Pages

6 PUNCA KITA CEPAT LETIH DAN TIDAK BERTENAGA

by - 6:17:00 PM

Assalammualaikum...

Orang kata kerja kita takkan pernah habis. Bila dah siap satu kerja, akan ada pula kerja yang lain. Sama ada mereka yang berkerja mahupun seorang surirumah, semua sama sahaja. Walaupun waktu bercuti, masih kena berkerja. Betul tak?



Tapi ada situasi atau sesetengah orang ni, buat kerja sedikit je tapi die punya penat, takde tenaga macam orang buat kerja berat. Tahu tak apa punca kita cepat letih dan tidak bertenaga?



6 PUNCA CEPAT LETIH DAN TIDAK BERTENAGA

1. Tidak bersenam

Kita ni kalau bab bersenam memang ada yang malas. Ada juga sesetengah orang tak sempat sebab terlalu sibuk bekerja. Lebih-lebih lagi mereka yang bekerja duduk dalam satu posisi sahaja setiap masa. Akibatnya fungsi dalam badan ni macam tak bergerak dengan lancar. Sebab itu la penting untuk buat regangan badan walaupun sekejap ketika bekerja.

2. Postur tubuh yang salah

Kita ni suka berada dalam keadaan postur badan yang membongkok ketika duduk atau suka bersandar di kerusi. Ini menyebabkan tulang belakang kita berada dalam keadaan tak stabil atau membengkok. Jadi pastikan postur korang ketika duduk mestilah lurus. Bukannya terlalu ke depan atau ke belakang.


3. Diet yang salah

Ramai orang salah tentang pengambilan kalori dalam diet seharian mereka. Tahu tak, jika kalori kita kurang boleh menyebabkan tubuh badan kita tak cukup tenaga. Senang kata tak cukup zat untuk menampung aktiviti seharian kita. Dan jangan lupa, cuba kurangkan atau elakkan makanan manis dan ringan dalam diet seharian.

4. Pengambilan sarapan yang manis

Malaysia ni memang terkenal dengan makanan yang manis, berlemak, bergoreng dan sebagainya. Dan kita ni juga suka makan makanan manis ketika bersarapan seperti kuih-muih. Jadi cuba kurangkan dan amalkan sarapan yang lebih sihat.

5. Kerap stress

Bab stress ni semua orang tak boleh nak lari. Pasti setiap hari akan ada satu keadaan korang terasa stress yang amat sangat. Bila stress, otot kita akan tegang dan tekanan akan mula naik. Jadi caranya, cuba keluar dari stress tu dengan menghirup udara segar dan banyakkan selawat bagi mereka yang beragama Islam. Tahu tak, setiap kali kita stress akan menghapuskan sebahagian dari vitamin c dalam badan kita. Jadi jangan lupa ambil vitamin C setiap hari okay!

6. Terlalu banyak bersenam

Tak bersenam pun menimbulkan masalah, begitu juga mereka yang terlalu banyak sangat bersenam. Orang kata sampai tak berehat langsung kalau workout tu. Bersenam yang terlalu banyak atau terlalu mendesak sebenarnya tak bagus untuk badan kit terutamanya mereka yang terlalu terdesak untuk kurus cepat. Akibatnya, badan akan menjadi letih dan sakit-sakit.

Cadangan supplement untuk atasi masalah terlalu letih dan tidak bertenaga

1. ESP shaklee



ESP merupakan sumber protein yang diperlukan oleh badan untuk membina tenaga dan organ-organ lain dalam tubuh. Ia sesuai dijadikan "meal replacement" untuk mereka yang tak sempat bersarapan atau makan ketika bekerja supaya badan tidak mudah rasa letih dan tidak bertenaga.

2. Cinch Energy Tea Mix


Kalau tadi susu untuk tenaga, ini teh yang membantu untuk tingkatkan tenaga korang. Teh ni sedap diminum tak kisah sejuk atau panas. Memang sangat mudah sebab dalam bentuk stick yang boleh dibawa ke mana-mana sahaja. Ia bertindak sangat cepat untuk meningkatkan tenaga dan alternatif terbaik utuk mereka yang suka minum minuman manis atau kafein. Paling penting Cinch Energy Tea Mix ni tiada perisa tambahan, pewarna dan pemanis tiruan. 

Testimoni 1: Kalau dulu memang penggemar kopi tapi sekarang tidak lagi. Minum ESP sahaja pun dah rasa kenyang dan bertenaga. 



Testimoni 2: Mak akak ni suka minum ESP sebab bila minum langsung tak rasa penat dan lapar.


Testimoni 3: Akak ni suka minum ESP sebab rasa bertenaga je seharian bekerja.




Testimoni 4: Ramai yang suka minum Cinch Energy Tea Mix sebab tak rasa mengantuk, badan terasa segar malah orang kurangkan rasa nak makan banyak.




Testimoni 5: Bila suami minum Cinch Energy Tea Mix untuk tengok bola pukul 2pagi, pertama kali boleh tengok sampai habis. Badan terasa segar dan tenaga lain macam.




Klik di sini untuk order segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp : www.wasap.my/0174636210
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You May Also Like

3 comments

  1. Good info kak. Zaman skrang mmg ramai cepat rasa letih dan mengantuk. Bagus juga produk ESP ni kak. Terbaik kak. :)

    ReplyDelete

Sponsor