KENAPA RAMAI LEPASAN STUDENT SUKA BERBISNES ONLINE?

Assalammualaikum...

Sekarang rata-rata student lepasan SPM..yang dah graduate yg memilih jalankan bisnes secara online kerana lebih terbuka luas untuk masa depan...

ditambah pula dengan ekonomi yang tak menentu..peluang pekerjaan yang rendah..bisnes online la jalan terbaik..



jangan anggap orang yang melakukan bisnes online atau offline ni takde kelulusan..takde sijll atau ijazah. Tapi mereka lakukan bisnes online ni untuk jaminan masa depan..Ida lepasan Diploma Teknologi Makmal Perubatan tau tapi pilih bisnes online juga...

kalau bekerja di syarikat belum tentu syarikat tu akan kekal lama. Ntah ada masa takde projek..ekonomi meleset...bangkarap..pekerja dibuang kerja tanpa notis. Apa nak buat masa tu? Terpingga-pingga..kalau masa tu dah berusia..dah susah nak dapatkan kerja baru.

Mana dengan hutang PTPTN atau MARA...tu kalau dah berkeluarga dengan anak-anak..ada je kan yang masih belajar universiti dah berkahwin dan mempunyai anak..semua tu kena fikir..

sebab itu la berbisnes la antara satu jaminan yang boleh kita kekalkan..senang kata backup untuk masa hadapan...

4 comments:

  1. 100% setuju.. betul tu.. sekarang ni kita kena fikir untuk buat side income..


    sesiapa berminat nak buat side income dengan dexandra? boleh email Nurul ye ^^

    syahirahvaliant@gmail.com

    ReplyDelete
  2. betul tu sis... dgn ekonomi tak menentu dan ssh nak dpt keje skang ni, bagus remaja dan lepasan pelajar berniaga online...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..ekonomi meningkat..bgus la buat kerja smbilan dari dok sambil lewa je

      Delete

Followers

social network

APDM SAPS