5 TIPS HILANGKAN KEDUTAN SECARA SEMULAJADI

2:56:00 PM

Assalammualaikum...


Semakin meningkat usia semakin banyak kolagen dalam badan kita akan hilang. Dan mula la berlaku perubahan kulit iaitu masalah kedutan. Terpaksa la setiap hari kena cover dengan makeup tebal. Malu kalau kawan sepejabat tegur.



Biasa la kalau dah semakin berusia mula la ada kedutan sana sini. Tapi ada juga kedutan tu tak jelas kelihatan tapi sebaiknya kan lebih bagus kalau kita cegah lebih awal. Ini nak kongsikan 5 tips hilangkan kedutan secara semulajadi.



5 TIPS HILANGKAN KEDUTAN

1. Putih telur



Kalau korang google pun tips hilangkan kedutan memang akan keluar dengan menggunakan putih telur. Pecahkan telur dan ambil telur putih letakkan dalam mangkuk. Urut pada kulit dalam keadaan duduk dan biarkan selama 15 minit. Selepas itu bilas muka dengan air suam. 

2. Minyak zaitun




Minyak zaitun ni membantu kulit kekal lembut dan lembap.Letakkan beberapa titik pada tapak tangan dan urut sebelum tidur dan lap sahaja dengan tuala. Paling best kalau biarkan je semalaman. Esok pagi baru cuci muka. Mesti korang akan terasa kelainannya.

3. Urut




Setiap hari gunakan losyen kegemaran korang dan urut la seluruh badan dan muka. Urut la dengan perlahan terutamanya kawasan seperti leher, bawah mata dan dahi yang memang jelas kelihatan kalau ada kedutan.

4. Buah-buahan dan sayur-sayuran




Buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang penuh dengan vitamin A dan D akan membantu untuk kulit nampak lebih cantik. Boleh juga dibuat jus buah-buahan dan ayur-sayuran. Banyakkan buah-buahan yang tinggi antioksida seperti strawberry, blueberry dan banyak lagi. 

5. Jus lemon




Buah lemon juga bagus untuk hilangkan kedutan. Potong buah dan urut pada kulit yang kelihatan ada kedutan. Keasidan lemon membantu kulit kelihatan lebih cerah di samping mengurangkan kedutan. 





Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

2 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)