UBAT SAKIT SENDI,KESIAN MAK AYAH SELALU KENA BERURUT SEHINGGAKAN TERPAKSA....

Assalammualaikum..

Bagi golongan yang berusia perkara normal bila badan-badan dan sendi mula berasa sakit. Tapi jangan kata golongan lain tak boleh dapat sakit sendi ni ye.Apakah ubat sakit sendi yang terbaik kita sebagai anak nak berikan kepada mereka?




Sakit sendi ini disebabkan oleh kerosakan terhadap sendi dan tulang.
Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan.

PUNCA SAKIT SENDI

1. Aktiviti berat seperti angkat kotak ke. Apa2 la yang menyebabkan otot akan terkoyak sedikit.
2. Obesiti
3. Kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki.
4. Kecederaan. Perkara ni biasanya berlaku bagi sesiapa yang pernah kemalangan atau terlalu kuat bersukan.
5. Sakit arthritis
6. Penyakit tulang seperti osteoporosis
7. Ketumbuhan
8. Jangkitan kuman
9. Penyakit kronik
10. Ubat-ubatan. Biasa la sebab ia akan efek pada mana-mana pun fungsi badan.


RAWATAN SAKIT SENDI

  • penggunaan splint untuk kecederaan ringan seperti terseliuh.
  • guna cold pack dengan meletakkan selama 30minit untuk hilangkan bengkak.
  • pergi berurut dengan tukang urut yang mahir. Jangan main redah je urut kalau tak pandai ye...
  • Penggunaan pek panas untuk ringankan ketegangan sendi
  • Ubat tahan sakit seperti paracetamol dan NSAIDS
  • Kurangkan berat badan. Nak dapatkan ebook percuma? Meh risik kat Ida ye..hehehhee
  • Pakaila kasut tumit rendah. Taknyah la nak style sangat kalau dah sakit sendi tu.
  • Elakkan dari stress...pergi la jerit kat mana2 bukit..huhuh
  • Rawatan khusus

Sebab apa Advanced Joint Health Tablet (AJHT) pilihan terbaik sebagai ubat sakit sendi?

1. Kandungan ekstrak Boswellia menyokong keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Senang citer sebagai anti-radang semulajadi.

2. Ekstrak jagung sebagai 'kusyen' membantu megekalkan tulang rawan. Dimana kandungannya ada 1 sumber yang pekat dengan glukosamina yang penting untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.

3. Zink,tembaga,mangan dan vitamin C penting untuk memelihara tisu penyambung yang sihat. Di mana kandungan nutrien didalamnya memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Nak lebih baik bagi yang sakit-sakit sendi ni sebab ada hubungkait juga dengan tulang. Boleh amik terus SET SENDI TULANG,klik di sini

Apa kata hadiahkan sebotol AJHT ni kepada mak ayah. Mana tahu diorang rasa lebih selesa nanti dan kurang sakit-sakit lagi.

Penghantaran akan dilakukan dengan segera kalau korang dah tak sanggup lagi tengok kesakitan mak ayah sebab sakit sendi ni. Jangan risau ubat sakit sendi ni akan sampai dalam masa 2-3hari waktu bekerja.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS