REVIEW: STORAGE ITEM DARI PGMALL

9:33:00 AM

Assalammualaikum...

Pada entry sebelum ni Ida ada kongsikan handbag korean yang Ida beli di PGMall. Handbag je ke?? Tidak ler...mestilah ada beli benda yang lain.hahaha. Selagi duit tak habis..ada je lah nak dibelinya.




Kali ini Ida akan kongsikan storage item yang Ida beli kat PGMall. Ida suka beli storage macam ni sebab nak memudahkan simpan barang-barang. Kebetulan memang cari satu nak letak kat ruang tamu. Geram..semua nak sumbat dalam laci..sudahnya kendur jadi laci tu.huhu.

STORAGE ITEM DARI PGMALL

SOKANO 4 Tiers BR001 Plastic Bathroom Shelf unit/Multipurpose Storage Unit (110cm Height)



Rak organizer ni Ida beli sebab nak letak dalam bilik air. Nak letak segala jenis sabun yang ada kat rak tu. Sebelum ni letak bawah lantai je..so nak kemas beli la organizer ni. Organizer ni siap ada bagi 3 cangkuk dan 1 cangkuk untuk letak sabun ketul.

SOKANO Classic Cartoon Themed Stool Storage Box Foldable Storage Ottoman Fabric Foot Stool Seat Footrest Folding Storage Box Silver



Kotak storage ni beli sebab nak letak kat depan ruang tamu. Selalu barang letak je kat dalam laci TV tu. Sampaikan jadi kendur. Tu yang beli storage macam ni nak letak kat depan. Ingatkan kecil je..rupanya besar. Tak muat nak letak bahagian bawah rak IKEA tu. Stool storage ni boleh duduk tau. Die tulis untuk berat max 250 pound boleh lagi duduk

SOKANO School Bus Collapsible Toy Organizer Box Folding Storage Toy Chest for Kids Bedroom Organizing Books and Toys and Kid Clothes



Storage school bus ni belikan untuk anak-anak. Yelah barang penuh, takde almari so kena ada la storage macam ni. Boleh la letak barang-barang diorang kan. Comel kan. Ruang die pun besar.


6-In-1 Waterproof Light Weight Toiletries Pouch Clothes Storage Bag Travel Luggage Packing Cube Organizer Pink


Bila pergi holiday, storage macam ni la paling selalu beli untuk memudahkan letak barang-barang toiletries, skincare semua. Lagi satu sebab lebih organise untuk packing dalam be.

Travel Star 3 Pcs Set Bear Drawstring Travel Organizer Cloth Organizer Travel Bag Brown



Ni pun storage yang senang nak bawa dna kalis air. Kot la nak letak barang yang cepat basah ke. Atau pantiliner ke. Boleh la letak dalam ni

Travel Star Large Size Drawstring Travel Shoe Bag (44x 32cm) Beg Kasut Dark blue



Travel shoe bag ni senang bawa kalau ada kasut spare nak bawa. Selipar ke..Takde nak bercampur dengan barang lain kan.

OSUKI Camping Tent 2-3 Person Automatic Rapid With Door 1 Window (Blue)




Khemah ni extra item beli. Takde la termasuk dalam storage item tapi lebih kepada camping. Kadang pergi berkelah tepi pantai kan panas. Boleh la guna khemah ni untuk berteduh dan berehat. Tambah perempuan boleh la tersorok sikit kan kalau nak betulkan tudung ke..baju ke kan. Khemah ni muat untuk 2-3 orang. Ok la kan.

Barang-barang ni Ida beli dengan 3 seller. Sama juga ada voucher yang boleh uolls redeem untuk free shipping.

Ini ada video Ida kongsikan dalam Youtube untuk lihat lebih jelas. Selamat menonton



6 in 1 organizer : https://pgmall.my/GDEAL-1

You Might Also Like

43 penggomen

  1. bestnyaa.. skrg sale pg mall macam2 ada

    ReplyDelete
  2. Storage school bus tu nampak comel betul! Haha. Suka juga dengan storage box ni. Memang sangat membantu untuk jadikan ruang lebih tersusun, cantik dan kemas. Banyak juga yang menarik hati ni maknanya kenalah cari nanti di PGMall!

    ReplyDelete
  3. Wow banyaknya shopping kat PG Mall...Marsha suka shopping gold bar kat sana. Berhantu weh...hahaha

    ReplyDelete
  4. pgmall un best shopping. ewallet pun tak habis lagi hehe

    ReplyDelete
  5. Wow so many storage items from PG Mall and they all look so attractive and charming. I love the bus box storage that can double up as a stool. :D

    ReplyDelete
  6. Nampak yang toiletries organizer tu tiba-tiba dapat bayangkan bau kedai. Hahaha.

    ReplyDelete
  7. Those storages look so cute. Byk sungguh barang PG Mall yg you beli. Mesti dah jadik gold
    customer nie.

    ReplyDelete
  8. Bagus la storage box macam ni ada banyak-banyak di rumah sebab boleh arrange kemaskan ruangan dan barang. PG Mall memang banyak jugak barang dia

    ReplyDelete
  9. Berkenan pulak tengok rak Sokano 4 tiers tu. boleh la beli nanti. Bukan apa, botol sabun ngan shampoo pun dah makan ruang kat toilet tu. kalau ada rak bertingkat ni jimat sket ruang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu makan ruang dlm bilik air. lebih tu jadi berlendir sebab kena sabun. tambah blik air budak2 plak..tahu aja la

      Delete
  10. banyak juag ya storage item dekat pgmall ni. ada jugak yang macam saya nak beli nanti dkt pgmall ni, sebab barang dkt rumah pun macam nak kena organize balik ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak tapi kena pandai cari la hrga paling murah dan deal yg die bagi..

      Delete
  11. Waaa dah ada idea ni nak beli apa ni, lagi lee esok 11.11..hehehehe
    Ingat nak cari gak bag travel tu, walau belum boleh travel, tapi simpan , nak guna senang dah ada kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..tak rugi pun kalau beli. boleh guna masa nak balik kampung

      Delete
  12. Comel je yang bas tu. Macam-macam jenis storage ada jual kat PG mall ye. Nak cari jugak storage utk rumah. Barang banyak

    ReplyDelete
  13. loving all your selection from pg mall. storage is so important and all these items have made it easier to organise things. thanks for sharing this! :)

    ReplyDelete
  14. Wow, untuk barang2 di rumah nampak kemas, I perlu cari benda ni juga la... nampak organized!Good idea ni..

    ReplyDelete
  15. Pernah dengar nama sokano ni tapi tak pernah beli lagi..mudah ada storage macam tu..teratur sikit barang kan.nampak kemas je

    ReplyDelete
  16. Suka jugak cari storage box kt pg mall ni. Ada satu berkenan sebab ada roda bawah add chart la dlu. Sekali habis. Huwaaaa. Dah la murah masa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. beli yg ada roda bwh tu..pastu die refund kata dh hbis..kalau tak ada beli 2 rak

      Delete
  17. Wah! Cx tak terfikir pon nak beli benda² ni. Bila tgk sharing ni, terus rasa, eh! Bagus juga beli ni. Haha cuma cx mmg lama dah aim rak letak sabun segala tu . Organize je rumah kita kan. Nantilah cx beli heehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun dh lama aim..skali tgk ada kat pgmal..masuk cart terus la..haha

      Delete
  18. Bagus juga kan, I pun baru jer shopped at PG Mall, now i sit back and relax waiting for my parcel to arrive.

    ReplyDelete
  19. Wow mcm2 beli kat pgmall ye. Za aritu sempat beli air fryer je. Mcm2 sales dorg buatkan

    ReplyDelete
  20. Wah comel comel belaka storagenyaa. jadi sayang pulak nak guna :) memang nampak cantik sebab colourful. and tertarik dengan semua storage yang mummy beli.

    ReplyDelete