BAHAYA KE SHAKLEE NI?

9:30:00 PM

Assalamualaikum..

Sejak beberapa bulan ni Ida selalu dapat mesej dari bukan customer Ida sendiri tapi customer pengedar lain yang tanya kesan selepas pengambilan Shaklee. Ada yang rasa sakit kepala, pening dan sebagainya.



Soalan yang selalu Ida dapat..

" Kenapa makan Alfalfa jadi panas badan ni?"
" Memang kalau makan Shaklee jadi macam ni ke?"
" Rasa tak tahan sangat nak stop je..."


Tunggu dulu jangan cepat nak melatah...

Apa maksud healing crisis? Krisis penyembuhan kan. Korang tahu tak sebenarnya ni tandanya badan korang dah bertoleransi atau senang kata bertindakbalas dengan supplement yang korang makan tu. 


Bahaya ke?

Tidak bahaya tapi sesiapa yang tak tahan memang akan stop dan akan salahkan produk Shaklee pula sebab takde kesan. Kesan dah ada tapi korang yang taknak sabar..


Kita setiap hari, bertahun-tahun macam-macam makan, macam-macam persekitaran udara kita sedut tapi nak tahan healing crisis selalunya dalam 1 minggu pun tak boleh tahan.

Tanda-tanda healing crisis

- naik jerawat
- sakit kepala
- demam
- muntah
- cirit-birit
- gatal-gatal kulit
- penat dan mengantuk
- berpeluh
dan banyak lagi


Apa yang perlu korang buat?

Siapa yang pernah beli supplement Shaklee mesti setiap pengedar akan tegaskan pastikan minum banyak air. Tapi bila tanya minum banyak mana? Rasanya dalam 6 gelas sehari. Aduh...tu tak cukup yunk..Ni Mummy Ida nak marah ni..Cer tengok carta bawah, 6 gelas budak 1-2 tahun tau kena minum. Umur kita berapa tahun?


1 liter air= 25kg

so kalau korang 50 kg kena la minum 2 liter air kan? Tapi Ida lebih galakkan untuk minum lebih dari biasa sebabnya sekarang ni musim panas..kering tekak tu..badan pun habis berpeluh, air dalam badan pun kering. Kalau minum pun cukup-cukup syarat je..mana la tak sakit kepala dan pening. Betul tak? Tips nak minum air banyak, senang je. Bawala botol air ke mana-mana korang pergi tapi janganla plak sampai dalam toilet kan. Dah habis topup...


Ida dulu ada customer yang ambil Alfalfa dan alami healing crisis yang teruk juga. Demam, sakit kepala,pening. Jadi apa yang Ida suruh die buat?

Minta die kurangkan dos dan banyakkan minum air. Alhamdullilah berkat kesabaran die healing crisis dah takde. Sekarang bila tambah dos semula seperti biasa dah takde rasa-rasa demam lagi. Badan pun semakin sihat dan bertenaga.

Jadi nasihat Ida siapa yang mengalami healing crisis selepas pengambilan Shaklee ni.

- banyakkan minum air dari biasa
- boleh kurangkan dos
- terus pengambilan setiap hari
- berehat dan jangan stress
- banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran

Insyaallah moga akan lebih baik nanti


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


You Might Also Like

2 comments

  1. memang ada supplement begitu.. tindak balas negetif dari badan.. biasanya tak lama.. dua tiga hari camtu ja..

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)