BERMAIN PERMAINAN VIDEO SECARA PERCUMA DI PLAYS.ORG

8:54:00 PM

Assalammualaikum...

Siapa sini kaki main game online? Actually Ida memang dari zaman kolej memang suka main game online ni. Kadang tu akan download macam-macam game dalam laptop. Sambil buat kerja assigment nak hilangkan rasa stress, berhenti la sekejap main game online.




Tambah sekarang musim pandemik, memang kanak-kanak tak dapat ke sekolah, masa bekerja di pejabat juga dihadkan. Kebanyakkan dah bekerja dari rumah. Dengan kata lainnya, memang setiap masa kita perlu duduk di rumah sahaja. Hanya keluar jika ada keperluah sahaja.

Zaman sekarang ini bertambah canggih, dan macam-macam video game yang ada dijual. Tapi kali ini Ida nak kongsikan dengan korang web yang korang boleh buka untuk main game online SECARA PERCUMA!!


Teruja tak?

Serius Ida teruja tau dengan web yang sediakan permainan video secara percuma macam ni. Sebab apa? Sebab Ida tak perlu pening kepala nak membayar atau nak kena muat turun permainan tu. Web yang Ida nak kongsikan ini ialah Plays.org


Apa itu Plays.org ??



Mereka ini adalah laman web yang menawakan permainan dalam talian secara percuma dengan mudah dan cepat.

Dengan kata mudahnya laman web ini menyediakan permainan video online yang korang boleh main dengan selesa dan menyeronokkan tanpa perlu berfikir panjang.

Mungkin ramai yang tak tahu sangat pasal web macam ni. Kalau siapa suka main game online secara percuma zaman dulu mesti tahu. Zaman sekarang tak ramai anak-anak muda yang tahu sebenarnya sebab masing-masing ada gadjet sendiri. Zaman dulu mana la ada telefon pintar yang boleh main game macam ni. Selalunya akan main dalam komputer, laptop atau pergi ke siber kafe.




Ini antara permaianan zaman dahulu yang memang kebanyakkannya akan main. Dulu mana la ada telefon touch screen macam sekarang ini kan. Semua kena tekan-tekan je.hehe. Sebab itu la ramai yang suka ke siber kafe untuk bermainan video yang lebih canggih.

Dan nak bagitahu paling best juga dalam web Plays.org ini ada lebih daripada 150 permainan yang korang boeh cuba. Wah..seronok kan? Tak perlu nak tunggu iklan semua..tak perlu nak bayar...tak perlu nak buka akaun semua. Korang boleh buka je web ni dan pilih game yang korang suka.




Lihat permainan-permainan yang ada di sini https://plays.org/games/


Ida first time buka web ni seronok sangat. Paling teruja anak-anak la memandangkan Ida memang hadkan penggunaan gadjet untuk diorang tak kisah la tengok Youtube atau pun main game. So bila ada web macam ini, diorang suka la dapat main. At least dalam laptop ni, Ida boleh tengok diorang main sekali.

Antara permainan yang kebanyakkan kanak-kanak zaman sekarang suka main tapi ada di web Plays.org











Kiddos memang suka la kalau main permainan lego macam ini selain permainan menembak.








My favourite game??


Zombie Typing Practice Game for Kids




Game typing macam ni Ida selalu suka main dulu sampai sekarang. Kalau main dalam telefon pintar lain sikit. Susah nak menaip, kalau dapat laptop laju jelah. Dengan permainan typing macam ini juga la, Ida kalau menaip tak perlu tengok dah huruf tu ada kat mana. Sampaikan kiddos selalu tegur, " Mummy taip tak payah tengok dah, laju je ".

Jadi apa kata hilangkan stress, berhenti sekejap main permainan dalam talian ini di Plays.org


JOM!!

You Might Also Like

11 penggomen

  1. Website ni memang banyak game menarik. Selagi internet jalan, selagi tu layan main.

    ReplyDelete
  2. Menarik juga kan. Tetris tu sis pernah main masa kecik2. Mainan dolu dolu tu. Sesekali release tension kan.

    ReplyDelete
  3. Fuh lagi banyak game dekat web ni. 150 jenis tu. Ni kalau anak saya tau, habis lah. Hehe. Tp tetris tu sampai skrg saya main. :)

    ReplyDelete
  4. thanks sharing. baru tahu ada web ni . boleh la ajak anak2 main game kat website ni jer. menarikn semua game2 yer

    ReplyDelete
  5. anak3 mesti excited bika tgk byk games mcm ni.. byk PERCUMA pulak tu.mmg sangat menarik

    ReplyDelete
  6. Banyaknya games!! Boleh la marsha cari game yang sesuai untuk anak-anak hilangkan bosan dekat rumah.

    ReplyDelete
  7. Main game sampaikan boleh leka okay, sebab banyak snagat game yang nak di cuba.. Sis suka main jenis yang uji minda, geramm selagi tak siap hahaha

    ReplyDelete
  8. Bagus juga, i can recommend to my cousins for her sons to check out and play.

    ReplyDelete
  9. Seronok main game kat sini banyak pulak tu pilihan. Memang layan..

    ReplyDelete
  10. Suka masuk website ni. Mudah akses tak perlu nak log in semua. Main pastu buat kerja semula. Bagus sangat utk rehatkan minda. Hehehe.

    ReplyDelete
  11. Nanti nak try main game ni online. Masa sek selalu je main pacman...game skrg x biasa main..

    ReplyDelete