6 TIPS BISNES ONLINE

4:00:00 PM

Assalammualaikum..

Macam-maca perkara yang berlalu sepanjang tahun ni kan..tunggang terbalik..terjatuh..terduduk semua ada

Hari ini Ida nak kongsikan 6 tips bisnes online. Mana yang baru jinak-jinak nak berbisnes tu boleh la amnik port..hehehe



Rata-rata majoriti semua kawan-kawan FB ida ni kan berbisnes online..mana yang dah lama mesti dah boleh hadam selok belok bisnes ni walaupun bukan semua ada ijazah bisnes ni...

6 Tips bisnes online
1. Bagi yang baru mulakan bisnes online..nak dapatkan perhatian followers pastikan post setiap hari mestila 30 post setiap hari..konsisten buat.walaupun penat sekarang insyaallah berbaloi..mula dari 7.30 pagi sehingga 10 malam. Post korangakan sentiasa naik kat wall kawan2..biarla diorang muak.

2. Setiap hari add la friend..siapa yang freind belum sampai 5k tu add la sampai lebam..mana yang friend tak aktif..remove je..kita boleh buka pada kwan2 yang baru. Mana tahu dalam 5k kawan-kawan tu separuh dari itu ada la customer tetap korang

3. Jangan nak melalut cakap macam-maca kat wall korang..ingat status korang tu mencerminkan sikap korang..kalau asyik keluar kata-kata kesat..merapu itu ni ada ke orang nak follow dan beli dari korang..agaknya terus unfriend je korang

4. Rajin-rajin kan la diri tu komen kat wall kawan-kawan lain..boom like wall diorang ke..diorang happy kan bila ada orang like status diorang..begitu juga kita..

5. Mudahkan urusan orang insyaallah urusan kita akan dipermudahkan. Kalau orang suruh PM tu balas la..jangan sombong sangat walaupun kadang tu bukan diorang tu nak beli pun tapi diorang terasa tertarik dan nak tahu apa produk korang tu..

6. Jangan mudah putus asa..walaupun ada je akan ada suara-suara negatif yang akan hinggap kat telinga korang..pekakkan telinga dan teruskan usaha korang...kita usaha kita dapat..bukan diorang yang dapat...

Okeh..ni je yang boleh Ida celotehkan..mana yang terkurang sepanjang tahun ni Ida mintak maaf sangat dengan korang..kot ada tersalah cakap..terasa ke...

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)