CARA KAWAL BERAT BADAN SEMASA HAMIL, MALU BADAN NAMPAK BERISI SANGAT

Assalammualaikum..

Penambahan berat badan semasa mengandung memang perkara biasa. Tapi akan jadi luar biasa jika berlakunya berat badan yang berlebihan. Boleh memberi kesan kepada diri sendiri dan bayi. Kalau pergi checkup kat klinik, nurse mesti timbang berat dan akan rekod kan? Averange setiap bulan boleh naik tak lebih dari 1kg. Entry sebelum ni Ida ada kongsikan kesan berat berlebihan semasa mengandung. Tapi entry kali ni Ida nak bagithu cara kawal berat badan semasa hamil.

CARA KAWAL BERAT BADAN SEMASA HAMIL

Kebaikan ESP untuk Ibu Hamil

ESP bagus untuk kesihatan rahim dan tumbesaran bayi. Paling best, ia bagi rasa kenyang. Bila kurang lapar, kurang nafsu makan. Jadi dapatlah kita kawal berat badan semasa mengandung kan?

ESP adalah rendah lemak
Bebas kolestrol
Berperisa Vanilla

Lagi kebaikan ESP 

  • Membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Membantu menguatkan antibodi
  • Memberi ibu tenaga bagi mereka yang mengalami morning sickness yang teruk.
  • Mengandungi asid amino yang membantu membentuk otot dan organ bayi.
  • Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan membantu aliran darah ibu.
  • Kulit anak dan ibu lebih putih dan gebu.
  • Membantu mengawal diabetes semasa hamil (Indeks Glisemik rendah iaitu 39 sesuai untuk penghidap kencing manis)
  • Membantu kesihatan ibu di tahap optimum.
  • Membantu penyerapan Vitamin lain lebih baik
  • Membantu perkembangan fetus
  • Membantu mengawal berat badan semasa kehamilan dan selepas kehamilan
Kebaikan OmegaGuard Shaklee untuk ibu hamil

Omega guard bekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi dan EPA untuk kesihatan jantung ibu. Jadi tak lah mengah sangat nak berjalan dan panjat tangga. Tapi paling suka sebab Omega Guard ni sebenarnya membakar lemak dalam diam. Inilah cara paling selamat untuk ibu hamil kawal berat badan semasa mengandung

Lagi kebaikan Omega Guard :
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Membantu perkembangan memori janin
  • DHA yang terkandung dalam OmegaGuard Shaklee adalah sangat penting untuk perkembangan otak, sistem saraf dan retina mata janin
  • Kebaikan untuk ibu pula, membantu ibu untuk mengawal tahap kolestrol dalam badan ibu
  • OmegaGuard juga membantu si ibu untuk mengawal berat badan berlebihan secara semulajadi
  • Kelebihan untuk ibu-ibu mengamalkan Kebaikan OmegaGuard ini juga mendapat sistem imun tubuh bertambah baik, dan juga ibu-ibu sukar untuk dijangkiti penyakit, demam dan selsema.
Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

1 comment:

Followers

social network

APDM SAPS