LIEBSTER AWARD TAGGED BY SWEET RED CHERRY

Assalammualaikum...

Kali ni Ida plak ditag oleh Sweet Red Cherry. Thank ye dear.Actually ni first time Ida ditag. Tapi xthu la kalau Ida pernah ditag tapi tak perasan. 


PERATURAN LIEBSTER AWARD:
  1. Namakan blogger yang telah mencalonkan anda dan letakkan link beliau dalam post anda.
  2. Letak gambar award tersebut dalam post ada
  3. Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  4. Nyatakan 11 perkara tentang diri anda.
  5. Senaraikan 5-11 blog yang lain dimana followersnya kurang dari 1000.
  6. Buat 11 soalan untuk ditanya kepada blogger tersebut
  7. Tuliskan peraturan liebster award dalam blog anda.
  8. Maklumkan kepada blogger tersebut.
11 soalan yang ditujukan untuk Ida jawab :

1. Apakah hobi anda pada masa lapang?
Hobi Ida masa lapang melayan anak2, tak kisah la mewarna ke membaca ke. Kalau tahap malas..tidur je.hehehe

2. Pertama sekali yang anda buat bila bangun pagi?
Bila bangun pagi Ida akan ambil tuala terus mandi dan tunaikan solat subuh.

3. Apakah breakfast kegemaran anda?
Senang dan simple roti banjo ( telur )

4. Bila kali terakhir anda bersenam?
Rasanya last Ida bersenam sebelum Ida mengandungkan Asyraf. Sekarang ni bersenam ringan2 je..angkat2 kaki.

5. Jika anda seorang jutawan, apa yang anda buat?
Banyak perkara Ida nak buat.
  • Hantar mak ayah ke tanah suci. 
  • Setiap bulan bagi zakat pada anak2 yatim.
  • Beli rumah semi-D ( okla tu ).
6. Anda punya BFF? Namakan.
Suami Muhamad Hatim dan anak2 Muhamad Asyraf Hafizi dan Muhamad Aqil Hafizi.

7. Kaler baju yang anda suka pakai?
Hitam, koko,maroon dan biru.

8. Apa yang anda paling tidak suka buat?
Bila cakap sekali tapi tak buat.

9. Kenapa anda berblog dan siapa teman rapat dalam dunia blogging ni?
Sebab Ida berblog adalah bisnes Shaklee dan mula jatuh cinta dgn dunia blogging dan teman rapat skrg ni, kak Suriya MajidZaza Zehra dan kak Akma Omar. ( tak la rapat sangat tetapi selalu juga msj dlm facebook, kak su tu leader Shaklee Ida ).

10. Apakah pendapat anda tentang blog saya dan apa yang anda suka baca?
Ida suka singgah blog Sweet Red Cherry sebab ada banyak resepi yang menarik.i loike..

11. Sila berikan ucapan anda buat saya..
Ida doakan semoga anda terus berjaya dan dimurahkan rezeki...happy2 selalu.


So ini senarai nama2 blogger yang Ida tag.


Ni 11 soalan-soalan dari Ida k...
  1. Apakah impian anda?
  2. Di mana tempat kelahiran anda?
  3. Apakah daya penarik diri anda?
  4. Tempat percutian yang teringin sangat nak pergi?
  5. Apa yang mesti ada dalam beg anda?
  6. Warna tema hari perkahwinan anda?
  7. Artis korea kegemaran anda?
  8. Jenama handphone yang anda pakai sekarang?
  9. Supplement yang korang makan untuk kesihatan/kecantikan diri?
  10. Apa yang anda lakukan sebelum tidur?
  11. Apa yang menarik tentang blog saya (MummySupplementShop) ?
okeh good luck

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS