REVIEW: MASK MUKA SELESA DAN CANTIK DARI VIRCAST MEDIC

8:51:00 AM

Assalammualaikum...

Zaman sekarang ni pemakaian mask atau topeng muka sangat la penting selepas berlakunya penyebaran wabak covid-19. Memang kita akan terus biasakan diri untuk amalkan pemakaian mask, penjarakkan sosial sehingga wabak ni akan hilang.

Benda virus yang tak boleh nampak dengan mata kasar, sedar-sedar kita dah dijangkiti. Jadi nak elakkan semua ini berlaku, jangan la abaikan pemakaian mask muka bila berada di luar.


Sebenarnya banyak je mask yang terjual dalam pasaran sekarang tapi kali ini Ida nak memperkenalkan mask yang bagi Ida agak unik iaitu mask muka dari Vircast Medic.

Tujuan utama bagi Vircast Medic iaitu membantu orang ramai supaya kekal dilindungi diri sendiri dan orang lain daripada dijangkiti dengan wabak covid-19.

KF94 3D PROTECTIVE FACEMASKS AND KF94 LIMITED EDITION FLORA SERIES



Bila mask muka KF94 keluar dalam pasaran memang ramai yang suka dengan jenis mask macam ni sebab nampak lebih selesa dan mudah untuk bernafas.

Mask KF94 dari Vircast Medic ini membantu untuk melindungi kita dari terkena titisan, spora, dan sebagainya. Dengan struktur 3D yang nampak kemas memberikan ruang kita untuk bernafas dengan baik apabila memakainya walaupun dalam masa yang lama.

Dengan mengandungi 4 lapisan didalamya menjadikan lapisan, topeng KF94 kami menapis habuk, kuman, asap, 98% zarah di udara.





Siapa pernah alami masalah macam Ida bila pakai cermin mata, bila keluar je kereta akan jadi macam berkabus mata dan kita sendiri jadi tak selesa nak pakai mask.

Hah bagusnya mask dari Vircast Medic ini ada klip pada bahagian hidung tu terletak elok pada hidung kita di mana ini sangat membantu untuk meminimumkan kebocoran udara dan mengurangkan kemungkinan cermin mata kita akan jadi berkabus.

Actually Ida suka mask floral ni sebab nampak classic..vintage macam tu. Nampak lain dari lain orang pakai.hahaha.

FASHIONABLE PREMIUM 4 PLY FACE MASK




Mask ini mask biasa orang pakai tapi bestnya mask ni kan, warnanya yang nampak lembut sahaja. Ala-ala pastel gitu. Sekarang ni kan memang ramai sukakan warna-warna pastel termasuk Ida sendiri. Lagi best mask warnaya seakan-akan pelangi. Cantik sangat.

Fabriknya yang non woven dengan reka bentuk anti kabus di lapisan luar, kain lembut yang membantu untuk menapis zarah-zarah halus atau bakteria pada lapisan kedua dan mempunyai tenunan yang lebih lembut dan lapisan ketiga paling dalam membantu untuk kita bernafas dengan lebih selesa dan baik serta lebih perlindungan.




Kalau mask KF94 macam ni jenis plain sahaja pun cantik dan ada 3 pilihan warna.

ANTIMICROBIAL MULTI-FUNCTIONAL PROTECTIVE SPRAY SANITIZER


Dan jangan lupa selain mask, hand sanitizer pun penting tau sepanjang kita alami wabak covid-19 ini. Hand sanitizer dari Vircast Medic ini terbukti boleh membunuh bakteria dalam masa 5 saat tau!.

Malah The Japan Food Research Laboratories telah mengesahkan bahawa VirCast Medic’s Anti-microbial Multi-functional Protection Spray selamat digunakan, tidak berbahaya kepada kulit dan mata kerana ia berfungsi untuk menyekat pembiakan kebanyakan bakteria yang boleh menyebabkan alahan dan asma. Dan ia sangat sesuai digunakan oleh kanak-kanak atau yang ada alami masalah kulit yang sensitif.




Uolls boleh dapatkan mask muka Vircast Medic ini di:

VirCast Medic Shopee Official Store:

https://shopee.com.my/vircast.os

VirCast Medic Lazada Official Store:

You Might Also Like

37 penggomen

  1. Mask sekarang macam-macam design dan warna ada. Nak pilih untuk sesuaikan dengan baju pun senang. Matchy-matchy warna mask and tudung.

    ReplyDelete
  2. Oh wow!!!!!!!! Love all the designs on these masks. They all are soooooo pretty. Thankyou for sharing.

    ReplyDelete
  3. Pemakainan mask satu kemestian dan pemilihan mask yang selesa memang perlu. Selesa nak bernafas dan spek mata tak berkabus.

    ReplyDelete
  4. Sekarang ni pergi mana-mana wajib guna mask..berkenan pula dengan mask Mask KF94..harus beli ni.yang FASHIONABLE PREMIUM 4 PLY FACE MASK pun kena ada sebab anti kabus.Thanks share link

    ReplyDelete
  5. Wow I like the designs it’s so stylish where can I get these beautiful mask that protect me as well

    ReplyDelete
  6. Waaa cantiknya mask floral tu berkenan pulak. Saya suka pakai K94 sbb lebih selesa. Sebelum ni suka pakai yg Himaya Mask. Nak try yang ni pulaklah.

    ReplyDelete
  7. Cantiknya mask ni. Iza pun baru tengok kat Shopee tadi dah siap masuk cart dah. Nanti boleh terus payment la kalau review best.

    ReplyDelete
  8. Wah nak tryla mask jenis ni. Betul tu kadangkala pakai ada yang tak selesa nak bernafas. Sekarang pakai yang biasa je tapi 4 ply jugak. apa pun kene selalu waspada dan pakai mask.

    ReplyDelete
  9. It is a must to wear a mask and of course we should always choose one that offers great protection and at the same time is comfortable.

    ReplyDelete
  10. looks very nice to wear. I wish I can wear it too

    ReplyDelete
  11. bagusnya facemask 4 ply nie.. nampak lebih perlindungan dan lebih selesa.. kena grab demi keselamatan diri nie..

    ReplyDelete
  12. cantik dan kemas.. suka tgk . nanti boleh top up brand ni nanti

    ReplyDelete
  13. Cantiknya mask ni, banyak warna dan corak menarik. Kalau dah kata selesa mask ni, bolehlah cuba guna yang ini pula ;)

    ReplyDelete
  14. Faham sangat bab cermin mata berkabus tu. Mmg kena cari mask yg sesuai macam Vircast Medic ni. Corak pun cantik2.

    ReplyDelete
  15. cantik lah design mask ni. thanks sharing , terus nak bukak shopee stok mask untuk end year holiday, pakai cantik2 sikit kan

    ReplyDelete
  16. Cantiknya face mask dari Vircast Medic ni... boleh matchy2 and berOOTD kan! yang penting selesa dan can protect us kan!

    ReplyDelete
  17. hari tu beli kat shopee. tp bkn jenama ni la. entah bila la kita kena hadap covid 19 ni. sabar je la dik non...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..xpe nanti boleh try beli mask ni pula. Mask ni memang kena buat stok

      Delete
  18. This Vircast Medic mask is great and comfy for daily wear plus i like the design too.

    ReplyDelete