REVIEW: PHILIPS WIRELESS CONVENIENCE

11:10:00 AM

Assalammualaikum...

Sebelum ini Ida ada kongsikan DIY stand laptop yang Ida buat sendiri untuk meja kerja Ida. Jadi kali ini Ida nak kongsikan keyboard dan mouse yang Ida beli di Shopee untuk mudahkan kerja Ida nak menaip.




Mulanya memang fikir sama ada nak beli jenis wired atau jenis wireless. Kalau jenis wired memang agak murah dan ada banyak jenis, jadi rambang mata sebab cantik-cantik juga. Kalau jenis wireless agak mahal dan design dia pun agak terhad.

Kalau tengok dalam keyboard viral yang warna warni tu memang cantik dan agak mahal jugak. Punya la beberapa hari Ida cari akhirnya beli juga keyboard wireless dari Philips dengan harga yangt berpatutan juga bagi Ida.

PHILIPS WIRELESS CONVENIENCE


Keyboard ini ada disertakan dengan mouse sekali. So uolls tak perlu pening-pening nak beli mouse yang lain pula. Keyboard ni bila menaip memang lembut sangat. Kira uolls menaip tu takde la juat sangat bunyinya. Mouse die pun lembut je.

Keyboard ni ada 4 pilihan warna iaitu black, white, pink dan cyan. Ida mulanya nak beli warna putih sebab stand laptop Ida pun memang cat warna putih. Tapi bila tengok balik macam tak nampak ceria sebab satu warna je. So Ida ambil warna cyan bagi nampak menyerlah sedikit. Nak warna pink Ida tak berapa berkenan sebenarnya.hahaha.




Lagipun stantionery box dekat meja kerja pun ada warna cyan ni..macam hijau pastel so masukkan warna die dengan keyboard ni. USB keyboard dengan mouse ni guna satu je tau. So bila uolls pasang die akan connect untuk kedua device ni.

DETAILS PHILIPS WIRELESS CONVENIENCE

  • Wireless keyboard and mouse combo Wireless mouse 
  • Connect: USB receiver 
  • Number of button:4 
  • DPI:1000-1600 
  • Power:1*AAA battery 
  • Mouse size:97*57*32mm 
  • Wireless keyboard 
  • Number of keys:104/105 
  • Key store:3 million 
  • Power:2*AAA battery 
  • Keyboard weight:345g 
  • Keyboard size:416.7
  • 117.8*24.3mm




Bagi Ida berbaloi juga beli jenama Philips ni siapa da warranty lagi 1 tahun, so bila uolls pakai dan ada kerosakan boleh juga la tukar nanti dengan Philips kan. Tapi pastikan masih dalam masa 1 tahun la..hehe.



Macam ini la keadaan ruang meja kerja Ida buat masa ni. Mungkin akan beli perhiasan lain masa akan datang.haha. Tiap hari ada je benda yang menarik perhatian mata ni tau.




Uolls yang berkenan dengan keyboard ni boleh terus beli di link yang ida bagi ini. Even dalam Shopee dan Lazada juga ada.

Link Philips Wireless Convenience: https://bit.ly/3vzaHOw

You Might Also Like

14 penggomen

  1. wah..menariknya.. tu la rasa nak beli keybod baru juga ni... key bod gamer kat rumah ni.. bunyi kuat sangat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup keyboard gamers memang kuat sikit..keyboard die pun timbul bnyk

      Delete
  2. Ohh wow...I love wireless stuff too, gonna check out this to add for my WFH essential. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  3. Wow this is great, i m planning to get a wireless keyborad soon, will check out this.

    ReplyDelete
  4. Cantik jgk Philips Wireless Convenience tu mcm berkenan plk

    ReplyDelete
  5. Menarik keyboard tu... Senang nak buat keja kan guna keyboard mcm ni

    ReplyDelete
  6. bagus ni siap ada waranti setahun. lengkap siap dengan mouse warna sedondon lagi. best ada set mcm ni kan? semangat nak menulis blog

    ReplyDelete