PRODUK UNTUK BANTU IBU MENYUSU BERTENAGA KETIKA BERPUASA

Assalammualaikum..

Ramadhan semakin dekat, kita semua mesti dah mula siapkan diri secara mental mahupun fizikal untuk menempuh dugaan puasa pada tahun ni. Dan yang paling mendebarkan ialah bagi ibu-ibu yang masih menyusukan anak.



Ada ibu menyusu yang risau ketika berpuasa, susu akan menjadi kurang, badan tak bertenaga, anak tak cukup susu, merengek dan sebagainya.

Ada rukhsah atau keringanan untuk ibu menyusu berpuasa.
Kalau risaukan anak, maka ibu perlu qada' dan bayar fidyah. Tapi kalau risaukan kesihatan ibu terjejas, maka ibu hanya perlu qada' ganti puasa.



Image result for ibu menyusu berpuasa

Tapi takkan la sebab menyusukan anak, kita risau tak larat takde tenaga sapai terpaksa ganti je puasa kan. Mesti ada cara lain atau alternatif lain bagi membantu ibu-ibu menyusu kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan nanti.


Adakah ada minuman atau produk yang memang khas untuk ibu menyusu berpuasa?

Ya ada. Set Mighty 3 Gem yang terdiri dari ESP, Performance Drink dan Meal Shakes telah membantu ribuan ibu menyusu berpuasa dengan bertenaga dan production susu tetap tip top macam hari-hari bukan puasa.



Bagaimana set Mighty 3 gems ni membantu?

ESP shaklee - sumber protein yang tinggi membuatkan kita rasa lebih kenyang. Mana yang sedang diet tu, minuman ni la sesuai. Ibu menyusu yang minum insyaallah susu takkan drop punye la..

Mealshakes - membantu badan mendapat nutrisi yang mencukupi sebab kaya dengan multivitamin. Jangan kata kanak-kanak je boleh minum, orang dewasa pun boleh

Performance Drink - hah..ni sebenarnya minuman kegemaran para atlet tau. Minuman isotonik tapi tanpa gas. Ia mengelakkan kita dari dehidrasi dan mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan. Membuatkan kita rasa lebih segar terutamanya ketika kita berbuka.

Set Mighty 3 Gems ini amat sesuai untuk : 
  • mereka yang berpuasa 
  • Ibu mengandung 
  • Ibu yang menyusukan anak 
  • Orang yang bekerja berat (menggunakan tenaga badan) 
  • Warga tua 
  • Kanak-kanak (terutama yang baru mula berpuasa) 
  • Remaja/Pelajar

Testimoni 1:  Si ibu ni ceritakan pengalamannya tahun lepas pada bulan puasa yang masa tu masih menyusukan anak umur 1 tahun. Sahur tu akak ni minum set mighty 3 gems ni dan tambah kurma. Memang bertenaga je sepanjang hari walaupun bekerja di luar. Malah masa tu juga beliau membantu menjaga bazar ramadhan tapi maintain je mengepam susu 10-12oz sehari. Hebat!!


Testimoni 2: Pengalaman akak ni yang mengalami gastrik. Kalau nama pun gastrik, bulan puasa memang agak pedih la kan. Sebab gastrik yang teruk, sebelum berpuasa tu beliau pergi scan dan doktor kata ada tompok-tompok merah macam melecet. Kalau dibiarkan boleh jadi ulser. Jadi sepanjang berpuasa tu beliau mengambil set migthy 3 gems ni dan tompokan tu beransur hilang. Beliau jalani ibadah puasa dengan selesa tanpa rasa sakit macam dulu lagi.



Klik di sini untuk order segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

2 comments:

Followers

social network

APDM SAPS