TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN,SUKA AKTIVITI LASAK TAPI TERPAKSA.....

2:56:00 PM

Assalammualaikum...

Kalau bercakap tentang tingkatkan stamina bersukan semestinya kebanyakkan ditujukan kepada kaum lelaki. Bukan bermakna kaum wanita tak bersukan tapi sebab keadaan atau status kita sebagai seorang isteri dan ibu kepada anak-anak membuatkan masa bersukan kita jadi terhad.



Stamina ni bermaksud kekuatan diri atau badan untuk melakukan sesuatu tanpa rasa penat atau "pancit". Ia mengambil masa yang lama untuk dibentuk dan masa yang singkat untuk hilang.

Dianggarkan 50% stamina seseorang akan hilang jika berhenti bersenam atau bersukan dalam masa 2 minggu. Antara sukan-sukan yang memerlukan stamina yang kuat seperti marathon.tinju,berenang,mendaki gunung dan banyak lagi.

CARA TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN

1. Makanan kekacang

Ia dapat meningkatkan stamina kerana kaya dengan zat besi. Di mana zat besi ini diperlukan untuk hasilkan sel darah merah yang membantu dalam pengangkutan oksigen ke otot-otot.

2. Lakukan High Intensity Internal Training (HIIT)

Ia merupakan senaman larian di mana korang mula-mula akan berjalan pantas untuk tempoh tertentu, kemudian berlari perlahan (jogging) untuk tempoh tertentu, kemudian berlari pecut sekuatnya untuk tempoh tertentu juga. 
Die macam rentak tempo ada turun naik gitu...hehheh

3. Target dan fokus


Sapa pernah tengok Running Man mesti kenal pemain bola Park Ji sung ni dikatakan beliau mempunyai daya stamina bersukan yang sangat tinggi


TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN DENGAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE



KENAPA?MENGAPA?BAGAIMANA?

Performance drink telah terbukti !!

(1) Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.

(2) Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium 

(3) Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

Perasan tak minuman isotonik yang selalu disediakan oleh pihak penganjur dalam mana-mana aktiviti sukan?

Tapi......

Performance drink ni BEBAS GAS DAN LESS SUGAR!!

Ia mempunyai jumlah kepekatan dalam darah kita so ia mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya korang akan

LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

Sedap rasa masam-masam gitu. Ni kalau nak bagi anak-anak bawa g sekolah pun boleh tau..takde diorang rasa letih dan engantik dalam kelas. Badan rasa cergas je mana tahu boleh tingkatkan fokus anak-anak dalam pembelajaran.



So bagi "para ibu-ibu,bapa-bapa siapa suka bersukan main beli ni..minum bersama anak-anak"..hahah...kan dah nyanyi. So lepas ni korang tak perlu risau lagi kalau terpaksa had kan aktiviti bersukan korang.

Penghantaran Ida akan lakukan dengan segera dan mengambil masa 2-3 hari untuk sampai kat korang.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)