Pages

Tuesday, January 9, 2018

5 KEBAIKAN COQ-TROL SHAKLEE DENGAN FORMULA LEBIH HEBAT!

Assalammualaikum...

Siapa masih ingat COQ health yang ada dalam pasaran dulu? Mungkin ramai yang tak tahu tapi sampai dah stop masuk Malaysia masih ramai yang tanya. Bulan ni..tahun ni ia kembali lagi dengan lebih advance iaitu COQ-Trol dengan formula lebih hebat.


Sebelum tu biar Ida terangkan skit apa itu COQ10 atau coenzyme 10 ni. 

Jantung kita mengepam kira-kira 2,000 gelen darah seluruh badan setiap hari. Jadi otot kita memerlukan tenaga yang besar untuk berfungsi dengan baik bagi pusat kawalan utama sistem peredaran darah dan jantung.


Tenaga ini memerlukan bantuan nutrien dipanggil coenzyme Q10 (CoQ10) yang juga berperanan dalam menyokong kesihatan saluran darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh badan dan terdapat dalam semua sel dalam badan kita. 

Ia sememangnya ada di dalam tubuh kita terutamanya di dalam sel-sel otak, hati dan jantung. Di mana ia berfungsi menukarkan lemak dan gula ke dalam tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. 

Ia juga merupakan sejenis antioksidan yang kuat dan berperanan untuk melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas. Tetapi disebabkan faktor umur yang meningkat dan penggunaan statin boleh menyebabkan paras COQ10 ni menurun dalam badan. 

Sel dalam badan kita mestilah sentiasa sihat untuk elakkan dari berlakunya masalah seperti kulit kusam, sering sakit, keletihan, minda yang lemah dan peningkatan berat badan.


Tahu tak?

Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan 100mg COQ10 atau 1biji COQ-Trol membantu memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Untuk dapatkan 100mg COQ10 ni korang kena mengambil:
  • 3 kg daging
  • 100 cawan brokoli yang direbus
  • 100 sudu makan minyak canola
  • 3.3 kg mentega kacang

5 kebaikan COQ-Trol shaklee


1. Membantu bekalkan tenaga yang berpanjangan


Peningkatan paras COQ10 dalam badan kita dapat menghasilkan lebih banyak tenaga dalam badan. Jadi kita akan rasa lebih bertenaga dan lebih cergas. Malah membantu kuatkan otot dala badan dan mempercepatkan pemulihan luka. 

2. Peredaran darah yang sihat



Organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung memerlukan lebih banyaj COQ10. Peredaran darah yang sihat menjadikan jantung lebih kuat dan sihat. Jadi bagi mengekalkan degupan yang sihat, penambahan COQ10 diperlukan untuk menguatkan otot-otot jantung, menyokong fungsi jantung yang sihat dan meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

3. Sistem reproduksi yang lebih sihat


Antioksida yang kuat diperlukan untuk melawan tindakbalas oksidatif. Tahu tak, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu meningkatkan jumlah sperma yang, meningkatkan pergerakan sperma dan meningkatkan kualiti ovum. Jadi mereka suami isteri yang ikhtiar untuk dapatkan anak sangat digalakkan untuk mengambil COQ-trol ni.

4. Kulit yang cantik dan berseri-seri


CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh merosakkan kulit. Di mana ia membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak untuk memperbaiki diri mereka sendiri. Pengambilan CoQ10 ini akan membantu menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan serta meningkatkan tekstur kulit.

5. Meningkatkan fungsi kognitif


Antioksida juga bertindak untuk melindungi saraf dalam badan kita. Di mana CoQ10 ini membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid iaitu salah satu punca utama penyakit Alzheimer di dalam otak. Jadi bagi mendapatkan memori yang kuat, lebih fokus disarankan untk mengambil COQ-trol bagi membantu menjana fungsi otak yang sihat dan meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.

Klik di sini untuk pembelian segera

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya: 

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya
7:11:00 PM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. a ah la.. ni macam first time dengar nama ni. slalu dengar yang famous2 je disebut2 hehe..

    ReplyDelete