REVIEW: NASI AYAM PENYET 202 BUKIT TINGGI RAUB PAHANG

2:22:00 PM

Assalammualaikum...

Jalan-jalan cari makan kali ini menyinggah di satu tempat viral iaitu Nasi Ayam Penyet 202 Bukit Tinggi Raub Pahang. Kedainya simple je di RNR Raub. Kedainya tepi jalan je, kalau lalu kadang tak perasan pun sebab macam tersembunyi sikit.


Masa berada di Laman Pesona dalam entry Ida sebelum ni, Ida ada mention yang berdekatan situ agak susah nak cari kedai makan melayu sebab kawasan perumahan cina jadi kitorang bergerak jauh sikit nak cari kedai makan dan terjumpa kedai makan ni di dalam media sosial.


Sampai tu dah agak petang jugak. Yelah selepas penat mandi kolam, memang akan tidur dulu sekejap. So makan tengahari kitorang memang agak lewat jugaklah.

Tak banyak menu yang ada, so memang ke sana nak cuba makan Nasi Ayam Penyet die. Ada ikan atau ayam. So Ida pilih ayam. Dah nama pun nak cuba Nasi Ayam Penyet kan.


Masakan dia bagi Ida boleh tahan sedap jugak. Sambalnya sedap..ayam dia pun rangup dan sedap. Cumanya sayur tempe nya sikit je. Tak puas nak makan pula.hahaha. Peminat tempe mesti faham kan. Darah jawa kan.

So Ida bagi rate kedai ni 4 star sebab kurang tempe.hahaha. Siapa nak pergi sini nak rasa Nasi Ayam Penyet nya boleh la singgah rasa makan di sini.

SELAMAT MENCUBA!

You Might Also Like

24 penggomen

  1. sis promote nasi ayam penyet but me saw bakso dekat situ , bestnyaaa!!! hope boleh pergi sana try bakso ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakso die ada tapi macam tak rekemen. nampak tak menarik.hahaha.

      Delete
    2. alamak, baru excited bakso .. then ayam penyet je la

      Delete
  2. Nampak sedap sgt nasi ayam penyet nie. Thank you for sharing your review of this restaurant.

    ReplyDelete
  3. dah lama tak makan ayam penyet. kalau ke raub boleh la singgah

    ReplyDelete
  4. Kita orang Bentong boleh la kot singgah sini kalau lapar nak ke Raub nanti.. hehr

    ReplyDelete
  5. Wahh kalau ada trip ke sana tahu nak makan kat mana dah ni... thanks for sharing ye sis.. :)

    ReplyDelete
  6. Suka makan nasi ayam oenyet. Nampak sedap nasi ayam penyek di tu.. Nice place, good sharing tempat makan

    ReplyDelete
  7. Ooo ada nasi ayam penyet yee atas nu.. nampak sedap nauu tu... sekali je pernah naik Bukit Tinggi...nanti kot sesat sana boleh cuba..

    ReplyDelete
  8. Belum pernah sampai Raub lagi. Tapi best jugak kalau dapat gi sana dan makan nasi ayam penyet ni kan. Qiss pun suka tempe. Kena mintak tempe lebih ni.

    ReplyDelete
  9. Fuyooo sambal dia mmg sedap. Terangkat tengok. Suka masakan pedas mcm ni

    ReplyDelete
  10. Aduhh lapar balik tengok nasi ayam penyet. Yana selalu beli . Nak buat renyah sangat

    ReplyDelete
  11. wow the Nasi Ayam Penyet 202 Bukit Tinggi Raub Pahang looks so delicious! I nak try it next time

    ReplyDelete
  12. Oh yumsss! kita memang suka makan ayam penyet with the sambal lagi best.

    ReplyDelete
  13. Izin promo ya Admin^^

    Bosan gak tau mau ngapain, ayo buruan gabung dengan kami
    minimal deposit dan withdraw nya hanya 15 ribu rupiah ya :D
    Kami Juga Menerima Deposit Via Pulsa
    - Telkomsel
    - XL axiata
    - OVO
    - DANA
    segera DAFTAR di WWW.AJOKARTU.COMPANY ....:)

    ReplyDelete
  14. nampak sedap! kalau ke area sana boleh la singgah

    ReplyDelete