MINI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

Assalammualaikum...

Semalam seharian Ida ada kat Kuantan. Disebabkan Asyraf nak sangat ke zoo. En suami pun bawalah ke Mini Zoo Teruntum Kuantan Pahang. Berdekatan jalan menghala ke Cherating bersebelahan dengan Kelab Golf Kuantan..


Bila cakap je nak g zoo. Asyraf terus cakap "betul ke nak g zoo ni?". Sampai sana je suka sangat die. Nampak kan betapa die suka sangat nak g zoo.













Tapi bagi Ida mini zoo ni tak best sangat maybe sebab bawah  Majli Perbandaran so binatang die skit je. Gajah pun xde. Kesian juga sebab Asyraf tanya mana gajah,zebra..takpelah lain kali kite g zoo besar plak ye...

Bila tanya die seronok tak g zoo. Die cakap "seronok sangat". Excited benar anak ambe ni tengok binatang. Dan of couse dari situ die akan belajar tentang binatang dan menyebutnya.


Selepas itu kami ke Kuantan Parade. Saja jalan-jalan. Masuk The Store en suami beli luggage bag senang nak berjalan nanti ada beg besar.

Balik dari Kuatan kitorang singgah makan dulu dekat kedai berhampiran rumah. Dalam magrib masa tu baru balik sebab Aqil pun dah mula mengamuk mengantok. Terpaksa la Ida ndan suami makan cepat-cepat.huhuh

5 comments:

  1. hehehe takpe.. jalan mini zoo dlu..
    kasi exposure.. nanti2 p cari gajah pulak =D

    ReplyDelete
  2. seronoklah anak2 pergi zoo....takpe nanti gi zoo Negara pulak..tengok lagi banyak haiwan2 kat sana =)

    ReplyDelete
  3. anak akak ni tak berapa minat pulak dengan zoo sebab dia lebih excited dengan serangga, bila bawak gi taman burung ke taman rama rama ker.. dia suka

    ReplyDelete
  4. Da namanya mini zoo, haiwan mini aje ada la kot :-)
    Gajah x mini hi hi...
    Anak2 aida da x suka gi zoo melaka. Tak best dah! Now tgh cari peluang gi zoo negara.

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS