TIPS PENJAGAAN KULIT BERJERAWAT

Assalammualaikum..

Bila kulit muka berjerawat memang kita akan cerewet bab kosmetik dan pemakanan. Ramai yang cakap, jangan makan kacang banyak2 nanti naik jerawat. Kalau diikutkan bukan sebab jenis kacang bukan bila makan kacang terus naik jerawat. Maybe kita alahan die jenis kacang tu or mungkin sebab masalah resdung. Kalau stress pun jerawat akan naikkan? Actually ia disebabkan hormon kita contoh masa kita datang bulan. So di sini Ida nak kongsikan sedikit tips penjagaan kulit berjerawat dari Ida.


TIPS PENJAGAAN KULIT BERJERAWAT

  • Mencuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari.
Selepas bangun tidur dan sebelum tidur.Pastikan muka yang ade makeup akan dicuci ye sebelum tidur.
  • Penggunaan jenis pencuci muka.
Seboleh-bolehnya gune yang jenis lembut. Ida just gune sabun beras je, sebab sebelum ni dh bermacam-macam pencuci Ida gune semuanya tak sesuai.
  • Pemilihan jenis scrub
Jangan menggunakan scrub yang jenis kasar. Gune yang jenis lembut je dan gunakan 2 kali seminggu. Ida gune St.Ives Timeless Skin ( apricot scrub ). Bagi Ida ok sebab memang scrub die tak kasar.




  • Picit jerawat
Sebenarnya ramai yang kata jangan picit jerawat tapi ntah la Ida ni memang jenis suka picit jerawat. Mak Ida pantang kalau nampak jerawat kat muka Ida mesti die akan picit. Kalau taknak picit takpe, tapi bila dah picit pastikan picit sampai habis. Bak kata mak Ida, biar sampai keluar darah. Tapi semenjak Ida amalkan makan Set D Kulit Shaklee, jerawat dan segan-segan nak naik.
  • Berhenti mengambil treatment jerawat
Dulu Ida ada amik ubat hospital untuk masalah jerawat Ida. Memang kulit Ida jadi licin tapi muka kena tahan pedih dulu. Bila dah tak sempat nak amik ubat kat hospital. Jerawat naik balik. Ida ada beli krim die kat Guardians/Watsons memang mahal la..tapi Ida dah tak gune sekarang sebab jerawat dah tak naik.



Okeh ni Set D kulit Shaklee yang Ida ceritakan tadi. Actually Set D Shaklee just 3 jenis je tapi Alfalfa Complex tu bagus utk sapa yang ade resdung. Resdung juga salah satu punca jerawat kan? Bagi yang berminat nak try set ni boleh contact Ida k..Jangan malu2, Ida bagi harga istimewa untuk korang.

Nak order segera? Sila klik




Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS