5 TIPS PANTAS LUKA CEASER CEPAT SEMBUH,SI MAK MAKIN BERTENAGA

Assalammualaikum...

Alhamdullilah ramai ibu-ibu bulan ni yang sudah selamat melahirkan anak. Dan tak semua orang berpeluang untuk lahirkan anak secara normal. Ada yang terpaksa melahirkan anak secara ceaser kerana masalah-masalah tertentu.




Proses melahirkan anak secara ceaser memang mudah sebab takkan rasa sakit tapi mengambil masa atau cara berpantang yang lebih dari orang yang beranak normal.

5 TIPS PANTAS LUKA CEASER CEPAT SEMBUH

1. Jaga kebersihan

Nama pun luka jadi mestilah sentiasa pastikan luka tu bersih dari sebarang bakteria dan kuman. Bukan apa takut luka tu akan jadi lebih teruk.Pastikan ubat luka yang diberi sentiasa digunakan sampai habis.

2. Bersihkan sentiasa dengan air suam

Sebelum letak ubat luka tu pastikan bersihkan dengan air suam. Ini supaya luka tu akan lebih bersih dan ubat luka dapat menyerap dengan baik. Malah air suam juga membantu luka supaya cepat kering.

3. Pakaian yang betul

Pastikan pakaian masa pantang tu jangan terlalu ketat. Tambah kalau luka ceaser ni.Pakai pakaina yang longgar dan tidak terlalu panas.

4. Senaman yang ringan

Aik takkan la berpantang nak kena bersenam juga. Bukan maksud Ida berpantang pun bukan sampai tak bangun buat apa-apa. Sekali sekala berjalan-jalan supaya otot tu bergerak tapi perlahan-lahan la.Jangan ganas sangat. Ini kerana pergerakan yang kerap membantu supaya luka lebih cepat sembuh dan aliran darah akan lebih lancar.

5. Pengambilan ubat atau makanan tambahan



Ini kisah akak yang bersalin secara ceaser buat kali kedua untuk anak yang kedua.Kita ni kalau beranak normal pun jalan mesti berhati-hati apatah lagi orang yang ceaser. Kawasan yang sentiasa akan bergerak tu di bahagian perut. Nak bangun nak duduk semua kena jaga dengan baik.

Sebelum ni luka akak ni masih belum kering walaupun seudah 40 hari. Dengan nasihat dari adiknya yang juga pengedar Shaklee die tambah dos Vivix Shaklee dan Zinc Complex, dan alhamdullilah dalam masa tak sampai 1 minggu pun.Luka ceaser akak ni dah kering. Yang paling menarik bila badan akak ni semakin sihat dan bertenaga.

Nak Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar? from iReach HD on Vimeo.




Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.

* bagi yang nak dapatkan set dengan Zinc Complex diminta untuk hubungi Ida untuk sahkan stok


Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

1 comment:

Followers

social network

APDM SAPS